Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ O minoră, preluată la spital direct din stradă. Martori: Doi băieți i-ar fi amestecat droguri în cafea

Incident cu semne de întrebare, în capitală. O minoră de 13 ani a fost preluată de ambulanță după ce i s-ar fi făcut rău în adiacentul Gării Centrale din capitală. Martorii spun că fata ar fi servit cu doi tineri o cafea și se pare că ei i-ar fi amestecat ceva în băutură.

Publicat

Primii care au observat minora au fost agenții de securitate ce se aflau în preajmă, dar și un echipaj de carabinieri. Aceștia au intervenit imediat pentru a-i oferi copilei ajutor. De asemenea, la fața locului au intervenit și polițiștii, dar și medicii cu ambulanța.

Medicii de pe ambulanță, care au examinat copila la fața locului spun că vizual copila ar avea semnele unei intoxicații cu alcool sau. Copila a fost transportată ulterior la Institutul Mamei și a Copilului.

MAXIM CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL MAMEI ȘI A COPILULUI: „La internare, pacienta prezenta o stare de dezorientare, specifică unei stări de ebrietate. 00.53 – 01.02 Pacienta nu se află în stare gravă, dar a fost readresată pentru consultații și îngrijiri în secția de toxicologie.


Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă al IGC, Tatiana Pîrlog, înainte de a fi dusă la spital, minora ar fi declarat carabinierilor că în timp ce aștepta microbuzul s-ar fi întâlnit cu doi tineri și au mers împreună să servească o cafea, lucru confirmat și de martori. Imediat cum minora a început să se simtă rău, necunoscuții ar fi dispărut.

Despre caz au fost anunțați și părinții, care declară că fiica lor este una exemplară și nu putea să consume narcotice benevol, versiunea preliminară fiind că băieții i-ar fi amestecat narcotice în cafea.

Această versiune urmează a fi investigată de poliție.


 

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Tradiții cu risc de hipotermie. IGSU a explicat și demonstrat cum enoriașii se pot scălda de Bobotează în siguranță

Creștinii ortodocși de stil vechi se pregătesc să sărbătorească în data de 19 ianuarie Botezul Domnului, sau cum i se spune în popor, Boboteaza. Pe lângă slujbele divine petrecute în biserici, o tradiție aparte este scufundarea în lacuri de către enoriași.

Publicat

Pentru a preveni situațiile de risc reprezentanții IGSU au lansat o campanie în cadrul căreia au explicat regulile ce trebuiesc respectate cu strictețe de către cei care vor să se scalde în bazinele acvatice în această perioadă. Cel mai important este, spun specialiștii, este ca oamenii să se scalde doar în locuri amenajate și numai după ce s-au consultat cu un medic și sunt siguri că sănătatea le permite acest lucru.

Aceste reguli simple sunt menite pentru a evita hipotermia sau alte consecințe pentru sănătate.

Pentru sărbătoarea de Bobotează, la toate bazinele acvatice din țară unde sunt stații de salvare au fost amenajate spații speciale pentru scăldat, iar polițiștii, carabinierii și salvatorii vor veghea siguranța oamenilor, iar în preajma locașelor de cult aceștia vor asigura securitatea enoriașilor.


În acest context, autoritățile roagă repetat cetățenii să dea dovadă de prudență maximă să nu iasă pe gheața subțire, iar într-o situație de risc să ceară ajutor de la angajații MAI care vor fi prezenți la eveniment.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Dispărut de mai bine de o lună și jumătate: Un bărbat de 54 de ani din Ialoveni, dat în căutare

Un bărbat din Ialoveni a dispărut și este de negăsit.

Publicat

Polițiștii caută un bărbat în vârstă de 54 de ani, locuitor al orașului Ialoveni, care la 3 decembrie 2021, a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută, iar până în prezent nu este cunoscut locul aflării acestuia.
Acesta are înălțimea aproximativ 175 cm, corpolența medie. În ziua dispariției era îmbrăcat în scurtă de culoarea albastru întunecat, pantaloni întunecați, încălțăminte din cauciuc.

Persoanele care cunosc careva informații despre locul aflării acestuia, sunt rugate să sune la numerele 112 sau  068244443.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Biserică vandalizată, la Ungheni

Hoți fără scrupule, nu se tem să fure nici din lăcașurile sfinte. O biserică din orașul Ungheni a fost vandalizată.

Publicat

Mai multe persoane necunoscute au intrat în interior prin geam și au sustras mai multe bunuri, dar și bani. Totul s-a întâmplat în data de 18 ianuarie. În imaginile de la fața locului se vede cum vandalii au dat jos icoane, lumânări, diferite obiecte din biserică. Au răscolit prin altar și dulapuri, și au lăsat un adevărat dezastru în urma lor.

Imediat despre caz a fost informată poliția. Conform datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, oamenii legii au stabilit că niște necunoscuți au spart geamul din termopan și au pătruns în interiorul clădirii.

Totodată a fost constatat că suspecții au furat din biserică o cutie pentru donații în care erau aproximativ 200 de lei, dar și mai multe articole vestimentare donate lăcașului sfânt. Preliminar se bănuiește o persoană.


La momentul actual se întreprind măsuri de investigare pentru a afla locul aflării suspectului și a-l trage la răspundere. De asemenea, forțele de ordine urmează să stabilească dacă acesta a acționat de unul singur sau a avut și complici.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii