Rețele de socializare

Moldova

La un pas de tragedie: Un copil de 11 ani s-a electrocutat după ce a pătruns într-o instalație electrică

Un minor de 11 ani și-a pus viața în pericol în urma intrării ilegale în interiorul unui post de transformare. Acesta ar fi încercat să sustragă un echipament electric aflat sub tensiune, însă s-a electrocutat la ambele mâini. 

Publicat

Despre caz anunță distribuitorul de energie electrică„Premier Energy Distribution”.

Potrivit sursei, acest caz s-a produs pe 17 noiembrie curent în Postul de Transformare 522 (PT) amplasat într-o construcție capitală cu două nivele, situat pe teritoriul Liceului Teoretic „Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei.

În urma investigației circumstanțelor accidentului s-a stabilit, că în timpul unei pauze dintre lecții, în jurul orei 11:00, minorul respectiv a fost văzut de alți copii în timp ce alerga împreună cu fratele său mai mare spre clădirea cu două etaje a postului de transformare, spunându-le elevilor din jur că are intenţia să intre în interior pentru a arunca ceva de acolo.


Urcându-se pe scară la etajul doi el a ignorat semnele de avertizare amplasate pe ușa de acces în instalația electrică, a forțat şi înlăturat lacătul de la ușa de acces a PT și a pătruns în interior. Peste câteva clipe, copiii din apropiere au auzit o bubuitură, urmată de țipetele minorului. Comisia de investigare a cazului a stabilit, că în timpul aflării în interiorul instalației electrice, minorul a încercat să scoată o siguranță fuzibilă care se afla sub tensiune, fiind electrocutat în acest timp.

Fratele accidentatului a urcat imediat pe scară, a deschis ușa semiînchisă și i-a cerut minorului să iasă afară din interiorul clădirii, după care ambii au coborât jos de sine stătător. Mâinile copilului accidentat erau roșii, având arsuri, iar mâneca dreaptă a cămășii era arsă.

El a fost condus la punctul medical al școlii de unde a fost solicitată intervenția serviciului medical de urgență. Ulterior, minorul a fost internat în spital pentru investigații medicale şi tratament. În prezent starea sănătății accidentatului este satisfăcătoare.


Acest accident s-a produs în circumstanțele încălcării grave a mai multor reguli minime de securitate în raport cu instalațiile electrice, inclusiv a ignorării semnelor de avertizare, a pătrunderii neautorizate în interiorul instalației electrice, a lipsei cunoștințelor despre consecințele curentului electric asupra persoanelor, a neconștientizării pericolului de electrocutare și a apropierii accidentalului la o distanță inadmisibilă de părțile sub tensiune ale instalației de distribuție.

Pentru evitarea oricăror situații de nesiguranță ÎCS „Premier Energy Distribution” SA reiterează și solicită populației să respecte strict normele de securitate în zona de protecție a instalațiilor electrice unde sunt interzise orice intervenții. În special adulților li se cere să supravegheze copiii și să li se explice necesitatea respectării stricte a normelor de securitate pentru a se proteja de electrocutări.

  • instruiți și explicați copiilor importanța respectării regulilor de securitate electrică; cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice incident pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic 24 de ore al Operatorului toate datele solicitate, inclusiv cele de contact;
  • nu lăsați fără supraveghere copiii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece riscați să fiți electrocutat;
  • nu încercați să deschideți ușile posturilor de transformare și nu pătrundeți în interiorul lor, este extrem de periculos;
  • nu urcați și nu permiteți urcarea pe piloni și pe copacii din apropierea liniilor electrice, la distanțe inadmisibile de conductorii rețelelor electrice, deoarece există pericolul de electrocutare și de cădere;
  • nu permiteți organizarea jocurilor în apropierea posturilor de transformare și de distribuție, a rețelelor electrice, de asemenea lansarea zmeilor, modelelor sportive ale aparatelor de zbor etc;
  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la sol sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol;

Nu vă apropiați de liniile și instalațiile electrice pentru că vă puneți astfel viața în pericol!Moldova

Update: Biserica din Ungheni a fost spartă și vandalizată de cinci minori. Toți au fost reținuți și sunt audiați

Poliția oferă noi detalii despre vandalizarea și jaful din Biserica din orașul Ungheni. Oamenii legii au reținut cinci minori. Toți au fost reținuți și sunt audiați

Publicat

Potrivit datelor oferite de ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, polițiștii au stabilit că 5 minori cu vârstele cuprinse între 12-15 ani, din mun. Ungheni au pătruns în biserica Sf Andrei și au sustras o cutie în care se aflau bani și pungi cu haine destinate pentru donații.

La moment, minorii sunt audiați în prezența părinților și se stabilește sancțiunea acestora.

Anterior aceștia se aflau în vizorul poliţiei.


Amintim că totul a avut loc în data de 18 ianuarie.

În imaginile de la fața locului se vede cum vandalii au dat jos icoane, lumânări, diferite obiecte din biserică. Au răscolit prin altar și dulapuri, și au lăsat un adevărat dezastru în urma lor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Cinci automobile s-au ciocnit în lanț la Fălești. Un șofer a fugit de la locul accidentului

Vremea instabilă de astăzi a dat mari bătăi de cap șoferilor. Două accidente grave au avut loc în nordul Republicii Moldova. Din cauza lapoviței și a neadaptării vitezei la condițiile nefavorabile, în apropiere de satul Catranîc, raionul Fălești, cinci mașini s-au ciocnit în lanț, iar una a derapat de pe carosabil și a ajuns într-un șanț.

Publicat

Șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului, scrie Nordnews.md

„Motivul că cel care este vinovat s-a dus de la fața locului, asta este. Accidentul este ușor, sunt mașini avariate, mai mult nimic”, a spus un șofer.

„Din ce cauză s-a întâmplat? Este lunecos, vânt, timp nefavorabil”, a spus un alt șofer.


Potrivit poliției, șoferul care ar fi provocat accidentul a pierdut controlul asupra volanului și s-a ciocnit de alte automobile.

„Din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, șoferii nu s-au adaptat la condițiile climaterice. Șoferii au derapat de pe traseu. Fără traumați. Ce riscă șoferul vinovat? Deja o să stabilească inspectorul din cadrul IP Fălești pe accidente rutiere, va stabili cine este vinovatul”, a declarat Ion Gajos, Inspector Serviciul de Patrulare Fălești.

Tot astăzi, la intrarea în satul Răcăria, raionul Rîșcani s-au tamponat violent două automobile. Fără a se asigura, o șoferiță a ieșit pe traseul principal, unde a fost tamponată din față de un alt autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.


Amintim că, ieri, meteorologii au emis o alertă de Cod Portocaliu de vânt puternic, pe alocuri cu ninsori.

Citește mai departe

Moldova

Trei moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră ucraineni pentru încălcarea regimului de frontieră

Polițiștii de frontieră ai detașamentului Izmail au reținut imediat trei cetățeni moldoveni care au trecut ilegal granița moldo-ucraineană în afara punctului de control.

Publicat

După spusele călătorilor care s-au identificat ca locuitori al raionului Ceadîr-Lunga din Republica Moldova, ei nu au vrut să-și piardă timpul cu „formalitățile de frontieră” la punctul de control, așa că au decis să meargă direct. Cu toate acestea, după cum s-a dovedit mai târziu, bărbații nu aveau la ei niciun act de identitate.

Călătorii au fost reținuți pentru 72 de ore de organele de drept di țara vecină pentru identificarea identității acestora.

Ulterior ei vor fi aduși la răspundere administrativă pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a Ucrainei.


Citește mai departe

topul săptămânii