Rețele de socializare

Moldova

Crimă la beție, la Cahul: El a luat-o la pumni, iar ea l-a trimis în reanimare, cu un cuțit în inimă

O femeie și-a înjunghiat concubinul, după ce acesta a bătut-o cu pumnii. Cazul avut loc, ieri, în localitatea Lebedenco, raionul Cahul. Cei doi ar fi consumat alcool pe tot parcursul zilei.

Publicat

Poliția, venită la fața locului, a stabilit că femeia, cu vârsta de 58, împreună cu victima, locuiesc în concubinaj, iar pe tot parcursul zilei au consumat băuturi alcoolice, scrie Unimedia.info

Potrivit poliției, la un moment dat între ei s-a iscat un conflict, iar bărbatul a lovit-o cu pumnii.

În urma altercației, femeia fiind la bucătărie a luat un cuțit de pe masa și i-a aplicat o lovitură în regiunea inimii, bărbatul de 58 ani.


Ulterior realizând gravitatea faptei tot ea a efectuat apelul la serviciul 112 și a comunicat că la domiciliu l-a depistat pe concubinul său cu plagă de cuțit în regiunea inimii.

Femeia a recunoscut vina în totalitate, fiind ridicat și cuțitul cu care a fost comisă infracțiunea.

Cei doi au fost judecați anterior şi privați de libertate, cu ispăşirea pedepsei.


La moment, bărbatul este internat la IMSP SR Cahul Secția Reanimare.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală, în baza art.201/1 al.3 lit.a) CP al RM.

Femeia a fost reținută pentru 72 ore, aflându-se în izolatorul de detenție provizorie a IP Cahul.Moldova

/VIDEO/ „Trage-l, că mă doare spatele!” Mai mulți tineri s-au filmat cum distrug o bancă într-un parc și se amuză

Câțiva tineri din Chișinău au postat pe Tik-Tok un video cum distrug o bancă dintr-un parc. În filmuleț putem vedea cum tinerii se amuză și fac glume.

Publicat

Tinerii s-au filmat în timp au luat o bancă din parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei și au început să o tragă într-o direcție necunoscută, scrie Unimedia.INFO.

„Bravo, băieți” scriu internauții în comentariul video-ului.

Poliția nu a venit cu o reacție deocamdată.Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Înăsprirea legii nu-i sperie: Inspectorii de Mediu au amendat zeci de persoane care prindeau ilegal pește

Înăsprirea legii nu-i sperie: Inspectorii de Mediu au amendat zeci de persoane, prinse la pescuit ilegal. Asta în condițiile în care recent a fost modificată legislația, astfel cuantumul despăgubirilor pentru un exemplar din fauna acvatică, indiferent de dimensiune și greutate, a fost majorat considerabil de la 10 unități convenționale (500 de lei) până la 300 de unități convenționale – ( 15 000 lei).

Publicat

Inspectorii de mediu IPM Rîșcani, au efectuat un razii de contracarare a braconajului piscicol pe malurile râului Prut și râului Ciugur în preajma localităților Dumeni, Duruitoarea Nouă și Văratic.

În rezultatul raziilor efectuate au fost depistate și ridicate 3 plase din monofilament fără stăpâni.

Un alt caz a fost depistat de inspectori, doi pescari care intenționau de a pescui ilicit în perioada de prohibiție, cu ajutorul minciogurilor confecționate artizanal.


Au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție în baza elementelor constitutive ale contravenției prevăzute de art.114 alin. (2) Cod Contravențional, cu aplicarea sancțiunilor contravenționale sub formă de amendă în mărime totală de 950 lei.

Grupul operativ al Direcţiei control resurse cinegetice şi piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), au efectuat razii în vederea contracarării braconajului piscicol în raioanele: Criuleni, Dubăsari, Orhei și Ștefan Vodă.


Urmare a intensificării controalelor efectuate în perioada de reproducere a ihtiofaunei, inspectorii de mediu au întocmit sumar 22 procese-verbale contravenționale cu aplicarea unor amenzi în sumă totală de – 13 200,0 lei, prejudiciile cauzate mediului de către persoanele delincvente, calculate și înaintate pentru recuperare de agenții constatatori ai IPM constituie suma de – 19 850,0 lei, concomitent, au fost ridicate în calitate de corpuri delicte: o barcă și unelte interzise pentru pescuit, cum ar fi: 13 plase și 4 fatci.

În plină perioadă de prohibiție au fost identificate, documentate și sancționate șapte persoane care braconau cu scule interzise, și respectiv 15 persoane care practicau pescuitul ilicit, cu undița, în râurile Nistru și Răut. Pe numele acestor persoane au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție în temeiul art. 114 alin. (1), Cod Contravențional, fiind sancționate cu amenzi a câte 12 u.c. (600,0 lei), fiecare.

Un caz relevant a avut în extravilanul satului Molovata, raionul Dubăsari, au fost depistați în flagrant doi consăteni, care au capturat într-o plasă din rîul Nistru 8 exemplare de pești de specia caras argintiu, în cantitate de 6,0 kg, cauzînd prin acțiunile sale resurselor biologice acvatice prejudicii estimate la – 12 300, lei, fapt pentru care au fost supuși sancțuinilor sub formă de amendă maximă prevăzută de art. 114 alin. (1) în mărime de 12 u. c. – (600,0 lei), fiecare, fiindu-le ridicate și sculele de pescuit.


Utilizând transportul naval din dotare a fost supus inspectării și lacul de acumulare Dubăsari, din apele căruia au fost ridicate opt plase braconierești instalate de persoane neidentificate, din pânzele cărora au fost eliberați în mediul natural acvatic în stare vie pești de diferite specii, în cantitate de 9,0 kg.

Pe malul acestui obiectiv acvatic, în sectorul intravilan al satului Vășcăuți, raionul Orhei, două persoane rămase neidentificate au abandonat o barcă confecționată artizanal în care se găseau două plase, care au fost ridicate de către inspectori.


Inspectorii de mediul din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Orhei, au întreprins razii de contracarare a cazurilor de pescuit illegal în perioada de prohibiție pe râurile Nistru sectorul satului Vîșcăuți-Lopatna și Răut sectorul satului Mașcăuți-Furceni.
Au fost întocmite 7 procese – verbale cu privire la contravenție conform art. 114 alin.(1), Cod Contravențional , două procese-verbale au fost întocmite pentru pscuit illegal pe râul Nistru, cu aplicarea amenzilor în sumă de 1200 lei, prejudicial cauzat mediului în sumă de 3000 lei, cinci procese – verbale cu privire la contravenție pentru pscuit illegal pe râul Răut, cu aplicarea amenzilor în sumă de 3000 lei. Au fost ridicate 10 scule de pescuit (undițe).
Pentru depozitarea deșeurilor de grajd pe teren public a fost întocmit un process – verbal, cu privire la contravenție conform art. 154 alin.(1), cu aplicarea sancțiunii sub formă de amendă în sumă de 600 lei.

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atenție, consumatori. Pește vândut în condiții anti-sanitare și fără date despre termenul de valabilitate

Pește vândut în condiții anti-sanitare și fără date despre termenul de valabilitate. În perioada 12-18 mai, ansa a verificat peștele proaspăt și congelat vândut în punctele de comerț.

Publicat

Astfel, printre încălcările admise se numără necorespunderea normelor sanitare veterinare, lipsa prețului, dar și lipsa informației cu referire la termenul de valabilitate, producător și alte mențiuni obligatorii pentru informarea consumatorului.

Prin urmare, administratorii magazinelor care au admis aceste încălcări s-au ales cu procese verbale, iar experții au prelevat și probe de pește pentru teste de laborator.

Dacă vor fi identificate loturi neconforme, acestea vor fi imediat extrase din comerț.


În acest context, ansa recomandă cumpărătorilor atunci când procură pește să se asigură că el are ochii strălucitori, branhiile de culoare deschisă, solzii lipiți strâns de corp și miros specific peștelui.

În caz de neconformității, clienții se pot adresa către ansa cu reclamații.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii