Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Transportau și vindeau ilegal sol fertil. 9 comercianți de resurse naturale – amendați

Transportau și vindeau ilegal sol fertil. 9 comercianți de resurse naturale – amendați . Despre asta anunță Inspectoratul Pentru Protecția Mediului într-un comunicat de presă.

Publicat

Potrivit sursei, la data de 09.07.2021, în temeiul Ordinului Inspectoratului pentru Protecția Mediului nr.54 din 07.07.2021, de către Direcția control geologic și resurse funciare în comun cu Inspecțiile pentru Protecția Mediului Chișinău, Anenii Noi și Ialoveni, colaboratorii Inspectoratului de Poliție Centru, mun. Chișinău, precum și colaboratorii Laboratorului pentru calitatea solului al Agenției de Mediu au fost organizate acțiuni de prevenire și contracarare a comerțului și transportării ilicite a resurselor naturale pe strada Calea Basarabiei.

În cadrul acestor acțiuni au fost documentate 9 autocamioane încărcate cu sol fertil în scopul comercializării, contrar prevederilor art.33 al Codului funciar al RM și 2 autocamioane cu substanțe minerale utile, fără acte legale de proveniență.

În rezultat, au fost încheiate 9 procese-verbale cu privire la contravenție: 2 procese-verbale în temeiul art.115 alin.(1) al CCo RM, pentru decopertarea stratului de sol fertil, aplicată amendă în mărime de 20 u.c., 2 procese-verbale în temeiul art.119 alin.(11) al CCoRM, pentru comercializarea şi circulația substanțelor minerale utile solide fără acte legale de proveniență, aplicată amendă în mărime de 50 u.c. și 5 procese-verbale în temeiul art.267 al Cco RM, pentru comerțul și transportarea de mărfuri a căror comercializare este interzisă sau limitată, transmise spre examinarea conform competențelor Inspectoratului de Poliție Centru, mun. Chișinău, cu recomandarea de aplicare a amenzii în mărime de 30 u.c.


În scopul evaluării prejudiciului cauzat mediului au fost prelevate probe de sol.

echipa.md


Moldova

/FOTO/ Pieton accidentat în centrul capitalei. Bărbatul traversa neregulamentar

Accident în centrul capitalei. Un bărbat de 52 de ani a ajuns la spital după ce o șoferiță de 26 de ani a dat cu mașina peste el.

Publicat

Totul a avut loc în după-amiaza de 30 iulie, pe strada Alexandr Pușkin. Imaginile de la fața locului au fost plasate pe o rețea de socializare de către un martor ocular. În acestea se poate observa că coliziunea s-a produs în afara trecerii de pietoni. Totodată, se poate observa că oglinda retrovizoare a mașinii a fost distrusă.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic a declarat că pietonul, în vârstă de 52 de ani ar fi încercat să traverseze neregulamentar strada, iar șoferița nu ar fi reușit să frâneze și l-a accidentat în plin.

La locul impactului a venit și ambulanța, iar pietonul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.


Cercetările pe caz continuă.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Salvatorii continuă să caute minorul de 15 ani, dispărut în apele Nistrului în urma unei excursii nereușite

În dimineața zilei de 30 iulie, începând cu ora 07:00, angajații IGSU au reluat lucrările de căutare a minorului dat dispărut pe râul Nistru, în apropiere de localitatea Ustia, raionul Dubăsari.

Publicat

Acțiunile salvatorilor sunt desfășurate pe cale terestră și subacvatică în preajma localității Ustia. Specialiștii vor verifica toate porțiunile de relief a malului, iar pe parcursul zilei de azi, scafandrierii din cadrul Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 vor continua lucrările de căutare subacvatică în apropierea barajului hidrocentralei Dubăsari, precum și în direcția orașului Vadul lui Vodă folosind scanerul sonor acustic performant. Echipele de scafandrieri lucrează la adâncime maximă de 12 metri.

La moment, în misiunea de căutare a minorului dispărut sunt implicate 27 persoane printre care angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Poliției Dubăsari, inclusiv reprezentanții Agenției Navale.

La fața locului a ajuns echipa de psihologi din cadrul IGSU, care acordă asistența rudelor îndurerate. Lucrările de căutare au fost suspendate pe parcursul nopții, după ce echipele de scufundări subacvatice au lucrat pe parcursul zilei de 29 iulie, însă fără rezultat.


Amintim că băiatul în vârstă de 15 ani a fost dat dispărut după ce o plută improvizată s-a inversat pe râul Nistru și se presupune că acesta s-ar fi înecat. Acțiunile de căutare-salvare vor continua.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un tânăr s-a izbit cu Mercedes într-un microbuz de pe ruta Chișinău-Orhei. Cinci pasageri și un șofer – răniți

Astăzi, în jurul orei 05.30, poliția din Orhei a fost sesizată, precum că pe traseul din apropierea localității Ivancea s-a produs un accident rutier, cu persoane traumatizate.

Publicat

Preliminar, oamenii legii au stabilit că, automobilul de marca Mercedes, la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani,fără a deține permis de conducere, a ieșit pe contrasens și a tamponat lateral un microbuz care activează pe ruta regulată Orhei-Chișinău.

În urma impactului, conducătorul microbuzului și 5 pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportați la spitalul raional Orhei, cu diverse traumatisme.

În urma testării șoferilor cu aparatul de tip Drager, s-a stabilit că tânărul de 21 avea 0,18 mg/l alcool în aerul expirat.Citește mai departe

topul săptămânii