Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Văduvă la nici 18 ani. Tânărul lovit de tren la Dondușeni, urma să devină tătic peste trei luni

Roman Melenciuc, tânărul care a decedat ieri noaptea, lovit de tren în raionul Dondușeni, a lăsat în urmă rude îndurerate și o soție însărcinată în luna a șasea. Poliția nu a venit încă cu declarații. Consătenii tânărului dau vina pe băutură. Ei spun că victima obișnuia să consume alcool.

Publicat

„Tânărul de doar 18 ani a fost lovit mortal pe această linie de cale ferată. Tragedia s-a produs după miezul nopții, în apropierea satului Târnova. Potrivit poliției, victima se deplasa neregulamentar și a decedat până la sosirea ambulanței.” a spus NICOLETA PÎNZARU, reporter Nord News.

Roman s-a căsătorit acum trei luni cu Alina. Cei doi erau deja de un an împreună, iar pe 1 noiembrie, când soția va atinge majoratul, tinerii urmau să se cunune, dar n-a fost să fie.

„El s-a pornit după țigări. Eu l-am sunat și el a zis că acuș o să vină. Am adormit și după asta l-am sunat mai târziu. El a zis că trece calea ferată. Eu am adormit. După asta m-am trezit și am mers spre calea ferată. Am văzut că s-a oprit trenul și am întrebat: Cu ce ocazie? Și eu când am alergat încolo, el era deja…”, a zis Alina Caminschii, soția victimei


Tinerii locuiau în casa părintească a Alinei. Roman era păstor la vaci, iar Alina … casnică, însărcinată în luna a șasea. Acum, tânăra a rămas cu părinții, cei șase frați ai săi și copilul, care urmează să apară pe lume în curând.

„Sunt însărcinată și am șase luni.”, a zis Alina.

„Pe mine m-a sunat fiica și a spus să vin, că a decedat. Eu cu el niciodată nu m-am certat, nici nu am avut de gând să o fac. –Oamenii din sat zic că el avea probleme cu alcoolul, e corect? –Da! El pentru noi a fost tare mult, acum nu avem nimic.”, a spus Vitalii Calminschii, socrul victimei.


Pe lângă viciul său, Roman era gospodar și avea grijă ca familia să aibă ce pune pe masă.

„Iată acești doi porci el i-a cumpărat, a mai luat vreo 14 pui prin grădină. Noi de asta la el nu avem ce ne jălui. La vreo 35-40 de oameni el avea vaci, el le aducea la dânsul, le hrănea. S-a întâmplat, ce să-i facem. „, a mai adăugat Vitalii.

Roman era orfan. Părinții lui au decedat acum un an, într-un accident în Turcia.


„Părinții lui au deja un an de când au murit.

–Din ce cauză?


–Tot au căzut în avarie. Ei au vreo trei luni de zile de când au făcut nunta. Acum, pe data de întâi, trebuiau să facă cununia.” a mai spus Vitalii.

Primarul comunei Tîrnova ne-a declarat că familia era una liniștită, dar, ceva s-ar fi întâmplat în acea noapte.

„Ce fel de țigări la 1 de noapte? Unde poți cumpăra aici țigări la 1 noaptea? Aici e sat, nu e oraș. El nici nu era încălțat. Cred că era desculț. Ei au avut o ceartă, cred eu, așa am înțeles.”, a spus Victor Bodorin, primarul comunii Tîrnova.

Oamenii din sat dau vina pe alcool.

„Care probleme, dacă el avea halucinații, credeți asta că e normal? Pentru el trenul pare o jucărie… Totul aici s-a întâmplat, lângă stația asta…Mă scuzați, dar … mortul cum zice…(ceva în germană)…Copil de 18 ani și soția lui e în a 5-a lună de sarcină…imaginați-vă ce strășnicie, Doamne ferește… Afumat bine. Nu înțeleg cât de beat trebuie să fii ca să nu vezi cum așa o nămilă vine asupra ta, și lumini, și signal, mă rog.”

„El nu e de la noi din sat, e venit de la sud. Mașiniștii când l-au găsit, au crezut inițial că e un pachet, dar pe urmă, după ce s-au apropiat, au înțeles că e un om. Asistenta socială știa de dânsa, că ea e minoră, și stătea la evidență. Eu știu că familia e destul de grea, cu mulți copii. Sunt oameni muncitori, toți muncesc.”, a mai adăugat primarul.

Cei care vor să o ajute pe viitoarea mămică, sunați: 069888138.

Moldova

Șantajatori deghizați în polițiști: Doi indivizi au estorcat de la un tânăr mii de lei și euro

Se dădeau drept polițiști și-l șantajau pe un tânăr cu dosare penale. Doi bărbați au fost reținuți, bănuiți de estorcare de bani.

Publicat

Totul s-a aflat după ce la poliție s-a adresat victima, un chișinăuian de 30 de ani, care a relatat că pe tot parcursul lunii februarie a fost șantajat de doi indivizi.

Suspecții au 35 și 45 de ani, și se dădeau angajați ai organelor de forță. Astfel, sub pretextul că ar putea iniția dosare penale împotriva victimei și l-ar putea priva de libertate, i-au cerut 4 000 de euro și 40 600 de lei. În urma acțiunilor întreprinse de polițiști, suspecți au fost reținuți și conduși la inspectorat.

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, oamenii legii au depistat mai multe probe ce ar demonstra implicarea suspecților.


Ambii bănuiți au fost arestați pentru 30 de zile, iar conform legii, dacă vor fi recunoscuți vinovați de șantaj, riscă închisoare pe un termen de la 7 la 10 ani.

echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un șofer drogat a fost reținut în timp ce conducea mașina, în capitală. Testul a arătat pozitiv la marijuana

Un șofer drogat a fost reținut de inspectorii de patrulare în timp ce conducea mașina, în capitală.

Publicat

Totul s-a petrecut în seara zilei de 16 aprilie, pe strada Nicolae Testemițeanu, din cartierul Telecentru. Patrula de poliție ce monitoriza circulația rutieră în zonă, au observat un automobil ce se deplasa haotic.

Oamenii legii au stopat șoferul în vârstă de 22 de ani, care în timpul discuțiilor ar fi avut un comportament straniu, specific consumatorilor de droguri.

Ulterior, conducătorul auto a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie, unde a fost testat la prezența de substanțe narcotice în organism. Rezultatul expertizei a demonstrat că șoferul era drogat cu marijuana.


Mașina a fost transportată la parcarea specială, iar investigațiile continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

„Afacere” de familie: Un cuplu împreună cu o amică, suspectați că vindeau droguri în întreaga țară

 Afacere de familie. Un cuplu, dar și o amică de-a lor au fost reținuți de poliție, suspectați că vindeau droguri sintetice în întreaga țară.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, toți trei suspecți locuiesc în capitală și au 20, 22 și respectiv 35 de ani. Aceștia plasau drogurile sintetice de tip PVP, în vânzare în întreaga țară, prin intermediul aplicației Telegram. Clienții le transferau vânzătorilor bani prin intermediul terminalelor publice de plată, iar în schimb primeau fotografii cu locul unde sunt ascunse narcoticele.

Potrivit datelor preliminare, soția avea rolul de gestionare a aplicației Telegram, iar bărbatul și a doua femeie livrau drogurile în ascunzișuri.

În urma perchezițiilor au fost depistate droguri în valoare de 100.000 de lei, dar și cântare electronice pentru porționarea narcoticelor, accesorii pentru ambalarea și consumul de droguri, bani proveniți din afacerea ilegală, dar și telefoane mobile folosite la vânzarea drogurilor.


Oamenii legii menționează că în prezent, bărbatul este cercetat și într-un alt dosar pentru trafic de droguri, gestionat de procurorii sectorului Buiucani.

În prezent, bărbatul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la fel ca și prietena de familie. Soția lui este cercetată în libertate.

Investigațiile continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii