Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ O femeie a fost filmată cum își lovește copilul într-o stație de așteptare, acuzându-l că din cauza lui a pierdut troleibuzul

Moment șocant, surprins într-o stație de așteptare a transportului public din capitală! O femeie a fost filmată cum lovește un copil, care pare să aibă în jur de un an, peste față și piept. Asta pentru că cel mic ar fi scăpat jucăria pe jos, iar cât timp femeia o căuta, a pierdut troleibuzul. Pentru că imaginile pot afecta emoțional, am decis să blurăm secvența video.

Publicat

Situația a avut loc astăzi, în prima parte a zilei, în preajma unui bloc de oficii. Femeia s-a înfuriat după ce copilul a scăpat pe jos o jucărie. Cât timp o căuta, a pierdut un troleibuz, fapt ce a supărat-o pe femeie, care a lovit micuțul de două ori, peste piept și față. În tot acest timp, copilul plângea, scrie TV8.MD

Momentul a fost înregistrat pe camera de bord dintr-o mașină din apropiere. Am discutat acest caz cu psihologa Ina Crasnojon, care este specializată pe comportamentul părinților în raport cu copiii. Potrivit ei, astfel de comportamente pot fi observate deseori, inclusiv in public. Gestul femeii, care este unul condamnabil, poate avea mai multe explicații.

Poate fi foarte obosită. Sunt multe mămici care suferă de depresie post natală. Pierd controlul asupra rațiunii, din cauza emoțiilor. Nu știm dacă este partenerul care o ajută, iar ea nu are ajutor din partea nimănui.


S-ar putea să fie din cauza modelelor preluate din familia ei. Sunt multi părinti care acționează în felul acesta pentru că așa au avut acasă.

S-ar putea să fie într-atât de supărat copilul din ea, care reacționează, după care regreta. Pentru că furia se activizează concomitent cu centrul de vinovăție.

Si copiii care sunt agresați de mici riscă să devină, la rândul lor, agresivi și sa adopte un astfel de comportament atunci când vor ajunge la maturitate.


Copilul care este bătut în copilărie, corpul lui ține minte.

Psihologa recomandă femeilor, care au copii mici, fie biologici, fie la întreținere, să se adreseze după ajutor persoanele din jurul lor, cum ar fi prietenilor sau rudelor. Persoanele sunt încurajate să vorbească despre emoțiile lor și să-si găsească timp si pentru ele.


Advertisement

Moldova

VIDEO: Scandal în autobuz, după ce o femeie a refuzat să poarte mască. Somată de carabinieri, a leșinat

Scandal în stația de așteptare a transportului public de pe strada Ștefan cel Mare, intersecție cu strada Armenească, din capitală. O femeie s-a luat la harță cu pasagerii unui autobuz, dar și cu un echipaj de carabinieri, după ce aceștia au somat-o să-și pună masca de protecție.

Publicat

Totul s-a întâmplat azi dimineață, când femeia ar fi încercat să intre într-un autobuz fără masca de protecție. Pasagerii revoltați au somat-o pe această se se conformeze regulilor antiepidemice, dar femeia a refuzat, spunând că are certificat de la medic că îi este contraindicată purtarea măștii de protecție și a blocat intrarea în transportul public, scrie Jurnal MD.

Călătorii au solicitat intervenția unei patrule de carabinieri care se aflau în apropiere.

„Persoana în cauză a refuzat categoric și a reacționat impulsiv la observațiile făcute. Pentru a calma spiritele, carabinierii i-au adus la cunoștință cerințele stipulate în hotărârile CNESP. În timpul discuției persoana a reacționat negativ și la un moment dat a căzut în leșin. Carabinierii au solicitat la fața locului o ambulanță, care la scurt timp a preluat persoana pentru a-i acorda ajutor medical calificat. Carabinierii și-au continuat exercitarea misiunii de serviciu”, ​a declarat pentru Jurnal.md ofițerul de presă al Inspectoratului General de Carabinieri Alexandru Bejan.


Imaginile cu momentul incidentului ne-au fost trimise de un martor ocular.


Citește mai departe

Moldova

Bărbat ucis în bătaie, la Edineț. Cadavrul, lăsat să zacă într-o casă părăsită

Cadavrul unui bărbat a fost găsit zăcând într-o casă părăsită. Descoperirea macabră a avut loc noaptea trecută, în localitatea Parcova, din raionul Edineț

Publicat

Potrivit oamenilor legii, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 42 de ani. Medicul-legist a depistat pe suprafața cadavrului mai multe semne de moarte violentă caracteristice maltratării, scrie Deschide.MD.

Totodată, pe urme fierbinți, angajații IP Edineț au stabilit și un suspect care l-a ucis pe bărbat. Este vorba despre un consătean în vârstă de 41 de ani.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima.


Amintim că zilele trecute, cadavrul unui bărbat a fost găsit carbonizat pe un câmp din aceeași localitate.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un tânăr a fost surprins de camerele video în timp ce fura ochelari dintr-un magazin din capitală

Un bărbat în vârstă de 35 de ani locuitor al capitalei a fost plasat în arest pentru 30 de zile, după ce la începutul lunii august în mod deschis a sustras două perechi de ochelari dintr-un magazin amplasat pe bd. Decebal și a amenințat agentul de pază.

Publicat

Bărbatul împreună cu prietena sa, ambii fiind în stare de ebrietate, au intrat într-un magazin unde au observat un stand cu ochelarii, aceștia s-au apropiat și au sustras două perechi, încercând să părăsească incinta magazinului. Făptașii au fost stopați de pază la ieșirea din magazin. Aceștia au fost conduși în birou unde asupra lor au fost depistate bunurile sustrase, ulterior bărbatul a scos un cuțit și a amenințat angajații.

La fața locului imediat au fost solicitate forțele de ordine pentru a interveni și documenta cazul.
Acțiunile bărbatului au fost surprinse de camerele de supraveghere din incinta magazinului.

În cadrul acțiunilor procesual penale întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Botanica, au fost acumulate toate probele ce îi demonstrează vinovăția. Suspectul și-a recunoscut vina.


Bărbatul este cercetat penal pentru jaf, iar conform legislației în vigoare pentru fapta comisă el riscă până la 7 ani de închisoare.


Citește mai departe

topul săptămânii