Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ 26 de tentative de trafic cu bunuri. Vameșii au confiscat mărfuri de sute de mii de lei

Și-au încercat norocul. Timp de o săptămână, 26 de persoane au fost prinse în punctele vamale din țară când încercau să transporte ilegal mărfuri peste graniță.

Publicat

Șapte dintre cazuri s-au înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău. În bagajele călătorilor, vameșii au depistat materie primă medicamentoasă, haine în asortiment, produse igienice și cosmetice, aproape 500 de cutii de drajeuri, valoarea cărora se estimează la 600.000 lei.

Alte șase cazuri au fost deconspirate în trafic, de către echipele mobile ale vămii care patrulau pe trasee. Oamenii legii au ridicat piese profesionale pentru prelucrarea și stocarea datelor, haine pentru adulți și copii, încălțăminte în asortiment, peste 500 kg de cafea boabe, produse de parfumerie, piese auto și scule electrice, accesorii pentru narghilea și alte mărfuri de larg consum, o parte dintre care au fost introduse din regiunea transnistreană cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Restul cazurilor s-au înregistrat la posturile vamale Sculeni, Leușeni, Briceni, Costești, Cahul și Ocnița. În toate cele 26 de cazuri, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele care au încercat să le transporte ilegal riscă amenzi usturătoare.


echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Incendiu pe traseul Chișinău-Comrat. Un camion a fost mistuit de flăcări

Incendiu pe traseul Chișinău-Comrat. Un autocamion a luat foc, iar circulația în zonă a fost blocată.

Publicat

Totul a avut loc în după-amiaza de 26 octombrie, în apropierea satului Ciucur-Mingir din raionul Cimișlia.

În imaginile de la fața locului se poate observa camionul, cuprins de niște flăcări uriașe, iar un nour imens de fum negru și dens urcă spre cer la zeci de metri înălțime.

În secvența video se poate observa că un alt camion cu cisternă, șoferul căruia încearcă să domolească focul.


Din fericire, în urma izbucnirii flăcărilor nimeni nu a avut de suferit.

Deocamdată nu sunt clare cauzele incendiului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Femeie surprinsă cum fură două flori decorative din fața unei fântâni, la Ceadîr-Lunga

S-a făcut de rușine. O femeie a fost surprinsă de o cameră de supraveghere cum fură două flori decorative, plantate lângă o fântână, după care părăsește grăbit locul faptei.

Publicat

Totul a avut loc în orașul Ceadâr-Lunga, la o fântână cu apă potabilă, unde teritoriul este decorat cu plante decorative. În secvența video se observă cum femeia se apropie, smulge mai întâi o floare, o pune într-o pungă, o ia apoi și pe a doua și pleacă de la locul faptei.

Se pare că femeia nu știa însă că locul este supravegheat video.

Acum, poliția din Ceadîr-Lunga urmează să dea de urmele bănuitei.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

VIDEO: Scandal în autobuz, după ce o femeie a refuzat să poarte mască. Somată de carabinieri, a leșinat

Scandal în stația de așteptare a transportului public de pe strada Ștefan cel Mare, intersecție cu strada Armenească, din capitală. O femeie s-a luat la harță cu pasagerii unui autobuz, dar și cu un echipaj de carabinieri, după ce aceștia au somat-o să-și pună masca de protecție.

Publicat

Totul s-a întâmplat azi dimineață, când femeia ar fi încercat să intre într-un autobuz fără masca de protecție. Pasagerii revoltați au somat-o pe această se se conformeze regulilor antiepidemice, dar femeia a refuzat, spunând că are certificat de la medic că îi este contraindicată purtarea măștii de protecție și a blocat intrarea în transportul public, scrie Jurnal MD.

Călătorii au solicitat intervenția unei patrule de carabinieri care se aflau în apropiere.

„Persoana în cauză a refuzat categoric și a reacționat impulsiv la observațiile făcute. Pentru a calma spiritele, carabinierii i-au adus la cunoștință cerințele stipulate în hotărârile CNESP. În timpul discuției persoana a reacționat negativ și la un moment dat a căzut în leșin. Carabinierii au solicitat la fața locului o ambulanță, care la scurt timp a preluat persoana pentru a-i acorda ajutor medical calificat. Carabinierii și-au continuat exercitarea misiunii de serviciu”, ​a declarat pentru Jurnal.md ofițerul de presă al Inspectoratului General de Carabinieri Alexandru Bejan.


Imaginile cu momentul incidentului ne-au fost trimise de un martor ocular.


Citește mai departe

topul săptămânii