Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Furau flori din parc și le vindeau cu 20 de lei. Hoții au fost prinși: „Vreo 25 am furat, nu mai multe”

Un bărbat de 50 de ani și o femeie de 45 de ani, au fost reținuți azi de către angajații Inspectoratului de Poliție Buiucani de comun cu reprezentanții Î.M. ,,Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, fiind suspectați de comiterea unui furt.

Publicat

Aceștia pe parcursul la câteva zile au sustras circa 30 de plante din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare și Sfînt”, după care le realizau la prețul de 10 și 20 de lei pentru o floare.

Ambii au fost escortați la sectorul de poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Fiind audiați de către angajații poliției ei și-au recunoscut vina.

În privința lor polițiștii au inițiat 2 procese contravenționale în temeiul art. 263 ,,Desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător” precum și art.105 ,,Sustragerea în proporții mici din avutul proprietarului”.


Totodată, în cadrul anchetei urmează a fi stabilită paguba materială pe care aceștia au cauzat întreprinderii Î.M. ,,Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” .

Poliția vine cu un îndemn către toți cetățenii dați împreună să păstram lucrurile frumoase, ele merită a fi admirate împreună cu cei dragi.

Amintim că imaginile cu momentul în care suspecții fură florile au fost postate de către primarul capitalei Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.Advertisement

Moldova

/FOTO/ Un polițist de frontieră ucrainean a luat mită de 1000 de dolari pentru a facilita trecerea contrabandei peste graniță

Acesta a fost reținut în ziua de 16 iunie în satul Starokazachye, Districtul Belgorod-Dnestrovsky.

Publicat

Bărbatul ar fi cerut și primit de la un conațional un beneficiu ilegal în sumă de 1000 de dolari SUA pentru asistență în trecere ilegală a pieselor auto peste granița de stat a Ucrainei din Republica Moldova la Ucraina.
Procedurile penale au fost inițiate în conformitate cu informațiile personalului Serviciului de frontieră de stat al Serviciului de poliție de frontieră de stat din țara vecină în conformitate cu partea 3 a art. 368 din Codul penal al Ucrainei „Acceptarea unei oferte, promisiunea sau primirea unui beneficiu ilegal de către un funcționar”.

Sancțiunea articolului prevede pedeapsa sub formă de închisoare pe o perioadă de la cinci până la zece ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități timp de până la trei ani cu confiscarea bunurilor.

Continuă acțiunile urgente de investigație.
 

Citește mai departe

Moldova

Caz la Dubăsari: Un bărbat beat a mușcat o femeie de umăr

O femeie de 43 de ani din raionul Dubăsari s-a adresat oamenilor legii, spunând că pe data de 13 iunie ea și părinții ei au fost amenințați de către un bărbat beat.

Publicat

Totul s-a întâmplat în localitatea Comisarovca Nouă, transmite Știri.md.

Femeia a povestit că a chemat la casa părinților un cunoscut pentru a o ajuta cu niște treburi casnice. La început totul era în regulă, iar în timpul mesei bărbatul a mai consumat vin.

Astfel, individul i-a cerut femeii plata pentru munca sa, deși aceasta nu era dusă până la capăt. Proprietarii au decis să-i plătească doar jumătate din suma convenită, ceea ce l-a nemulțumit pe bărbat.


Între aceștia s-a iscat o dezbatere, iar bărbatul a început să-i insulte și să-i amenințe.

La un moment dat, acesta s-a năpustit asupra femeii și a mușcat-o de câteva ori de umăr. Mai mult, acesta a luat un cuțit de bucătărie și a început a-i amenința.

Proprietarii au reușit până la urmă să-l calmeze, spunându-i că-l voi plăti a doua zi dimineața. Când agresorul a adormit, femeia a chemat oamenii legii.


Pe acest caz se desfășoară o anchetă, iar bărbatul riscă să răspundă penal pentru acțiunile sale.

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Contrabandă cu erbicide și țigări eșuată la granița dintre Ucraina și Moldova

Un militar ucrainean a fost reținut pentru luare de mită.

Publicat

Inspectorul serviciului de frontieră din Ucraina, a primit de la un conațional mită în valoare de 1.500 USD pentru facilitarea circulației ilegale a mărfurilor precum erbicide și produse din tutun de la frontiera ucraineană-moldovenească la secțiunea departamentul de servicii de frontieră Chelmenți al detașamentului de frontieră Cernăuți.

Activitățile au fost desfășurate de un grup interdepartamental comun ale structurilor de stat din Ucraina.

Investigațiile pe caz continuă.Citește mai departe

topul săptămânii