Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Evadarea din pușcăria de la Lipcani. Imagini video filmate de deținuți. Cum își explică ei gestul

Noi detalii în cazul tentativei de evadare din penitenciarul de la Lipcani. Pe rețelele de socializare a apărut o secvență video filmată de deținuți.

Publicat

Aceștia spun că incendierea clădirii și tentativa de evadare nu a fost altceva decât un act de protest, deoarece ar fi obligați să contribuie financiar la „obșciac”, iar cel care estorchează bani ar avea protecția administrației penitenciarului.

Tot deținuții spun în secvența video că cei care nu doresc sau nu au de unde da bani în „obșciac” sunt bătuți și mutilați.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției anunță că sunt investigate inclusiv secvențele video apărute pe internet.


Ceea ce ține de mutilare, deținuții au primit ajutor medical la timp, iar la moment starea lor este satisfăcătoare. Totodată, în celulelele lor au fost efectuate percheziții, în urma cărora au fost depistate mai multe obiecte interzise, inclusiv telefoane mobile.

Amintim că totul a avut loc în data de 7 iulie, la penitenciarul de la Lipcani. Atunci, reprezentanții ANP, declarau că un pușcăriaș de 33 de ani, condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare pentru furt, jaf și huliganism, a incendiat celula în care se afla și a distrus mai multe încăperi din închisoare, împreună cu alți deținuți. Bărbatul ar fi recurs la un asemenea gest din motiv că nu dorea să fie transferat într-o altă pușcărie.

Deși aceștia au fost surprinși cum escaladau gardul instituției penitenciare, responsabilii de la ANP au spus că nu a existat nicio tentativă de evadare. Atunci, la reținerea deținuților și calmarea spriritelor s-au implicat și mascații batalionului „Pantera”, iar pompierii au stins incendiul. Cazul dat este cercetat de poliție,  și, paralel, ANP a pornit o anchetă internă.


Ediție TV

/VIDEO/ Jocul cu focul l-a băgat în spital. Un copil de 7 ani, internat cu arsuri grave

Un copil de numai 7 ani a ajuns la spital cu arsuri grave după ce ar fi încercat să aprindă un rug, în curtea casei.

Publicat

Despre caz poliția a aflat în dimineața de 29 iulie, de la reprezentanții spitalului raional din Ceadâr-Lunga. Medicii au anunțat că au internat un băiețel cu arsuri grave. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție. Oamenii legii au constatat că micuțul a primit arsurile în seara de 28 iulie.

Acesta se afla în curtea casei, în satul Cazaclia. Fiind nesupravegheat, el ar fi luat un lichid ușor inflamabil și ar fi încercat să facă un rug. Din nefericire, flăcările s-au răspândit pe hainele copilului. Medicii au diagnosticat micuțul cu arsuri la piciorul drept și la mâna dreaptă.

Oamenii legii continuă să investigheze cazul. În acest context, poliția recomandă părinților să nu-și lase copiii nesupravegheați și să nu le permită să se joace cu focul. În caz de situații de risc, persoanele trebuie să ceară ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Dispărut de mai bine de o lună: Un bărbat din raionul Strășeni este căutat cu disperare de familia sa

Dispărut de mai bine de o lună. Un bărbat de 56 de ani locuitor al satului Micăuți din raionul Strășeni a fost anunțat în căutare după ce în data de 27 iunie ar fi plecat acasă și nu s-a mai întors.

Publicat

Poliția a fost sesizată la 15 iulie de către fiica bărbatului. Tânăra a comunicat că tatăl ei a părăsit domiciliul fără a anunța locul în care se deplasează. Anterior, acesta a mai plecat de acasă pe termene scurte. Însă nu de această dată.

Boaghe Anatolie are înălțimea de 1,74 m, corpolență medie, ochii albaștri. Lângă nas, bărbatul are o cicatrice, iar brațul stâng este afectat în urma unei operații. În ziua dispariției bărbatul purta geacă de culoare neagră, blugi negri. Pe picioare purta pantofi de culoare neagră.

În acest context, persoanele care au recunoscut bărbatul din imagini sau cunosc unde s-ar putea afla acesta, sunt rugați să sune la numerele de telefon 112 sau 068 201 402.


echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Camionetă distrusă de flăcări, în capitală. Au intervenit pompierii

Ghinion pe capul șoferului unei camionete. Vehiculul i-a luat foc. Totul a avut loc în data de 29 iulie, pe strada Calea Ghidighiciului din capitală.

Publicat

Imaginile de la fața locului au fost surprinse de un alt șofer și postate pe o rețea de socializare. În acestea se poate observa că nourul imens de fum era văzut de la sute de metri distanță, iar flăcările au cuprins în întregime cabina camionetei. La locul incendiului au fost chemați și pompierii.

Din informația ofertă de către ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, focul ar fi afectat și secțiunea motorului. Chiar dacă s-a intervenit operativ, flăcările au reușit să mistuiască cabina vehiculului în totalitate. Din fericire, șoferul ar fi reușit să iasă la timp din autoturism și nimeni nu a avut de suferit.

Totuși, vehiculul său, cel mai probabil, nu va mai putea fi supus reparației. Circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii