Rețele de socializare

Moldova

Un moldovean prins cu acte false la frontieră. Voia să se angajeze la muncă în Europa

Un conațional ar fi oferit 1000 de euro pentru un permis de conducere polonez, care s-a dovedit a fi falsificat. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au descoperit actul cu pricina, în timpul controlului amănunțit.

Publicat

Ieri, 25 mai a.c., în jurul orei 18:30 pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un autoturism de model Ford, înmatriculat în Bulgaria. Conform declarațiilor atât ale șoferului, cât și pasagerilor, toți urmau să ajungă în Germania.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control suplimentar mașina și persoanele. Ca urmare, în bagajul personal al unuia dintre călători, un tânăr cu dublă cetățenie, a fost descoperit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile poloneze pe numele acestuia. După verificarea amănunțită cu tehnica specială, angajații Poliției de Frontieră au stabilit că actul este falsificat, fiind identificate mai multe elemente necaracteristice.

În cadrul audierilor, tânărul de 26 de ani, originar din raionul Ceadîr Lunga, a mărturisit că avea dificultăți în angajarea la muncă peste hotare, pe motiv că nu deținea documente ale unui stat european. De aici și i-a venit ideea, prin noiembrie 2020, fiind în Germania ar fi luat legătura cu un intermediar care l-a ajutat să-și perfecteze un permis de conducere polonez. A oferit suma de 1000 de euro.


În continuare, actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art.361 (al.1) Cod Penal al RM.

echipa.md


Moldova

/FOTO/ Tractorist „înghițit” cu tot cu tractor de un șanț, la Telenești

Publicat

Potrivit poliției, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 59 de ani. Acesta se deplasa cu un tractor când, într-o pantă, a pierdut controlul volanului, iar tractorul a derapat și s-a prăbușit într-un șanț, transmite Deschide.MD.

În urma accidentului, bărbatul a rămas blocat în cabina tractorului. La fața locului au intervenit salvatorii care l-au eliberat.

Victima a fost transportată la spital cu diverse traumatisme.Citește mai departe

Moldova

O familie din Chișinău, transportată la spital în urma unui accident, produs lângă satul Căpriana

Un bărbat și o femeie de 30 de ani, dar și fiica lor de doar 2 anișori a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce s-a produs astăzi pe traseul Chișinău-Leușeni, în apropiere de localitate Căpriana (r-nul Strășeni).

Publicat

Potrivit datelor operative, în accident au fost implicate trei automobile de model BMW, Skoda și Mercedes, transmite Deschide.MD.

În urma impactului, cei doi tineri și copilul acestora au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un camion cu roadă a luat foc pe un câmp agricol din sudul țării

Un camion cu cereale a luat foc pe un câmp din Vulcănești. Totul a avut loc în data de 25 iulie, pe un teren agricol în apropierea traseul Vulcănești-Reni.

Publicat

Portalul Gagauzinfo.md scrie că la fața locului au intervenit pompierii. Aceștia au stabilit că focul a cuprins cabina vehiculului.

Pompierii au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă până la remorca cu cereale.

Preliminar, focul ar fi izbucnit de la acumulator, care, probabil, era defectat.


Cauzele și circumstanțele incendiului vor fi stabilite de specialiști.


Citește mai departe

topul săptămânii