Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ 10 persoane – pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată trei dosare penale în judecată pentru trafic ilicit de droguri, inclusiv cu implicarea cetățenilor din Turcia și Ucraina. Unul din dosarele deferite justiției vizează cea mai mare captură de heroină din istoria Moldovei.

Publicat

Finalitate în trei dosare penale, dintre care și cel al capturii record de heroină. 10 persoane vor compărea pe banca acuzaților. În primul caz este vorba despre doi cetățeni turci, acuzați de contrabandă și trafic cu heroină în proporții deosebit de mari. Capul grupării, un cetățean turc ar fi cumpărat o activitate economică la noi și a creat un istoric economic pozitiv, făcând importuri de materiale de construcții și blocuri sanitare, pentru ca ulterior, să înceapă să introducă și droguri.

Procurorii menționează că acesta era foarte atent în acțiunile sale și lucra mai mereu de unul singur, având încredere doar în complicele său, tot cetățean al Turciei. În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 200 de kg de heroină în valoare de 200.000.000 de lei. Heroina era de origine din IRAN și a pătruns pe cale maritimă în Rusia, apoi prin Ucraina a ajuns în țara noastră și urma să fie importată în uniunea europeană. În dosar sunt implicați și trei moldoveni, în privința cărora încă sunt efectuate cercetări.

Într-un alt dosar, trei cetățeni ai Ucrainei, vor compărea pe banca acuzaților pentru că vindeau PVP, Ecstasy și Marijuana consumatorilor din Bălți și Chișinău. Acești, ajutați de cetățeni ai țării noastre aduceau narcoticele prin contrabandă din Ucraina și le realizau prin intermediul magazinelor online. În apartamentele închiriate de bănuiți au fost găsite narcotice în valoare de peste 1.900.000 de lei.


Tot în fața magistraților vor compărea și cinci moldoveni care la fel, ar fi creat magazine online de droguri unde vindeau PVP. Aceștia foloseau ca metodă de primire a plății pentru droguri monede virtuale, care însumate, ar depăși 445.000 lei. Toți cei 10 inculpați vor compărea pe banca acuzaților, iar dacă vina le va fi demonstrată ei riscă până la 15 ani de pușcărie.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Tradiții cu risc de hipotermie. IGSU a explicat și demonstrat cum enoriașii se pot scălda de Bobotează în siguranță

Creștinii ortodocși de stil vechi se pregătesc să sărbătorească în data de 19 ianuarie Botezul Domnului, sau cum i se spune în popor, Boboteaza. Pe lângă slujbele divine petrecute în biserici, o tradiție aparte este scufundarea în lacuri de către enoriași.

Publicat

Pentru a preveni situațiile de risc reprezentanții IGSU au lansat o campanie în cadrul căreia au explicat regulile ce trebuiesc respectate cu strictețe de către cei care vor să se scalde în bazinele acvatice în această perioadă. Cel mai important este, spun specialiștii, este ca oamenii să se scalde doar în locuri amenajate și numai după ce s-au consultat cu un medic și sunt siguri că sănătatea le permite acest lucru.

Aceste reguli simple sunt menite pentru a evita hipotermia sau alte consecințe pentru sănătate.

Pentru sărbătoarea de Bobotează, la toate bazinele acvatice din țară unde sunt stații de salvare au fost amenajate spații speciale pentru scăldat, iar polițiștii, carabinierii și salvatorii vor veghea siguranța oamenilor, iar în preajma locașelor de cult aceștia vor asigura securitatea enoriașilor.


În acest context, autoritățile roagă repetat cetățenii să dea dovadă de prudență maximă să nu iasă pe gheața subțire, iar într-o situație de risc să ceară ajutor de la angajații MAI care vor fi prezenți la eveniment.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Dispărut de mai bine de o lună și jumătate: Un bărbat de 54 de ani din Ialoveni, dat în căutare

Un bărbat din Ialoveni a dispărut și este de negăsit.

Publicat

Polițiștii caută un bărbat în vârstă de 54 de ani, locuitor al orașului Ialoveni, care la 3 decembrie 2021, a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută, iar până în prezent nu este cunoscut locul aflării acestuia.
Acesta are înălțimea aproximativ 175 cm, corpolența medie. În ziua dispariției era îmbrăcat în scurtă de culoarea albastru întunecat, pantaloni întunecați, încălțăminte din cauciuc.

Persoanele care cunosc careva informații despre locul aflării acestuia, sunt rugate să sune la numerele 112 sau  068244443.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Biserică vandalizată, la Ungheni

Hoți fără scrupule, nu se tem să fure nici din lăcașurile sfinte. O biserică din orașul Ungheni a fost vandalizată.

Publicat

Mai multe persoane necunoscute au intrat în interior prin geam și au sustras mai multe bunuri, dar și bani. Totul s-a întâmplat în data de 18 ianuarie. În imaginile de la fața locului se vede cum vandalii au dat jos icoane, lumânări, diferite obiecte din biserică. Au răscolit prin altar și dulapuri, și au lăsat un adevărat dezastru în urma lor.

Imediat despre caz a fost informată poliția. Conform datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, oamenii legii au stabilit că niște necunoscuți au spart geamul din termopan și au pătruns în interiorul clădirii.

Totodată a fost constatat că suspecții au furat din biserică o cutie pentru donații în care erau aproximativ 200 de lei, dar și mai multe articole vestimentare donate lăcașului sfânt. Preliminar se bănuiește o persoană.


La momentul actual se întreprind măsuri de investigare pentru a afla locul aflării suspectului și a-l trage la răspundere. De asemenea, forțele de ordine urmează să stabilească dacă acesta a acționat de unul singur sau a avut și complici.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii