Rețele de socializare

Diaspora

Urmărire ca-n filme, în Italia: Un moldovean, gonit de carabinieri după ce a accidentat două mașini la semafor

Un moldovean de 36 de ani a pus pe jar poliția din Italia. Acesta a accidentat două mașini l-a un semafor, apoi a devenit protagonistul unei urmăriri ca-n filme.

Publicat

Totul a avut loc în comuna Preganziol din provincia Trevizo. Presa din Italia scrie că conaționalul nostru conducea un automobil de model Smart. La un moment dat, acesta s-ar fi izbit în două mașini care staționase la culoarea roșie a semaforului.

În loc să se oprească și să se asigure că niciunul din șoferii și pasagerii din cele două mașini nu au pățit nimic, moldoveanul a apăsat pe accelerator și dus a fost. Doar că ghinion. Bărbatu a pierdut plăcuța de înmatriculare din față, astfel, carabinierii veniți la fața locului au anunțat toate posturile de poliție și carabinieri din regiune despre cele întâmplate.

La scurt timp, un alt echipaj al oamenilor legii a observat mașina în trafic și i-a cerut să oprească, moldoveanul însă și-a continuat deplasarea, sperând că va scăpa de urmărire.


În cele din urmă, totuși bărbatul a fost blocat în trafic și reținut. În timpul reținerii,a cesta a opus din nou rezistență încercând să fugă, dar tentativele lui au eșuat.

De menționat că în urma accidentului câte o pasageră din fiecare mașină au fost duse la spital.

Moldoveanul a fost plasat în arest preventiv până când judecătorii vor lua o decizie finală.

echipa.md


 

Diaspora

Un moldovean și un georgian, condamnați în Ucraina pentru zeci de spargeri de locuințe. Ar fi adus prejudicii de peste 100.000 de lei

Un moldovean de 34 de ani și un georgian de 59 de ani au fost judecați în Ucraina pentru că ar fi dat spargerea în mai multe locuințe de unde ar fi furat bani și bijuterii prețioase.

Publicat

Totul ar fi avut loc în regiunea Cernăuți. Procurorii ar fi reușit să demonstreze că cei doi, pe parcursul lunilor martie-mai 2020 ar fi comis o serie de furturi din apartamente. Hoții ar fi sustras bani, bijuterii din aur, dar și alte bunuri prețioase.
Suma pagubelor provocate de cei doi depășește 170.000 de grivne, echivalentul a 114.000 de lei.

La ședința de judecată care a avut loc recent, magistrații l-au condamnat pe georgian la 6 ani de pușcărie, iar pe moldoveanul de 34 de ani – la 3 ani și 6 luni de detenție.

Până sentința va intra în vigoare, cei doi se vor afla după gratii.

echipa.md


 


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean, reținut în Italia după ce ar fi rănit cu un ciob de sticlă alți doi tineri

Un moldovean de 26 de ani, reținut în Italia după ce ar fi rănit cu un ciob de sticlă alți doi tineri.

Publicat

Totul a avut loc acum câteva nopți pe o stradă din orașul Verona. Presa din Peninsulă scrie că moldoveanul ar fi avut un conflict cu alți doi tineri, pe care, în cele din urmă i-a atacat cu un ciob de sticlă.

Una din victime a suferit o rană adâncă la antebraț, medicii prognozează că acesta se va însănătoși timp de 22 zile.

Al doilea tânăr atacat a suferit o intervenție chirurgicală, iar reabilitarea va dura aproximativ 40 de zile.


În acea seară, victimele au chemat poliția, iar datorită descrierii amănunțite a atacatorului, la scurt timp după incident, bănuitul a fost observat încercând să fugă la volanul unei furgonete. Polițiștii l-au somat, însă moldoveanul accelerase, încercând să scape.

Totuși, în cele din urmă, acesta a fost reținut.

Tânărul, cunoscut deja de poliție pentru numeroase infracțiuni, în momentul reținerii se afla în stare de ebrietate.


Acum, el este arestat și cercetat penal pentru vătămare corporală agravată, dar și pentru că a încercat să se eschiveze de la somațiile polițiștilor. 

echipa.md

 


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean ar fi aruncat în soția sa cu o sticlă de bere și a nimerit direct în față. Femeia a ajuns la spital

Un moldovean de 31 de ani a fost arestat în Italia după ce ar fi aruncat o sticlă de bere exact peste fața soției sale. Femeia a ajuns la spital.  

Publicat

Totul a avut loc în comuna Russi din provincia Ravenna.

Presa din Italia scrie că nu este pentru prima dată când moldoveanul ajunge pe mâna oamenilor legii din cauza  violenței domestice.

Femeia nu voia să-l denunțe, însă poliția a fost chemată de medicii care au i-au acordat ajutor pacientei.


Preliminar, doctorii au au internat femeia pe un termen de 10 zile în spital.

Moldoveanul a fost inițial arestat, însă, ulterior s-a decis să fie cercetat în libertate. Prima sentință de judecată pe numele său va avea loc în data de 14 septembrie.

echipa.md

 


 

Citește mai departe

topul săptămânii