Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ „El a sărit și i-a smuls lăbuțele”. Noi imagini din parcul Valea Morilor, acolo unde un bărbat a împușcat un Pit Bull agresiv

Noi imagini din parcul Valea Morilor, acolo unde un bărbat a împușcat un Pit Bull agresiv. În acestea cei doi soți care au fost atacați relatează despre cele întâmplate.

Publicat

Incidentul care a avut loc în seara de 15 octombrie, în parcul Valea Morilor a zguduit locuitorii capitalei. Un bărbat a fost nevoit să împuște de șapte ori într-un câine de rasa Pitt Bul, după ce patrupedul i-a atacat soția și i-a omorât doi cățeluși ai săi, de rasă Yorkshire Tterrier. În data de 18 octombrie, la trei zile după cele întâmplate, pe rețelele de socialziare au apărut noi imagini, în care proprietarul cățelușilor decedați povestesc despre cele întâmplate.

DIN DECALRAȚIILE STĂPÂNILOR:
– Iată așa ținea el cățelușul, iar el așa i-a sărit în cap.
– Eu așa țineam câinele, el a sărit și i-a smuls lăbuțele.
– Stăpânul a fugit?
– Da. El a fugit.

Femeia, sub ochii căreia i-au decedat doi cățeluși povestește că unul dintre ei avea 13, iar celălalt 16 ani. În tot acest timp, ei se plimbau zi de zi în acest parc, și niciodată nu s-a întâmplat nimic, până în acea seara.


DIN DECALRAȚIILE STĂPÂNILOR:
– Și principalul, stăpânul s-a dus. Cine va lua acel animal de acolo? Pe ai mei o să-i îngrop, dar cu acel animal ce va fi? Se va tăvăli așa, aici?
– Poliția îl va lua. Spre expertize.

Amintim că în acea seară bărbatul se plimba cu soția sa și cu cei doi căței ai lor prin parc. Unul dintre ei era în lesă, celălalt, din cauza vârstei înaintate, era ținut în brațe de bărbat. În apropierea teatrului verde, un Pitt Bul fără lesă a sărit dintre niște tufișuri și s-a năpustit asupra Terrierului, mușcându-l agresiv. Abia peste 15 minute stăpâna, care fusese și ea mușcată de mână, a putut smulge din colții Pitt bulului cățelul ei, care deja decedase. Iar câinele a început atacul asupra celuilalt cățeluș, căruia i-a smuls lăbuțele. Atunci, proprietarul celor doi terrieri omorâți s-a dus acasă și a luat arma pe care o deține legal.

Când s-a întors, a observat că Pitt bulul îi atacă din nou soția. El a tras un foc de armă în aer, iar când a văzut că patrupedul nu se sperie și nu fuge, a tras de șapte ori în direcția câinelui. Patrupedul a decedat, iar proprietarul său a fugit de la locul faptei. Acum, bărbatul care a tras în câine este acuzat de utilizarea armei în locuri publice. Până la moment, nu este clar dacă stăpânul Pitt bulului va fi tras la răspundere pentru pagubele pe care le-a produs câinele său. Cei doi soți și-au îngropat cățelușii în curtea blocului unde locuiesc.Ediție TV

/VIDEO/ Țineau „prada” într-o casă părăsită

Polițiștii de patrulare au găsit un ascunziș cu bunuri furate. Se pare că doi tineri ascundeau „prada” obținută prin infracțiune într-o casă părăsită de pe strada Ciuflea din centrul capitalei.

Publicat

Ghinionul indivizilor a fost ca în data de 30 noiembrie, un echipaj al INSP să vină cu verificări în acea clădire. Acolo, oamenii legii au dat de doi tineri de 24 și 32 de ani, care au început să se agite și nu puteau explica ce caută de fapt în edificiul părăsit.

Forțele de ordine au decis să verifice încăperea și, prin urmare, într-un dulap, au găsit un portmoneu cu 4.800 de lei, dar și actele personale ale unui chișinăuian și pașaportul tehnic al unui automobil. Prin urmare, toate bunurile au fost ridicate, iar tinerii, duși la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare.

Este de menționat că tinerii reținuți au fost anterior condamnați pentru furt. Acum, forțele de ordine urmează să stabilească cum a ajuns acel portofel în clădirea părăsită și dacă tinerii reținuți sunt implicați în acest caz.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Urmărire ca-n filme, în sudul țării

Urmărire ca-n filme, în sudul țării. Un bărbat căutat pentru neachitarea amenzilor a pus pe jar polițiștii de patrulare. Totul a avut loc în seara de 29 noiembrie, în orașul Cimișlia.

Publicat

Totul a început după ce un echipaj INSP a observat un vehicul care circula haotic și cu viteză prin localitate. Conducătorul auto a fost somat de nenumărate, însă șoferul a ignorat cerințele agenților de patrulare și și-a continuat drumul.

În cele din urmă, automobilistul a fost stopat. Acesta a dat actele la control, astfel, oamenii legii au constatat că la volanul mașinii se afla un bărbat de 35 de ani, anunțat în căutare de către un executor judecătoresc pentru neachitarea la timp a unor plăți. Oamenii legii i-au solicitat să treacă etilotestul, șoferul însă s-a opus.

În cele din urmă, șoferul fost escortat la Inspectoratul de poliție Cimișlia. Pe numele lui a fost pornit un dosar penal pentru refuzul de a trece testarea alcoolscopică și unul administrativ pentru neîndeplinirea cerințelor polițiștilor.


Pentru că nu a trecut etilotestul, automobilistul riscă până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității cu anularea dreptului de a conduce. Iar pentru nestoparea mașinii la indicațiile polițiștilor, el riscă amendă de până la 25.000 de lei, cu privarea de dreptul de a conduce pe un termen de până la un an.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Început de tură cu rețineri. Un carabinier a reținut doi consumatori de droguri în timp ce mergea spre serviciu

Cazul au avut loc în ziua de 29 noiembrie în jurul orelor 14:30 în regiunea Departamentului Ftiziopneumologic din municipiul Bălți.

Publicat

Bărbații au apărut în vizorul angajatului Direcției Regionale Nord a IGC, care se deplasa spre serviciu, prin faptul că fumau o substanță verde asemănătoare cu cannabis, dintr-un aparat confecționat artizanal.

Imediat la fața locului a fost solicitată poliția, care a ridicat o sticlă confecționată din plastic pentru consum de droguri în care se afla o substanță de culoare verzuie asemănătoare drogurilor.

Persoanele au fost conduse la IP Bălți pentru a fi identificate și documentate.


Tinerii în vârstă de 21 și respectiv 34 de ani, locuitori ai municipiul Bălți, au fost supuși expertizei medicale.

Alte circumstanțe pe caz urmează a fi stabilite.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii