Rețele de socializare

Moldova

59 de persoane aflate în urmărire penală și ca debitori de stat, reținute de către angajații Poliției Capitalei pe parcursul unei saptămâni

În perioada 02 august -08 august, de către angajații Poliției Capitalei au fost reținute 59 de persoane dintre care 34 de persoane au fost reținute pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni iar 25 persoane ca debitori de stat.

Publicat

Ofițerii secției investigare infracțiuni, securitate publică din cadrul Inspectoratelor de Poliție și Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, continuă măsurile speciale de investigație și urmărire penală privind reținerea persoanelor aflate în urmărire penală și care se eschivează de a se prezenta la organele de drept.


Moldova

Incendiu la etajul 8 al unui bloc de locuințe de la Telecentru: locatarii evacuați în urgență

Momente de panică pentru locatarii unui bloc locativ cu nouă etaje din cartierul Telecentru. Un incendiu a izbucnit la etajul 8 al locuinței, iar fumul dens și mirosul insuportabil au împânzit întreaga scară a blocului.

Publicat

Totul a avut loc în după-amiaza de 31 mai, pompierii fiind alertați în jurul orei 15.00. La fața locului au fost mobilizate rapid cinci echipe de intervenție, inclusiv o autoscară, pentru a combate flăcările. Ajunși la locul incidentului, pompierii au constatat că flăcările au izbucnit într-o debara de la etajul 8. Pentru a preveni riscurile de intoxicație cu fum și produse de ardere, două persoane au fost evacuate din apartamentele situate la etajul 9.

În nici jumătate de oră, pompierii și salvatorii au reușit să lichideze complet incendiul, fără ca cineva să aibă de suferit. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, focul a distrus mai multe bunuri materiale din interiorul debaralei, pe o suprafață de aproximativ 3 metri pătrați.

Deocamdată nu se cunoaște care este cauza care a dus izbucnirea flăcărilor. Circumstanțele urmează să fie stabilite de către autorități.


Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 27 de situații de risc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Un avocat din capitală a fost reținut de CNA în momentul returnării unei mite, în valoare de 4000 de euro, primite anterior

Ofițerii CNA și procurorii au reținut astăzi un avocat în flagrant, în momentul returnării unor mijloace financiare ilicite, primite anterior de la denunțător. Acesta a restituit mita primită, în valoare de 4000 de euro, pe motiv că nu și-ar fi onorat promisiunea.

Publicat

Potrivit faptelor investigate, avocatul ar fi pretins 6000 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați și că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă într-un dosar în care era examinată eliberarea din închisoare înainte de termen a unei persoane condamnate pentru tâlhărie și escrocherie. Acum câteva zile, acesta a primit, sub controlul CNA, 4000 de euro din suma pretinsă, iar astăzi a returnat banii, motivând că judecătorii deja au pronunțat o decizie în defavoarea condamnatului.

Astăzi, avocatul a fost reținut și urmează a fi plasat în izolatorul CNA.
Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Escrocherie cu “ruda implicată în accident” deconspirată la Bălți: Prejudiciu de 1 milion de lei, suspecții în arest preventiv

O nouă serie de escrocherii cu ruda implicată în accident a fost deconspirată la Bălți. Potrivit procurorilor, în perioada 09 – 20 mai 2024, un grup de persoane a indus în eroare mai multe victime, pe care au reușit să le convingă că rudele acestora ar fi provocat o coliziune rutieră cu urmări grave.

Publicat

Sub pretextul necesității de bani pentru intervenții chirurgicale sau servicii juridice, au convins victimele să le transmită sumele de bani ce variau între 100 și 400 de mii de lei. Suma totală a prejudiciului cauzat prin infracțiune constituie circa 1 milion de lei.

După o serie de investigații, oamenii legii au reușit să identifice două persoane cu rol de curieri, care se întâlneau cu victimele și preluau banii solicitați prin escrocherie.

În prezent, suspecții sunt plasați în arest preventiv, iar cercetările continuă pentru a identifica toate persoanele implicate în această schemă.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii