Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ „Câinii nu sunt agresivi, ei se pot afla în atmosferă agresivă”. Experți despre importanța educației corecte a patrupezilor

Incidentul de la sfârșitul săptămânii trecute, din parcul Valea Morilor a zguduit întreaga societate. Agresivitatea exagerată a Pitt bulului, dar și gestul proprietarul celorlalți doi cățeluși uciși au stârnit o mulțime de critici atât în adresa proprietarului Pitt bulului, cât și celui care a împușcat.

Publicat

Chiar dacă părerile despre caz sunt maximal diferite, toți au ajuns la aceași concluzie, proprietarii câinilor trebuie nu doar să-i asigure cu hrană, dar și să-i educe, pentru a evita astfel de incidente tragice.

Voluntara Anastasia Slacfenco ne-a povestit că cel mai des, câinii agresivi ajung în aziluri sau chiar în necropole. Aceștia sunt plasați în cuști separate și rar cine se încumetă să-i adopte.

Despre educația câinilor am discutat și cu experții chinologi din cadrul IGPS. Ghenadie Rotaru ne-a explicat că fiecare câine trăiește și se orientează după instincte, dar totți indiferent de vârstă, ei pot fi educați și dresați după placul proprietarului. Aceștia pot ataca alte persoane, în cazul în care simt că proprietarul lor este în pericol. Alte cauze ale agresivității câinelui pot izbucni atunci când stăpânul își pierde autoritatea în fața patrupedului.


Persoanele atacate de câini, spune Ghenadie Rotaru, pot scăpa nevătămate dacă nu intră în panică și acționează atent, fără a provoca și mai mult patrupedul.

Ghenadie propune ca, pentru ca persoanele care au câini de rasă, mai ales de talie mare, să fie creată o școală, ce va trebui trecută obligatoriu de proprietari. Până va fi creată această instituție, Ghenadie a scris o carte despre educarea și dresarea corectă a câinilor, pe care o recomandă tuturor proprietarilor.

De menționat că după incidentul din parcul Valea Morilor, o asociație obștească a trimis o petiție către Parlament și Ministerul Justiției în care solicită să fie făcute mai multe schimbări în legislație, inclusiv introducerea posibilității de a confisca animalele de la proprietari în cazuri de cruzime și pericolului vieții animalului. Totodată, ei cer să fie majorate amenzile pentru cruzime față de animale.Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Țineau „prada” într-o casă părăsită

Polițiștii de patrulare au găsit un ascunziș cu bunuri furate. Se pare că doi tineri ascundeau „prada” obținută prin infracțiune într-o casă părăsită de pe strada Ciuflea din centrul capitalei.

Publicat

Ghinionul indivizilor a fost ca în data de 30 noiembrie, un echipaj al INSP să vină cu verificări în acea clădire. Acolo, oamenii legii au dat de doi tineri de 24 și 32 de ani, care au început să se agite și nu puteau explica ce caută de fapt în edificiul părăsit.

Forțele de ordine au decis să verifice încăperea și, prin urmare, într-un dulap, au găsit un portmoneu cu 4.800 de lei, dar și actele personale ale unui chișinăuian și pașaportul tehnic al unui automobil. Prin urmare, toate bunurile au fost ridicate, iar tinerii, duși la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare.

Este de menționat că tinerii reținuți au fost anterior condamnați pentru furt. Acum, forțele de ordine urmează să stabilească cum a ajuns acel portofel în clădirea părăsită și dacă tinerii reținuți sunt implicați în acest caz.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Omorul fetiței de doi ani, la Ciocana: Ce a arătat expertiza psihiatrică în cazul celor doi tineri bănuiți de crimă

Tânăra de 19 ani și iubitul acesteia, tot de 19 ani, care ar fi omorât o fetiță de un an și zece luni, apoi i-au aruncat corpul neînsuflețit într-o pădure de la Ciocana, erau perfect conștienți de acțiunile lor în momentul crimei. Asta a arătat expertiza psihiatrică, spune procurorul de caz.

Publicat

Cei doi suspecți au fost aduși astăzi din nou în fața instanței, unde urmează să le fie prelungită măsura de arest, la demersul procurorilor, scrie Jurnal.md.

„Expertiza psihiatrico-psihologică a fost efectuată, persoanele sunt recunoscute responsabile pentru faptele săvârșite. Concluziile expertizei urmează să fie anexate la cauza penală. Nu putem, în baza acestei expertize, să spunem exact în ce stare erau la comiterea omorului, dar cert este că erau conștienți”, a precizat Anastasia Juravliova, procurorul care gestionează cauza penală.

Totodată, Anastasia Juravliova a declarat că au fost dispuse o serie de alte expertize și că se întreprind mai multe acțiuni de urmărire penală.


„Ei nu-și recunosc vina, dar colaborează cu ancheta. Considerăm că la moment există probe suficiente în privința lor, dar pentru a fi o urmărire penală complexă noi trebuie să efectuăm toate acțiunile de urmărire penală posibile”, a punctat procurorul Anastasia Juravliova.

Amintim că crima s-a produs sâmbătă, 30 octombrie, iar corpul neînsuflețit al micuței a fost descoperit duminică, după ce cei doi făptași au încercat să îi ducă pe oamenii legii pe o pistă greșită.

Copila a murit în chinuri groaznice. Potrivit expertizei medico legale, decesul a survenit în urma traumatismului cranio – cerebral și contuziilor organelor interne. Copilul avea și mai multe leziuni grave la nivelul pielii, iar pe spate – semne că ar fi fost înfipt cu furculița.


Citește mai departe

Moldova

Bărbatul din Cahul care și-ar fi violat fiica de 14 ani, în fața magistraților. Ce spune procurorul de caz

Bărbatul din Cahul care și-ar fi violat fiica de 14 ani va compărea astăzi în fața magistraților. Dosarul pe numele suspectului a fost finalizat, iar potrivit procurorului de caz, au fost acumulate toate probele necesare care ar demonstra vinovăția acestuia.

Publicat

„A fost efectuată expertiza medico-legală, care a confirmat faptul acțiunilor agresorului. A fost efectuată expertiza complexo-pshiatrico-psihologică, care a demonstrat că partea vătămată nu dispune de calitățile de fantezii și a suferit în urma acțiunilor agresorului”, a menţionat Viorica Marga, procuror de caz, transmite publika.md.

Procurorii cer și prelungirea cu încă 30 de zile a arestului preventiv pentru suspect. Totodată, bărbatul în vârstă de 40 de ani este cercetat și pentru violență în familie.

„În paralel cu comiterea infracțiunii de viol, a fost comisă contravenție de violență în familie, care se examinează în instanța de judecată. Cum reiese din materialele cauzei penale, nu în ziua comiterii infracțiunii, dar a doua zi, au fost comise acte violente față de soție și față de copil”, a spus Viorica Marga


Ba mai mult, el mai figurează într-un dosar penal.

„- Recent în privința lui se mai examinează o cauză penală de viol în altă instanță.
– Tot cu fiica?
– Nu. Partea vătămată e altă persoană.
– Altă persoană e tot din familie?
– Nu. Străină”, a declarat procurorul de caz.

Cazul șocant ar fi avut loc în data de 30 august. Despre coșmarul prin care ar fi trecut, fata a povestit mamei a doua zi, când între toți trei s-ar fi iscat un conflict. Bărbatul fiind în stare de ebrietate le-ar fi bătut și amenințat cu moartea dacă vor povesti despre asta. După cele întâmplate, bănuitul a încercat să se ascundă, însă a fost reținut de oamenii legii după o zi de căutări. Suspectul nu-și recunoaște vina. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă detenție pe viață.


Citește mai departe

topul săptămânii