Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Scandal în trafic. Un șofer s-a luat la ceartă cu agenții INSP care l-au stopat

S-a luat la ceartă cu polițiștii de patrulare care l-au oprit în trafic și a postat totul pe rețelele de socializare. Un tânăr a făcut recent publice secvențe video cu un conflict pe care l-a avut cu oamenii legii acum câteva luni. În secvența video se poate observa că totul a început de la centura de siguranță.

Publicat

Ulterior, șoferul ar fi refuzat să prezinte actele, motivând că atunci când s-au legitimat polițiștii, el nu ar fi văzut clar datele oamenilor legii. Când a fost rugat să iasă din mașină, automobilistul a sunat la 112 pentru a chema încă un echipaj de poliție, operatorul 112 i-a sugerat însă să se clarifice la fața locului. Între timp, polițiștii au oprit un șofer în trafic să fie martor la cele întâmplate.

În cele din urmă șoferului i s-a întocmit proces verbal pentru nesupunere cerințelor polițiștilor. Nici această procedură nu a trecut fără conflict.

În cele din urmă, șoferul a declarat că se va adresa în judecată pentru că i-au fost încălcate drepturile. După vizionarea filmulețului, internauții s-au împărțit în două tabere. În timp ce unii îi dau dreptate șoferului, alții spun că a făcut spectacol din nimic, iar cel mai bine pleca după ce i-a fost urat drum bun.


Contactat telefonic, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că polițiștii au întocmit un proces verbal pasagerului care nu avea centura cuplată. Șoferului i-a fost oferită posibilitatea de a face cunoștință cu procesul-verbal în cauză.

Automobilistul a semnat doar în dreptul compartimentelor cu care a fost de acord, scriind propriile obiecții. În ceea ce privește comportamentul polițistului vizat, atunci a fost deschisă o anchetă de serviciu, în cadrul căreia s-a constatat că el nu ar fi comis încălcări pentru care ar putea fi tras la răspundere disciplinară.


Advertisement

Moldova

Bărbat ucis în bătaie, la Edineț. Cadavrul, lăsat să zacă într-o casă părăsită

Cadavrul unui bărbat a fost găsit zăcând într-o casă părăsită. Descoperirea macabră a avut loc noaptea trecută, în localitatea Parcova, din raionul Edineț

Publicat

Potrivit oamenilor legii, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 42 de ani. Medicul-legist a depistat pe suprafața cadavrului mai multe semne de moarte violentă caracteristice maltratării, scrie Deschide.MD.

Totodată, pe urme fierbinți, angajații IP Edineț au stabilit și un suspect care l-a ucis pe bărbat. Este vorba despre un consătean în vârstă de 41 de ani.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima.


Amintim că zilele trecute, cadavrul unui bărbat a fost găsit carbonizat pe un câmp din aceeași localitate.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un tânăr a fost surprins de camerele video în timp ce fura ochelari dintr-un magazin din capitală

Un bărbat în vârstă de 35 de ani locuitor al capitalei a fost plasat în arest pentru 30 de zile, după ce la începutul lunii august în mod deschis a sustras două perechi de ochelari dintr-un magazin amplasat pe bd. Decebal și a amenințat agentul de pază.

Publicat

Bărbatul împreună cu prietena sa, ambii fiind în stare de ebrietate, au intrat într-un magazin unde au observat un stand cu ochelarii, aceștia s-au apropiat și au sustras două perechi, încercând să părăsească incinta magazinului. Făptașii au fost stopați de pază la ieșirea din magazin. Aceștia au fost conduși în birou unde asupra lor au fost depistate bunurile sustrase, ulterior bărbatul a scos un cuțit și a amenințat angajații.

La fața locului imediat au fost solicitate forțele de ordine pentru a interveni și documenta cazul.
Acțiunile bărbatului au fost surprinse de camerele de supraveghere din incinta magazinului.

În cadrul acțiunilor procesual penale întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Botanica, au fost acumulate toate probele ce îi demonstrează vinovăția. Suspectul și-a recunoscut vina.


Bărbatul este cercetat penal pentru jaf, iar conform legislației în vigoare pentru fapta comisă el riscă până la 7 ani de închisoare.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ „Eu sunt pieton!”. Țipete și înjurături în trafic, după ce un bărbat a trecut neregulamentar strada, cu un copil în brațe

Iresponsabilitatea pietonilor poate avea consecințe fatale, însă unele persoane nu realizează riscurile. Zilnic, în municipiul Chișinău are loc cel puțin un accident cu implicarea pietonilor, dar statisticile nu împiedică persoanele de la acțiuni negândite.

Publicat

Un astfel de caz s-am produs și în data de 25 octombrie, pe una din străzile capitalei. Un bărbat, cu un copilaș în brațe a încercat să traverseze strada neregulamentar, fără măcar să se asigure că nu vine nicio mașină.

– Alo, da. Așteaptă o secundă. Auzi? Tu te uiți prin părți? Tu ești cu copilul!
– Mă uit!
– Te uiți?
– Eu sunt pieton!
– Și ce? Sub roți, pe carosabil să ieși?
– Hai…
– Ce ”hai”?

Din fericire, șoferul autoturismului a fost atent și a oprit la timp. Copilașul, dar și tatăl lui au rămas nevătămați.


De menționat că, potrivit statisticii, în primele nouă nouă luni ale acestui an, în capitală au fost înregistrate peste 350 de accidente cu implicarea pietonilor. În rezultat aproape 360 de persoane au fost rănite, iar alte 23 au decedat.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii