Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Două tinere de 20 de ani au impus o minoră și un tânăr să se prositueze pentru bani. Una dintre victime a fost diagnostcată cu HIV/SIDA

Două tinere cu vârsta de 20 de ani, originare din raioanele Florești și Sîngerei, au fost reținute pentru trafic de copii și persoane. Și asta după ce au impus o minoră de 16 ani și un tânăr de 19 ani să se prostitueze pentru bani.

Publicat

În urma investigațiilor, poliția a aflat că pe parcursul anului 2021, profitând de faptul că victimele fac parte din categorii social vulnerabile, suspectele i-au convins să se mute la un apartament din Chișinău. Ulterior, sub pretextul că este necesar de achitat chiria, dar și de cumpărat produse alimentare, aceștia au fost determinați să presteze servicii sexuale contra cost.

Zilnic, cât minora, atât și tânărul deserveau aproximativ câte 5-8 clienți. Aceștia erau găsiți prin intermediul unui site de anunțuri. Pentru un act sexual, erau achitate sume între 500 și 1.500 de lei, banii fiind luați de tinerele de 20 de ani.

În data de 22 octombrie bănuitele au fost reținute, iar victimele au fost plasate într-un centru de plasament specializat. Una dintre victime a fost testată pozitiv la HIV/SIDA. Pe cazul dat au fost inițiate două cauze penale, iar traficantele au fost arestate pe un termen de 30 de zile.


Ambele riscă detenție de până la 20 de ani pentru faptele comise.

echipa.mdMoldova

/VIDEO/ Un minor de 15 ani a decedat, în circumstanțe necunoscute, în timpul campionatului de kickboxing

Un minor de 15 ani a decedat, în circumstanțe necunoscute, în timpul campionatului de kickboxing. Tragedia s-a întâmplat în după-amiaza de 26 noiembrie pe strada Andrei Doga din capitală,

Publicat

Imagini de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular.

Potrivit sursei Echipa.md, minorul de 15 ani era participant în cadrul campionatului național de kickboxing. Acesta ar fi luptat în două ture și era în așteptarea celei de-a treia.

La un moment dat băiatului i s-a făcut rău. Imediat acesta a fost scos din sala de lupte. Antrenorul acestuia a apelat de urgență al 112 și a solicitat intervenția medicilor.


Până al intervenirea specialiștilor medical minorului i-a fost acordat primul ajutorul medical fiindu-i efectuate respirația artificială și masaj cardiac indirect.

La fața locului, medicii ajunși, timp de oră au luptat pentru viața copilului însă nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Aceștia au constatat decesul victimei.

Totodată, potrivit aceleiași surse Echipa.md, nu este pentru prima dată când minorului i s-ar fi făcut rău în timpul luptelor, însă atunci el a scăpat ca prin urechea acului.


Știrea este în curs de actualizare…

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Tragedie la SA „Floreni”. Un muncitor a fost ucis de un aparat de prelucrat soia

Un bărbat de 44 de ani a murit, după ce a fost strivit de un aparat de prelucrare a soiei. Tragedia a avut loc în această după-amiază, în jurul orei 14:10, la SA „Floreni”

Publicat

Potrivit poliției, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 44 de ani, scrie deschide.md

Acesta muncea într-o încăpere în care se prelucrează soia, când a fost strivit de un aparat de transportare a soiii. În urma traumatismelor, bărbatul a murit pe loc.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Țigări, printre care și moldovenești, în valoare de peste un milion de lei depistate de polițiștii ucraineni

O ucraineancă a fost documentat pentru fabricarea, depozitarea, vânzarea sau transportul ilegal în vederea vânzării de produse accizabile. Acesta vindea țigări moldovenești.

Publicat

Potrivit oamenilor legii din Ucraina, femeia, împreună cu alți intermediari a fost angajată în comerțul ilegal cu țigări în mai multe orașe din regiunea Doneţk.

Polițiștii au descins într-un apartament din orașul Sloviansk. În timpul perchezițiilor, aceștia au găsit peste 40,5 mii pachete de țigări fără timbre de accize din Ucraina și marcate cu „Duty Free”.

Conform presei locale, țigările erau de producție și ambalare din republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.


Bunurile au fost ridicate de Poliția Națională Ucraineană în conformitate cu procedura stabilită.

Valoarea estimată a sechestratului este de peste 1,83 milioane de grivne, echivalentul a peste 1.180.000 de lei.

Pe numele suspecților au fost deschise dosare penale.


Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii