Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Încă o victimă a escrocilor online: Un bărbat a rămas fără 600 de euro

Schemele de escrocherii în mediul online iau amploare. După ce în data de 28 aprilie, echipa 902 a relatat despre cazul unui bărbat, care era cât pe ce să fie amăgit de 1.000 de lei, la adresa redacției noastre am primit alte zeci de mesaje, în care oamenii spun că s-au pomenit în situații asemănătoare.

Publicat

Unii dintre ei și-au dat seama că ar putea fi duși de nas, alții însă au căzut în plasele escrocilor. Despre un astfel de caz ne-a relatat un bărbat care la moment se află peste hotare. Potrivit lui, un prieten i-ar fi scris pe o rețea de socializare și l-ar fi rugat să-i transmită 600 de euro. Fără a bănui ceva, victima transferat banii pe numele unei persoane terțe, pe care i-a indicat-o așa numitul prieten. Ulterior, însă, profilul de pe care primise victima mesaje ar fi fost șters.

Cel care i-a cerut banii l-a găsit de pe un alt profil, și, de această dată îl convingea să-i transmită încă 350 de euro, sub pretextul că vrea să-i întoarcă datoria, însă are doar bancnote de 1.000. Situația i-a dat de bănuit victimei, așa că ea l-a găsit pe prietenul său pe o altă rețea de socializare, iar ultimul i-a spus că nu el a fost cel care i-a scris și i-a cerut bani cu împrumut. Atunci, victima și-a dat seama că, de fapt, nu vorbește cu amicul său ci cu un escroc care l-a amăgit de bani.

Bărbatul păcălit urmează să depună o plângere la poliție pentru a încerca să-și recupereze banii.


În acest context, pentru a nu deveni victimele escrocilor, oamenii legii recomandă persoanelor să nu dea nimănui datele sale personale și să nu împrumute bani celor care-i cer prin intermediul rețelelor de socializare.

echipa.md


Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Accident cu trei mașini, în capitală. Șoferul vinovat și-ar fi recunoscut vina

Diminețile șoferilor din capitală mai des încep cu accidente decât cu o cafea. Asta s-a întâmplat și în prima jumătate a zilei de 14 mai, la ora 10.30, pe strada București din capitală.

Publicat

Trei șoferi s-au pomenit cu mașinile accidentate după ce nu au încăput pe aceeași stradă. În imaginile de la fața locului, surprinse de operatorul emisiunii noastre se pot observa doar două din cele trei mașini avariate.

Se pare că acestea s-au tamponat în lanț, una având avariată partea din față, iar cealaltă – bariera de protecție din spate. Contactat pentru a afla mai multe detalii, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că șoferul care ar fi provocat coliziunea și-ar fi recunoscut vina la fața locului. Prin urmare, toți trei automobiliști s-au deplasat singuri la Secția Documentare accidente Rutiere pentru a înregistra cazul.

Automobilistul, care ar fi provocat accidentul și din vina lui alți zeci de șoferi s-au pomenit în ambuteiaje riscă amendă de 1500 de lei și șase puncte de penalizare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Prins „mort” beat la volan

Un șofer de 37 de ani a fost prins „mort” beat la volan pe o stradă din Chișinău.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 13 mai pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Individul a fost observat de un echipaj mobil al poliției în timp ce se deplasa haotic pe drum.

Automobilistul a fost imediat somat. Odată ce a deschis fereastra pentru a fi verificat, polițiștii au simțit un miros puternic specific alcoolului.

Prin urmare, șoferul a fost supus testului alcoolscopic, rezultatul arătând o concentrație de 1.54 mg/l în aerul expirat, ceea ce demonstrează un grad avansat de alcoolemie.


În acesta context, automobilistul a fost imediat privat de permisul de conducere.

Pentru șofatul în stare de ebrietate, dreptul de a conduce vehicule îi va fi anulat pe un termen de până la patru ani.

echipa.md


 

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Ceartă ca la piață, în trafic

Legea n-o cunoștea, dar încerca să se dea tare în fața polițiștilor. Un șofer, oprit pe traseu pentru viteză nu voia nicidecum să prezinte actele.

Publicat

Acesta susținea că nu este obligat să le prezinte oamenilor legii. Totul s-a întâmplat în data de 14 mai, pe traseul Chișinău-Soroca. Ofițerii de patrulare l-ar fi somat pe automobilist, după ce l-au surprins deplasându-se cu 112 km/h. Șoferul a oprit la cererea polițiștilor ca să-i anunțe că el nu a încălcat nimic.

Mai mult, el refuza și să ofere și documentele spre control. Iar dacă asta ar fi puțin, șoferul s-a arătat nemulțumit și de faptul că este filmat.

După ce i-au fost verificate actele, conducătorul auto a fost sancționat cu 1000 de lei și 4 puncte de penalizare pentru încălcarea regimului de viteză. În acest context, INSP reamintește șoferilor că aceștia sunt obligați să cunoască și să respecte regulamentul circulație rutiere.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii