Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Braconieri amendați de inspectorii mediului

Publicat

La data de 09 ianuarie 2022, echipa operativă a Direcției control resurse cinegetice și piscicole din cadrul Aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), divizată în două grupe, a efectuat o razie în vederea contracarării braconajului cinegetic, piscicol și depistării cazurilor de încălcare a legislației cu privire la protecția mediului în raioanele de centru și nord ale țării.

Urmare a inspectării și verificării activităților de vânătoare și pescuit s-au întocmit șase procese-verbale contravenționale cu aplicarea unor amenzi în sumă totală de – 6 600,0 lei. A fost ridicată în calitate de corp delict, o armă de vânătoare deținută ilegal și cinci cartușe aferente.

În fondul productiv de vânătoare amplasat în sectorul extravilan al Primăriei Cucioaia, raionul Telenești, în jurul orelor 1300, inspectorii de mediu au depistat un locuitor al acestui sat, care în lipsa actelor permisive, intenționa să vâneze specii din fauna sălbatică, cu o armă de vânătoare deținută ilegal.


Pe numele persoanei delincvente pentru încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea și protecția fondului cinegetic, în temeiul art. 128 alin. (2) al Codului contravențional, s-a întocmit proces-verbal contravențional, care ulterior a fost remis în instanța judiciară cu propunerea sancționării pentru braconaj, cu amendă în mărime de 60 u. c. (3 000,0 lei), cu confiscarea armei și a munițiilor.

În aceiași zi, altor două persoane, care transportau produse lemnoase în lipsa actelor legale de proveniență, li s-au întocmit procese-verbale în baza art. 142 alin. (2) Cod Contravențional, fiind sancționate cu amenzi a câte 900,0 lei.

În cadrul verificărilor efectuate, în preajma or. Criuleni au fost depistați și documentați doi locuitori ai capitalei, care practicau pescuitul în fluviul Nistru în lipsa permisului de pescuit, fapte pentru care ambii s-au ales cu amenzi aplicate a câte 12 u.c. (600,0 lei).Moldova

Update: Biserica din Ungheni a fost spartă și vandalizată de cinci minori. Toți au fost reținuți și sunt audiați

Poliția oferă noi detalii despre vandalizarea și jaful din Biserica din orașul Ungheni. Oamenii legii au reținut cinci minori. Toți au fost reținuți și sunt audiați

Publicat

Potrivit datelor oferite de ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, polițiștii au stabilit că 5 minori cu vârstele cuprinse între 12-15 ani, din mun. Ungheni au pătruns în biserica Sf Andrei și au sustras o cutie în care se aflau bani și pungi cu haine destinate pentru donații.

La moment, minorii sunt audiați în prezența părinților și se stabilește sancțiunea acestora.

Anterior aceștia se aflau în vizorul poliţiei.


Amintim că totul a avut loc în data de 18 ianuarie.

În imaginile de la fața locului se vede cum vandalii au dat jos icoane, lumânări, diferite obiecte din biserică. Au răscolit prin altar și dulapuri, și au lăsat un adevărat dezastru în urma lor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Cinci automobile s-au ciocnit în lanț la Fălești. Un șofer a fugit de la locul accidentului

Vremea instabilă de astăzi a dat mari bătăi de cap șoferilor. Două accidente grave au avut loc în nordul Republicii Moldova. Din cauza lapoviței și a neadaptării vitezei la condițiile nefavorabile, în apropiere de satul Catranîc, raionul Fălești, cinci mașini s-au ciocnit în lanț, iar una a derapat de pe carosabil și a ajuns într-un șanț.

Publicat

Șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului, scrie Nordnews.md

„Motivul că cel care este vinovat s-a dus de la fața locului, asta este. Accidentul este ușor, sunt mașini avariate, mai mult nimic”, a spus un șofer.

„Din ce cauză s-a întâmplat? Este lunecos, vânt, timp nefavorabil”, a spus un alt șofer.


Potrivit poliției, șoferul care ar fi provocat accidentul a pierdut controlul asupra volanului și s-a ciocnit de alte automobile.

„Din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, șoferii nu s-au adaptat la condițiile climaterice. Șoferii au derapat de pe traseu. Fără traumați. Ce riscă șoferul vinovat? Deja o să stabilească inspectorul din cadrul IP Fălești pe accidente rutiere, va stabili cine este vinovatul”, a declarat Ion Gajos, Inspector Serviciul de Patrulare Fălești.

Tot astăzi, la intrarea în satul Răcăria, raionul Rîșcani s-au tamponat violent două automobile. Fără a se asigura, o șoferiță a ieșit pe traseul principal, unde a fost tamponată din față de un alt autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.


Amintim că, ieri, meteorologii au emis o alertă de Cod Portocaliu de vânt puternic, pe alocuri cu ninsori.

Citește mai departe

Moldova

Trei moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră ucraineni pentru încălcarea regimului de frontieră

Polițiștii de frontieră ai detașamentului Izmail au reținut imediat trei cetățeni moldoveni care au trecut ilegal granița moldo-ucraineană în afara punctului de control.

Publicat

După spusele călătorilor care s-au identificat ca locuitori al raionului Ceadîr-Lunga din Republica Moldova, ei nu au vrut să-și piardă timpul cu „formalitățile de frontieră” la punctul de control, așa că au decis să meargă direct. Cu toate acestea, după cum s-a dovedit mai târziu, bărbații nu aveau la ei niciun act de identitate.

Călătorii au fost reținuți pentru 72 de ore de organele de drept di țara vecină pentru identificarea identității acestora.

Ulterior ei vor fi aduși la răspundere administrativă pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a Ucrainei.


Citește mai departe

topul săptămânii