Rețele de socializare

Moldova

Promiteau mașini din Germania, aflându-se în penitenciar: Doi deținuți și o minoră au pus la cale o schemă ilegală

La data de 18.11.2021 au fost efectuate 3 percheziții în Penitenciarul nr.4 Cricova, unde sunt deţinuţi bănuiţii în două cauze penale pe faptul însușirii bunurilor, prin înșelăciune și abuz de încredere, precum şi o percheziție într-un apartament din mun. Chişinău.

Publicat

Aceștia, din Penitenciar, discutau cu victimele, promițându-le automobile aduse din Germania, cauzându-le persoanelor un prejudiciu de 16 mii de euro.

Este vorba despre doi bărbați de 23 și, respectiv 30 de ani, originari din raionul Călărași și orașul Cricova și o minoră de 17 ani din Chișinău. În cadrul grupării, minora avea rolul de executor. Cei doi bărbați își ispășesc pedeapsa în Penitenciarul 4 Cricova pentru furt, jaf și escrocherie.

În urma percheziţiilor efectuate au fost depistate şi ridicate 2 telefoane mobile, cartele SIM folosite în comiterea infracţiunilor, un purtător digital de informaţie, carnete cu încrisuri şi fragmente de hîrtie cu numere de telefoane şi numere de la carduri bancare, care confirmă complicitatea în comiterea infracţiunilor investigate, precum şi 3 pacheţele de hîrtie cu un conţinut cu masă vegetală de culoare verde, cu miros specific de marijuana.


Deasemenea, în urma percheziţiei efectuate în mun. Chişinău au fost depistate mijloace financiare în sumă de 3400 de lei şi 50 de euro, provenienţa cărora nu a putut fi explicată.

Acțiunile au fost întreprinse de către ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului național de Investigații, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție din Hîncești, sub conducerea Procuraturii din Hîncești și cu suportul DDS Pantera și angajaților Penitenciarului în care au fost efectuate perchezițiile.

La moment sunt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie, îndreptate la întărirea procesuală a probatoriului depistat şi ridicat, stabilirea complicităţii membrilor grupului infracțional în comiterea altor infracţiuni pe teritoriul ţării, precum și la stabilirea statutului de învinuit al persoanelor.


Moldova

Accident grav, la Durlești: O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital

Accident violent în orașul Durlești din municipiul Chișinău. O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital.

Publicat

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, în dimineața de 28 martie, la ora 08:06 a parvenit informația pe faptul că pe strada păcii 29 s-a produs accident rutier  soldat cu deteriorarea vehiculelor și o persoană traumatizată.

Potrivit informațiilor primare obținute de la fața locului s-a stabilit că conducătorul automobilului de model Tesla, o femeie în vârsta 37 ani, deplasându-se pe drumul secundar nu a cedat trecerea vehiculului care se deplasa pe drumul cu prioritate și ca rezultat s-a ciocnit cu automobilul de model Renault, condus de un bărbat în vârstă de 34 ani. În urma impactului, Tesla a fost proiectată în automobilul de model Volvo care era parcat la marginea drumului.

În rezultatul accidentului, vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar șoferița de Tesla a fost preluată de serviciul medical de urgență.


Cercetările continuă.


Citește mai departe

Moldova

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție: Șoferul încerca să scape pentru că e condamnat la 15 ani de închisoare

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție. Șoferul se eschiva de oamenii legii, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.

Publicat

Astăzi, în timpul monitorizării de către polițiști a circulației rutiere, pe str. A. Mateevici din capitală a fost observat un șofer care conducea neuniform un Renault.

La somarea de a stopa mașina, bărbatul de la volan a accelerat și a creat nenumărate situații de accident în trafic, continuându-și cu viteză excesivă deplasarea și efectuând manevre periculoase, ceea ce a creat și mai multe bănuieli polițiștilor.

Pentru stoparea acestuia au fost implicate 5 echipaje de poliție.


După jumătate de oră de urmărire bărbatul a fost reținut. Acesta are 43 de ani și este originar din Bubuieci.

Bărbatul se eschiva de organele de drept, după ce a fost condamnat pe teritoriul Republicii Moldova la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și fals în acte.

Acesta a fost condamnat și pe teritoriul României pentru contrabandă.


 


Citește mai departe

Moldova

Examen eșuat: O mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto

Examen eșuat. Într-o intersecție din orașul Cahul, o mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 26 martie, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. Imaginile de la locul impactului au devenit virale, internauții făcând haz de necaz. Mulți dintre ei au scris în comentarii că cel mai probabil examenul auto a fost picat.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Cahul, Cristina Ciobanu, în urma impactului nimeni nu a fost rănit. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele coliziunii și cine se face vinovat.


Citește mai departe

topul săptămânii