Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Un executor judecătoresc a bătut un copil, care tocmai s-a vindecat de tumoare la creier, cu capul de asfalt

Totul s-a întâmplat în ziua de 26 mai pe un stadion dintr-o curte amplasată pe Bulevardul Moscova din sectorul Râșcani al capitalei.

Publicat

Potrivit kp.md, în ziua cu pricina, victima, un minor de 14 ani, sora lui de 17 ani, dar și câțiva prieteni de ai lor, jucau voleibal pe stadion.  Tot pe acel stadion se plimbau cu trotineta alți minori cu vârstele cuprinse între 10 și 11 ani. Adolescenții i-ar fi rugat pe copii să nu le încurce la joc, însă aceștia au ignorat rugămintea. Ulterior, mingea cu care se juca voleibal a ricoșat într-un copil. Acesta ar fi luat telefonul și ar fi sunat-o pe mama sa comunicând că a fost bătut.

Ulterior pe teren și-ar fi făcut apariția o femeie însărcinată care i-ar fi amenințat pe adolescenți și le-ar fi cerut să părăsească terenul. Cu toate că un adolescent de 14 ani a încercat femeii ce s-a întâmplat, acesta a refuzat să asculte. Acesta le-a spus că își sună soțul pentru ca acesta să rezolve conflictul. În câteva clipe s-a apropiat și un bărbat.

Individul s-ar fi apropiat rapid de grupul de adolescenți și l-ar fi lovit cu palpa pe copilul de 14 ani. Victima a căzut la pământ, însă agresorul nu s-a liniștit și a continuat să lovească copilul cu capul de asfalt. Imediat prietenii băiatului, dar și câțiva martori ai celor întâmplate, au sărit în ajutor.


Potrivit aceleiași surse, bătaia a încetat doar după ce sora victimei s-a culcat cu corpul peste fața lui pentru a-l apăra. Ulterior copilul a fost transportat la spital. Acesta a fost internat în secția Neurologie a spitalului „Valentin Ignatenco”. Băiatul a fost supus multiplelor examinări luând în calcul acel fapt că până la loviturile primite în acea zi el era la în perioada post operațională. Acesta recent suferise o intervenție chirurgicală pentru înlăturarea tumorii de pe creier.

Toată scena a fost surprinsă de o cameră de supraveghere amplasată în zonă.

Echipa 902 a contactat ofițerul de presă al poliției capitalei, Natalia Stati, care a confirmat că un astfel de caz a fost înregistrat de către oamenii legii. Potrivit acesteia, Inspectoratul de poliție Râșcani a inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor. Urmează ca specialiștii să stabilească leziunile suferit de minor ca ulterior să fi înaintată o decizie.


Moldova

Caz la Dubăsari: Un bărbat beat a mușcat o femeie de umăr

O femeie de 43 de ani din raionul Dubăsari s-a adresat oamenilor legii, spunând că pe data de 13 iunie ea și părinții ei au fost amenințați de către un bărbat beat.

Publicat

Totul s-a întâmplat în localitatea Comisarovca Nouă, transmite Știri.md.

Femeia a povestit că a chemat la casa părinților un cunoscut pentru a o ajuta cu niște treburi casnice. La început totul era în regulă, iar în timpul mesei bărbatul a mai consumat vin.

Astfel, individul i-a cerut femeii plata pentru munca sa, deși aceasta nu era dusă până la capăt. Proprietarii au decis să-i plătească doar jumătate din suma convenită, ceea ce l-a nemulțumit pe bărbat.


Între aceștia s-a iscat o dezbatere, iar bărbatul a început să-i insulte și să-i amenințe.

La un moment dat, acesta s-a năpustit asupra femeii și a mușcat-o de câteva ori de umăr. Mai mult, acesta a luat un cuțit de bucătărie și a început a-i amenința.

Proprietarii au reușit până la urmă să-l calmeze, spunându-i că-l voi plăti a doua zi dimineața. Când agresorul a adormit, femeia a chemat oamenii legii.


Pe acest caz se desfășoară o anchetă, iar bărbatul riscă să răspundă penal pentru acțiunile sale.

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Contrabandă cu erbicide și țigări eșuată la granița dintre Ucraina și Moldova

Un militar ucrainean a fost reținut pentru luare de mită.

Publicat

Inspectorul serviciului de frontieră din Ucraina, a primit de la un conațional mită în valoare de 1.500 USD pentru facilitarea circulației ilegale a mărfurilor precum erbicide și produse din tutun de la frontiera ucraineană-moldovenească la secțiunea departamentul de servicii de frontieră Chelmenți al detașamentului de frontieră Cernăuți.

Activitățile au fost desfășurate de un grup interdepartamental comun ale structurilor de stat din Ucraina.

Investigațiile pe caz continuă.Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Doi moldoveni au salvat de la înec un pachistanez, în Italia.Unul dintre salvatori este originar din orașul Bălți

Doi moldoveni au salvat de la înec un pachistanez, în Italia. Unul dintre salvatori s-a dovedit a fi originar din orașul Bălți.

Publicat

Cazul a avut loc în weekend-ul trecut în nordul țării. În ziua incidentului, la malul unui râu s-au adunat pentru odihnă mai mulți moldoveni, împreună cu cetățeni din Ucarina, scrie esp.md cu referire la sursă.

La un moment dat, moldovenii au observat o persoană care se îneca în apă și au sărit imediat în ajutor. În scurt timp, pachistanezul a fost retras la mal și a primit primul ajutor medical.

La fața locului a intervenit poliția împreună cu medicii de pe ambulanță. Prin urmare s-a aflat că, cetățeanul din Pachistan s-a simțit rău, și-a pierdut cunoștința și a căzut în apă, la o adâncime de doi metri.  Conform declarațiilor martorilor oculari, victima se afla sub apă timp de cinci minute. Bărbatul a fost salvat de la moarte ca prin minune.


Ulterior, medicii au preluat pachistanezul la spital cu elicopterul. Actualmente, bărbatul este în afara oricărui pericol.

 


Citește mai departe

topul săptămânii