Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Piese auto, parfumuri, produse stomatologice și produse alimentare. Încă 18 tentative de trafic de bunuri – contracarate

În perioada 15-18 noiembrie 2021, angajații Serviciului Vamal au prevenit 18 tentative de trafic ilicit de mărfuri:

Publicat

Cele mai multe încălcări au fost înregistrate la postul vamal Leușeni, inspectorii vamali raportând 8 dintre cazuri. Printre bunurile depistate se regăsesc: piese auto uzate, componente pentru calculator, parfumuri, articole vestimentare, produse cosmetice ș.a.

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au contracarat, în aceste zile, alte 3 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Două dintre cazuri au fost înregistrate în afara municipiului Chișinău, unul în apropierea satului Mărăndeni iar cel de-al doilea, lângă localitatea Căpriana. Astfel, la stoparea mijloacelor de transport și verificarea acestora, au fost depistate mai multe bunuri pentru care șoferii nu au putut prezenta acte de proveniență. Printre bunurile identificate, enumerăm: articole vestimentare, produse de igienă, produse alimentare, mobilier uzat și altele. Al treilea caz a fost raportat de către echipele mobile, în municipiul Chișinău, fiind supus controlului fizic detaliat un mijloc de transport de model Mercedes Vito, care transporta produse de igienă și produse alimentare, în lipsa actelor confirmative.

Alte mărfuri nedeclarate organului vamal, cum ar fi: țigări, piese auto, produse stomatologice, articole vestimentare în cantități comerciale au fost depistate în ultimele zile și la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău, Cahul, Giurgiulești 1, Otaci, Tudora și Sculeni.


Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de Stat.Moldova

/VIDEO/ Un minor de 15 ani a decedat, în circumstanțe necunoscute, în timpul campionatului de kickboxing

Un minor de 15 ani a decedat, în circumstanțe necunoscute, în timpul campionatului de kickboxing. Tragedia s-a întâmplat în după-amiaza de 26 noiembrie pe strada Andrei Doga din capitală,

Publicat

Imagini de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular.

Potrivit sursei Echipa.md, minorul de 15 ani era participant în cadrul campionatului național de kickboxing. Acesta ar fi luptat în două ture și era în așteptarea celei de-a treia.

La un moment dat băiatului i s-a făcut rău. Imediat acesta a fost scos din sala de lupte. Antrenorul acestuia a apelat de urgență al 112 și a solicitat intervenția medicilor.


Până al intervenirea specialiștilor medical minorului i-a fost acordat primul ajutorul medical fiindu-i efectuate respirația artificială și masaj cardiac indirect.

La fața locului, medicii ajunși, timp de oră au luptat pentru viața copilului însă nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Aceștia au constatat decesul victimei.

Totodată, potrivit aceleiași surse Echipa.md, nu este pentru prima dată când minorului i s-ar fi făcut rău în timpul luptelor, însă atunci el a scăpat ca prin urechea acului.


Știrea este în curs de actualizare…

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Tragedie la SA „Floreni”. Un muncitor a fost ucis de un aparat de prelucrat soia

Un bărbat de 44 de ani a murit, după ce a fost strivit de un aparat de prelucrare a soiei. Tragedia a avut loc în această după-amiază, în jurul orei 14:10, la SA „Floreni”

Publicat

Potrivit poliției, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 44 de ani, scrie deschide.md

Acesta muncea într-o încăpere în care se prelucrează soia, când a fost strivit de un aparat de transportare a soiii. În urma traumatismelor, bărbatul a murit pe loc.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Țigări, printre care și moldovenești, în valoare de peste un milion de lei depistate de polițiștii ucraineni

O ucraineancă a fost documentat pentru fabricarea, depozitarea, vânzarea sau transportul ilegal în vederea vânzării de produse accizabile. Acesta vindea țigări moldovenești.

Publicat

Potrivit oamenilor legii din Ucraina, femeia, împreună cu alți intermediari a fost angajată în comerțul ilegal cu țigări în mai multe orașe din regiunea Doneţk.

Polițiștii au descins într-un apartament din orașul Sloviansk. În timpul perchezițiilor, aceștia au găsit peste 40,5 mii pachete de țigări fără timbre de accize din Ucraina și marcate cu „Duty Free”.

Conform presei locale, țigările erau de producție și ambalare din republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.


Bunurile au fost ridicate de Poliția Națională Ucraineană în conformitate cu procedura stabilită.

Valoarea estimată a sechestratului este de peste 1,83 milioane de grivne, echivalentul a peste 1.180.000 de lei.

Pe numele suspecților au fost deschise dosare penale.


Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii