Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean specializat în furturi de biciclete, în Italia: Avea ascunse în garaj bunuri furate de 7.000 de euro

Un moldovean de 48 de ani a fost reținut în Italia, bănuit că s-ar fi specializat în furturi de biciclete. Acesta ascundea într-un depozit 19 biciclete care nu-i aparțineau. Totul s-a petrecut în orașul Italian Vicența. 

Publicat

După ce au primit mai multe plângeri, oamenii legii italieni au început investigațiile. După ce l-au urmărit o perioadă, în data de 25 aprilie, forțele de ordine l-au oprit pe moldovean în trafic. În secțiunea pentru bagaje a vehiculului pe care-l conducea, polițiștii au depistat motorul unei biciclete electrice. Ulterior, oamenii legii au descins și acasă la suspect. În garajul acestuia au fost depistate alte 19 biciclete, dar și mai multe utilaje de tuns iarba și grădinărit, unelte de pescuit și chiar motoare pentru bărci, toate presupus a fi furate.

Luat la întrebări, moldoveanul și-ar fi recunoscut vina. Acesta a declarat că bunurile furate le transmitea ulterior în Moldova pentru a fi vândute. Valoarea totală a bunurilor depistate depășește suma de 7.000 de euro.

Prin urmare, toate bunurile găsite în garajul moldoveanului au fost confiscate. Acesta riscă dosar penal. Oamenii legii din Italia încearcă să identifice proprietarii bunurilor pentru a le returna.

echipa.md


Diaspora

Un moldovean cu act de identitate falsă în borsetă, intenționa să călătorească în Spațiul Schengen

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă

Publicat

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în borseta personală a bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, emisă pe numele unei alte persoane și având aplicată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.


Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 de euro și că urma să folosească documentul pentru a călători mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


Citește mai departe

Diaspora

Intenționa să ajungă în Franța, însă poliția de frontieră română i-a dat planurile peste cap

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie moldovenească care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

Publicat

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean moldovean, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, care intenționa să ajungă în Franța.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic.

Colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că persoana în cauză deține permis de conducere cu aceeași serie, eliberat de autoritățile din Republica Moldova, dar că acesta figurează în bazele de date ca fiind reținut, întrucât persoana în cauză este cercetată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.


Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean, amenințat de cumnatul său cu o bâtă, în Italia. Totul a început din cauza surorii conaționalului nostru

Noapte cu scandal într-o familie de moldoveni și români stabiliți în Italia. Un tânăr de 28 de ani a ajuns pe mâna poliției.

Publicat

Presa din Peninsulă scrie că poliția a fost anunțată despre caz în noaptea de 21 iunie, de către un cetățean moldovean de 42 de ani. Acesta a cerut ajutorul oamenilor legii spunând că cumnatul său, de origine română încearcă să-i spargă ușa pentru a pătrunde în locuință.

Ulterior s-a aflat că românul de 28 de ani trăia în concubinaj cu sora moldoveanului. În ajun iubiții s-ar fi certat puternic din cauza că românul se afla în stare de ebrietate. Moldoveanca ar fi plecat de acasă, iar concubinul ei ar fi luat o bâtă și s-a dus să o caute.

Crezând că tânăra a plecat la fratele ei,a cesta a mers în colo. Când a bătut la ușa moldoveanului, acesta a refuzat să-i deschidă, așa că enervat, românul a spart geamul unei mașini, parcate în preajmă.


Apoi s-a aflat că, cu puțin timp înainte, el ar fi spart și ușa vecinilor, crezând că iubita lui este acolo.

În cele din urmă, românul a fost reținut și este cercetat penal în Italia pentru huliganism, dar și pentru aflarea în stare de ebrietate în locuri publice.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii