Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Detalii privind depistarea a doi irakieni în zona de frontieră. S-ar fi pornit cu bărcile în UE

Angajații Direcției regionale Sud au acumulat probe concludente ce ar confirma intențiile a doi irakieni de a trece ilegal frontiera moldo-română. Străinii au fost depistați la sfârșitul săptămânii trecute în timp ce se deplasau spre râul Prut.

Publicat

Conform acțiunilor comune ale polițiștilor de frontieră din Direcție, angajaților IP Leova și reprezentanților Secției Sud a BMA s-a reușit reținerea persoanelor pe o stradă din orașul Leova. Tinerii, cu vârste de 22 și 24 de ani, erau echipați cu strictul necesar. În cadrul verificărilor de la fața locului, aceștia nu au putut prezenta acte de identitate și nici sa-și justifice scopul aflării în regiune.

În continuare fiind cercetată direcția de deplasare a acestora, polițiștii de frontieră au depistat pe malul Prutului o barcă gonflabilă și vâsle.

Ulterior, după investigațiile efectuate pe caz s-a stabilit identitatea străinilor și faptul că tinerii irakieni au intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. La fel, există bănuială rezonabilă că persoanele urmau să ajungă ilegal în România, folosind barca pregătită în acest sens.


Ca urmare, străinii au fost preluați de către ofițerii BMA și plasați la Centrul de plasament temporar până la luarea unei decizii finale.

Polițiștii de frontieră întreprind acțiuni procesuale în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii la răspundere pentru organizarea migrației ilegale.

Amintim că despre caz s-a aflat în dimineața de 31 martie, după ce BMA a plasat un comunicat pe pagina sa oficială.


 


Moldova

/FOTO/ Un șofer a doborât cu mașina un gard, apoi un șopron. Bărbatul – internat în spital

Un șofer de 50 de ani a ajuns la spital după ce a doborât cu mașina sa mai întâi un gard, apoi, peretele unei construcții.

Publicat

Totul a avut loc în data de 11 aprilie, în jurul orei 10.00, pe o stradă din localitatea Chițcani din stânga Nistrului. Presa din regiune scrie că șoferul, din motive deocamdată neclare, ar fi pierdut controlul asupra volanului, iar mașina sa a derapat de pe traseu, a doborât un gard, a intrat într-o gospodărie și a distrus un șopron.

Imediat după impact, automobilistul, care, din fericire, se afla singur în mașină a fost dus la spital cu diferite traume. Acesta nu le-a putut explica milițienilor din regiune cauza din care nu s-a isprăvit cu ghidajul.

Alte circumstanțe se stabilesc.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ La 17 ani, curier de droguri. un minor, reținut de carabinieri

Un tânăr de 17 ani cu 12 pachete cu droguri identificat de carabinieri în sectorul Râșcani al capitalei.

Publicat

Cazul a avut loc la data de 09.04.2021 pe strada A. Saharov. O patrulă de carabinieri a Direcției Regionale Centru aflată în zonă, a observat tânărul care a devenit agitat la apariția oamenilor legii.

Astfel, din discuțiile cu acesta, individul a recunoscut că deține la sine mai multe pachete cu droguri, pe care le-a și prezentat benevol.

La fața locului a fost solicitată Grupa Operativă a IP Râșcani care a ridicat pachetele, în interiorul cărora se afla o substanță vegetală mărunțită de culoare verde.


Tânărul a fost condus la IP Râșcani pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ 67 de persoane, amendate pentru încălcarea regulilor împotriva răspândirii COVID-19

INSP zilnic desfășoară acțiuni de prevenire a încălcărilor rutiere. Însă mulți dintre ei uită că respectarea regulilor de circulație sunt vitale pentru siguranță lor.

Publicat

Astfel, pe parcursul nopții trecute, ofițerii de patrulare au activat întru depistarea încălcărilor rutiere, dar și a ordinii publice.
În total, pe teritoriul țării au fost depistate peste 210 încălcări, dintre care:
150 au încălcat regulile de circulație (depășirea limitei de viteză, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare sau iluminare, dar și depistarea în starea de ebrietate la volanul unui autoturism).
Altele 67 de procese – verbale au fost întocmite pentru nerespectarea regulilor împotriva răspândirii virusului COVID -19.


Citește mai departe

topul săptămânii