Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Steroizi și anabolizante din Moldova, duse în Ucraina prin contrabandă după care vândute în SUA și EU

În aceste țări, drogurile sunt echivalate cu drogurile. În Ucraina, a fost destructurat un grup infracțional care vindea steroizi anabolizante în SUA și UE. Acesta era format din rezidenți ai regiunilor Odessa și Kiev.

Publicat

Complicii au stabilit un canal pentru contrabanda cu steroizi anabolizanți din Moldova în Ucraina. Deja de pe teritoriul statului Ucrainean indivizii vindeau medicamente puternice de contrabandă care conțin Metandienonă și Nandrolonă clienților din țările SUA și UE.

Mărfurile de contrabandă au trecut granița cu Moldova sub masca bagajelor personale în autobuze regulate care mergeau spre Odessa. Acolo erau întâlnite de persoane implicate în schemă pentru a le plasa într-un depozit de tranzit din Odessa. Ulterior erau trimise prin servicii poștale în orașul Vasilkov, unde se afla depozitul principal.

Potrivit presei locale, cumpărătorii de substanțe ilicite erau în principal cetățeni ai Statelor Unite și ai țărilor Uniunii Europene. Aceștia erau căutați prin internet. Pentru aceasta, contrabandiștii au creat un site web specializat unde își ofereau așa numitele produse. În aceste state, acestea se egalează cu produsele narcotice, iar astfel acestea nu pot fi procurate legal. Prin urmare, „clienții” plăteau un preț mai ridicat pentru ele.
Coletele cu droguri erau trimise clienților prin servicii poștale internaționale sub masca produselor cosmetice, a produselor chimice de uz casnic și a produselor alimentare. Expeditorii erau fictivi. Organizatorul tranzacției de contrabandă a fost reținut în flagrant la Vasilkov imediat după ce a primit un alt colet cu droguri puternice de la Odessa.


Totodată au fost efectuate 11 percheziții simultane la locurile de reședință și de lucru ale participanților la schemă și la adresele depozitelor din orașele Odessa, Kiev și Vasilkov. De asemenea au fost percheziționate și automobilele personale ale bănuiților.

Prin urmare au fost ridicate aproape 100 kg de medicamente puternice și peste 100 kg de alte medicamente cu o valoare totală de aproape 250 de mii de dolari SUA, echivalentul a 4.400.000 de lei. De asemenea au fost ridicate numere de trimiteri poștale neutilizate, înscrisuri de ciornă și informații despre cantitatea de droguri în străinătate efectuate.


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Scandal cu îmbrânceli, într-un troleibuz din capitală. Un tânăr a refuzat să îmbrace masca de protecție

Scandal cu îmbrânceli, într-un troleibuz din capitală. Un tânăr a fost scos cu forța din transportul urban pentru că ar fi refuzat să îmbrace masca de protecție.

Publicat

Cazul a avut loc în data de 20 septembrie, în jurul orei 11.45 pe strada Ion Creangă. Mai mulți pasageri s-au revoltat de comportamentul tânărului și au cerut carabinierilor să-l dea jos din troleibuz.

În urma schimbului de replici dure, unul dintre pasageri a împins tânărul din vehicul. Ulterior, de acesta s-au apropiat carabinierii pentru a-l documenta.

Potrivit ofițerului de presă de la IGC, Tatiana Pîrlog, în cele din urmă, tânărul a fost transportat la Inspectoratul de Poliție pentru documentarea cazului dar și stabilirea tuturor circumstanțelor.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tânăr bătut crunt și lăsat să zacă pe calea ferată. Victima se află la spital

Publicat

Bătut crunt și lăsat să zacă pe calea ferată. Un tânăr de 28 de ani se află în stare gravă la spital. Poliția caută persoanele care l-ar fi maltratat.

Despre caz ne-a relatat un urmăritor fidel al site-ului nostru.

Potrivit lui, tânărul a fost depistat pe o cale ferată dintre satele Pleșeni(Cantemir) și Cuporani(Leova), în data de 12 septembrie, în jurul orei 06.40, de către un bărbat care și-ar fi scos capra la păscut.


Contactat pentru a afla mai multe detalii, ofițerul de presă de la IP Leova, Cristina Ciobanu, a declarat că în ajunul incidentului, tânărul de 28 de ani se afla în ospeție la un amic de al său.

La un moment dat, el ar fi spus că pleacă spre casă, deoarece se pare că în drum spre prietenul său și-ar fi pierdut telefonul mobil.

Tânărul nu s-a mai întors înapoi acasă la prietenul său, iar dimineața a fost depistat inconștient pe calea ferată.


Acesta avea o mulțime de leziuni corporale grave. Victima a fost internată la spital.

La moment, poliția a deschis o cauză penală și încearcă face tot posibilul pentru a da de urmele suspecților.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Prinși cu droguri în buzunare. Patru tineri, dintre care un minor, reținuți de carabinieri

Patru tineri, dintre care un minor, reținuți pe străzile capitalei de către carabinieri. Toți patru aveau droguri asupra lor.

Publicat

Cazurile au avut loc în weekend, în sectoarele Ciocana și Botanica. Potrivit carabinierilor, este vorba despre patru indivizi de 21, 29, 17 și 18 ani. Chiar dacă au fost reținuți în zile diferite, i-a dat de gol același lucru – comportamentul ciudat.

În toate cazurile, tinerii au fost duși inspectoratele de poliție pentru documentare, iar cele cinci pachețele cu substanțe narcotice ridicate de la ei au fost transmise spre expertize. În cadrul documentărilor s-a stabilit că individul de 29 de ani era anunțat în căutare pentru alte infracțiuni.

Cei patru riscă acum dosare pentru păstrarea substanțelor narcotice.


echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii