Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Afaceri cu sânge și teste expirate

Afaceri ilegale cu transfuzii de sânge și teste expirate. Trei persoane cu funcții publice din cadrul Centrului Național de Transfuzie și Agenției pentru Achiziții Publice au fost reținute de ofițerii serviciului de protecție și anticorupție și procurori.

Publicat

Investigațiile pe caz au început încă în luna februarie. În dosar este bănuită și directoarea Centrului de Transfuzie. Aceasta ar fi favorizat unele companii ca anume ele să câștige licitațiile de procurare a testelor rapide pentru detectarea Hepatitelor, Sifilisului și HIV.

Într-unul dintre cazuri, un agent economic care ar fi câștigat licitația, deși nu era favoritul directoarei, a procurat testele în valoare de peste un milion de lei, însă reprezentanții centrului de transfuzie au refuzat să semneze actele contabile de predare primire.

Atunci agentul economic a dat în judecată centrul de transfuzie. Pentru a-și demonstra nevinovăția, directoarea centrului ar fi prezentat acte false conform cărora ar fi fost utilizate teste din rezerva medicală și nu testele agentului economic câștigător.


Într-un alt caz, un donator străin ar fi oferit 18.000 de dolari spitalului din Bălți pentru a fi procurat un aparat de plasmafereză. Directoarea centrului de transfuzie ar fi desemnat atunci un agent economic să fie responsabil de procurarea aparatului.

Compania urma în decursul a 100 zile, să livreze utilajul către Spitalul din Bălți, însă, pentru a pune banii în buzunar, administratorul companiei a primit cu acordul directoarei să ia un aparat vechi să-l împacheteze frumos și să-l prezinte donatorului și beneficiarilor în cadrul ceremoniei de donație.

În acest sens în data de 07 iunie, SPIA a organizat 9 percheziții în birourile directoare și a angajaților, dar și la sediul agentului economic în cauză, la spitalul din Bălți și la un laborator medical medical privat din Chișinău.


În rezultat, directoarea Centrului de transfuzie și încă două persoane au fost reținute. Cercetările continuă pentru a identifica toate persoanele implicate.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ „Cherchez la femme”.Fostul iubit l-a înjunghiat pe actualul concubin al unei femei, din gelozie

Conflict amoros, soldat cu o victimă, la Dondușeni. Un bărbat a fost spitalizat cu o plagă de cuțit, în urma unui scanda iscat între el și fostul concubin a iubitei sale.

Publicat

Totul s-a petrecut în data de 13 iunie în localitatea Horodiște. Poliția a fost apelată la ora 21.40 de către mama femeii. Bătrâna a declarat că fostul iubit al fiicei sale, un bărbat de 50 de ani a venit la ei în gospodărie și l-a înjunghiat pe actualul concubin a acesteia, un bărbat de 54 de ani. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că suspectul a aflat de noua relație amoroasă a fostei sale iubite, unei femei de 45 de ani și a decis să vină în vizită.

În urma altercațiilor bănuitul i-a aplicat bărbatului de 54 de ani două lovituri cu un cuțit în regiunea braţului stîng, după care a fugit de la locul faptei. La scurt timp, suspectul a fost reținut. Victima a fost transportată la spital cu o plagă tăiată la mână.

La moment starea sănătății este stabilă şi se află în afara oricărui pericol. Bănuitul este cercetat penal în stare de libertate și va fi pedepsit în funcție de gravitatea leziunilor suferite de victimă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A venit după băutură cu un cuțit

Pofta de alcool l-ar putea duce la pușcărie pe un bărbat din capitală. Și asta pentru că ar fi amenințat cu moartea angajata a unui magazin alimentar din cartierul Telecentru.

Publicat

Cazul a avut loc în seara de 13 iunie pe strada Gheorghe Asachi. La fața locului a intervenit în clipe numărate echipajul serviciului de pază privată sub protecția căruia se afla obiectul comercial.

Ajunși pentru verificare, gardienii au aflat că un individ a intrat în magazin, a scos un cuțit din buzunar, iar apoi a amenințat vânzătoarea cu moartea pentru că aceasta a refuzat să-i vândă alcool.

De asemenea, victima a mai comunicat că bărbatul intra des în magazin și provoca situații de conflict, de obicei fiind în stare de ebrietate. Ulterior, angajații serviciului de pază au reținut bărbatul chiar în satele magzinului. După perchezițiile corporale, asupra individului a fost găsit un cuțit de buzunar.


Prin urmare, la locul faptei a fost chemată poliția. Agresorul a fost încătușat și transportat la sector pentru a fi documentat. Pentru infracțiunea comisă, bărbatul riscă pedeapsă penală.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a îmbătat și a urcat la volan. Un șofer de 36 de ani a început săptămâna cu dosar penal

A bătut recordul șoferului de la Bălți, la alcoolemie. Un șofer de 36 de ani a fost prins criță la volan. Pe bancheta pasagerului se afla copilul șoferului de 12 ani.

Publicat

Totul a avut loc în data de 14 iunie, în jurul 11.30, pe centura de ocolire a orașului Orhei. Inspectorii de patrulare au fost anunțați de către un alt șofer care ar fi observat mașina în cauză deplasându-se haotic pe traseu.

Prin urmare, oamenii legii i-au ieșit în întâmpinare și l-au somat să oprească. Imediat cum a oprit, ofițerii de patrulare i-au cerut șoferului să iasă din vehicul și să predea cheile și să treacă etilotestul.

Rezultatele testului au arătat 1,26 mg/l, de alcool în aerul expirat, cu trei mg mai mult decât avea șoferul prins în weekend la Bălți.


Prin urmare, acesta a rămas fără permis de conducere și s-a ales cu un dosar penal. Cel mai grav este că în vehicul se afla copilul șoferului, care, în caz situație de risc putea suferi.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii