Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Banii pentru înmormântare au ajuns la escrocii „clarvăzători”

Câțiva pensionari din satul Podoimița dinraionul Camenca a văzut o reclamă despre „clarvăzăori” la televizor. Valentina are cancer, este o persoană cu dizabilități din grupa a doua.

Publicat

Soțul ei Ilia este țintuit la pat deja de 12 ani, după un accident vascular cerebral. Din disperare, cuplul a decis să apeleze la „vindecători”. Totul a început la începutul lunii august a acestui an.

„Am pornit televizorul, iar acolo am văzut publicitate precum că acești clarvăzători tratează astfel de răni! Chiar totul totul! Numai pornești televizorul și ei îndată apar. Te atrag ca un magnet ”, spune Valentina. Împreună cu soțul său, Valentina s decis să apeleze. Femeia de cealaltă parte a firului s-a prezentat drept Bogdana.

„Am sunat o dată și am povestit ce griji avem și s-a început! Apelau în fiecare zi. Spuneau că suntem pe jumătate în mormânt, că am băut apă moartă, că e o păpușă voodoo la noi, înfiptă cu ace. Pe scurt, ne-au speriat bine”, spune Valentina.


După ce i-au convins pe pensionari de cauza necazurilor lor, „clarvăzătorii” au început așa-zisa muncă.

„În fiecare dimineață la ora 8 trebuia să fim în pat. În acel moment suna telefonul fix. Și timp de o oră trebuia să  strigăm în telefon. Strigam doar „AAAAAAAAAAAA” de patru zile la rând. Deja mă durea gâtul, dar am continuat, pentru că am crezut că ne va ajuta”, își amintește femeia.

„Clarvăzătorii” de la distanță le-au „încărcat” apa , le-au spus unde să presoare sare, carbonat de sodiu și zahăr, pentru ca cu siguranță toate bolile să dispară instantaneu.


„Ea spunea să fierbem terciul și să-l aruncă-l la intersecție. Mai întâi peste umărul stâng, apoi peste umărul drept, ca să mănânce câinii. Apoi să îngropăm un nuc sub măr. Și să pregătim carbonatul de sodiu, va vindeca cancerul”- aceste evenimente au rămas ferm în memoria pensionerei.

Drept recunoștință, falșii „clarvăzători” au acceptat bani în cont.

„Le-am transferat de două ori câte cinci sute, apoi încă 770 de dolari. Ea a spus că numărul meu este 7. Apoi un alt treansfer de 880 de dolari. A spus că cifra opt înseamnă infinit”, spune victima.


Pensionarii nu au înțeles imediat că toată această reclamă la televizor, precum și ședințele cu clarvăzătorii frauduloși, nu au fost altceva decât o escrocherie. Sănătatea nu s-a îmbunătățit. Și nu au mai rămas bani. Aceștia au fost nevoiți să împrumute bani de la vecini. Dar falșilor vindecători nu le-a păsat. Ultima dată pensionerii au sunat pe 5 octombrie. Atunci li s-a cerut deja o mie de dolari.
„Le-am spun că nu mai sunt bani și că nu vor mai fi. Ce ar trebui să fac? Sa ma sinucid? Să mă spânzur? Și ea îmi răspunde că ar fi trebuit să o fac mai devreme ”, își amintește Valentina cu lacrimi.

Multă vreme, cuplul nu a spus nimănui nimic despre asta. Au apelat la poliție abia după câteva luni. Chiar și astăzi le este frică că „clarvăzătorii” îi vor blestema. S-au împăcat deja cu faptul că banii nu pot fi returnați.


Oricine poate deveni victima escrocilor. Persoanele în vârstă sunt deosebit de sensibile la acest lucru.

mvdpmr.org


Moldova

/VIDEO/ Un minor de 15 ani a decedat, în circumstanțe necunoscute, în timpul campionatului de kickboxing

Un minor de 15 ani a decedat, în circumstanțe necunoscute, în timpul campionatului de kickboxing. Tragedia s-a întâmplat în după-amiaza de 26 noiembrie pe strada Andrei Doga din capitală,

Publicat

Imagini de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular.

Potrivit sursei Echipa.md, minorul de 15 ani era participant în cadrul campionatului național de kickboxing. Acesta ar fi luptat în două ture și era în așteptarea celei de-a treia.

La un moment dat băiatului i s-a făcut rău. Imediat acesta a fost scos din sala de lupte. Antrenorul acestuia a apelat de urgență al 112 și a solicitat intervenția medicilor.


Până al intervenirea specialiștilor medical minorului i-a fost acordat primul ajutorul medical fiindu-i efectuate respirația artificială și masaj cardiac indirect.

La fața locului, medicii ajunși, timp de oră au luptat pentru viața copilului însă nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Aceștia au constatat decesul victimei.

Totodată, potrivit aceleiași surse Echipa.md, nu este pentru prima dată când minorului i s-ar fi făcut rău în timpul luptelor, însă atunci el a scăpat ca prin urechea acului.


Știrea este în curs de actualizare…

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Tragedie la SA „Floreni”. Un muncitor a fost ucis de un aparat de prelucrat soia

Un bărbat de 44 de ani a murit, după ce a fost strivit de un aparat de prelucrare a soiei. Tragedia a avut loc în această după-amiază, în jurul orei 14:10, la SA „Floreni”

Publicat

Potrivit poliției, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 44 de ani, scrie deschide.md

Acesta muncea într-o încăpere în care se prelucrează soia, când a fost strivit de un aparat de transportare a soiii. În urma traumatismelor, bărbatul a murit pe loc.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Țigări, printre care și moldovenești, în valoare de peste un milion de lei depistate de polițiștii ucraineni

O ucraineancă a fost documentat pentru fabricarea, depozitarea, vânzarea sau transportul ilegal în vederea vânzării de produse accizabile. Acesta vindea țigări moldovenești.

Publicat

Potrivit oamenilor legii din Ucraina, femeia, împreună cu alți intermediari a fost angajată în comerțul ilegal cu țigări în mai multe orașe din regiunea Doneţk.

Polițiștii au descins într-un apartament din orașul Sloviansk. În timpul perchezițiilor, aceștia au găsit peste 40,5 mii pachete de țigări fără timbre de accize din Ucraina și marcate cu „Duty Free”.

Conform presei locale, țigările erau de producție și ambalare din republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.


Bunurile au fost ridicate de Poliția Națională Ucraineană în conformitate cu procedura stabilită.

Valoarea estimată a sechestratului este de peste 1,83 milioane de grivne, echivalentul a peste 1.180.000 de lei.

Pe numele suspecților au fost deschise dosare penale.


Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii