Rețele de socializare

Moldova

ITALIA: Autocar care pleca spre Moldova, BLOCAT de carabinieri. Toți pasagerii controlați la sânge, iar șoferii denunțați pentru furt

Un autocar care se pregătea să plece din Italia spre Republica Moldova a fost controlat de carabinieri, fiind oprit imediat pe loc. Șoferii au fost imediat denunțați pentru furt după ce agenții au verificat compartimentul pentru bagaje.

Publicat

Incidentul s-a petrecut marți, 16 martie, în cartierul Oltretorrente al orașului Parma (Emilia-Romagna). Un autocar de pasageri care tocmai se pregătea să plece spre Republica Moldova a fost controlat de carabinierii, iar oamenii legii au decis să-l blocheze imediat, transmite stiridiaspora.RO.

Potrivit publicației locale Gazzetta di Parma, agenții au găsit în compartimentul de bagaje piese de schimb pentru mașini de lux, a căror proveniență nu a putut fi justificată. Șoferii, un român în vârstă de 41 de ani și un moldovean de 36 de ani, au fost denunțați.

Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 21:00, carabinierii care patrulau pe șoseaua de centură a orașului, au observat un autocar cu numere de înmatriculare moldovenești oprit într-o parcare și doi bărbați care încărcau mai multe genți în compartimentul destinat bagajelor. În timp ce polițiștii se apropiau, șoferul unei mașini care staționa în spatele autocarului a demarat în trombă.


Au fost controlate toate bagajele

Autocarul a fost verificat temeinic. În interior se aflau 18 pasageri plus cei doi șoferi. Au fost controlate documentele și bagajele fiecărui pasager în parte.

După ce au dat la o parte bagajele călătorilor, oamenii legii au descoperit într-un colț mai izolat al compartimentului, 13 genți mari de pânză. În interior au fost găsite diverse piese de schimb pentru mașini de lux, între care faruri, volane, afișaje și tablouri de bord. Cele 13 genți nu aparțineau nimănui și nici destinatarul lor nu era indicat. Cei doi șoferi nu au putu să explice de unde proveneau piesele de schimb.


Materialul găsit a fost pus sub sechestru și șoferii au fost denunțați pentru primire de bunuri furate.

Moldova

/FOTO/ Un șofer a doborât cu mașina un gard, apoi un șopron. Bărbatul – internat în spital

Un șofer de 50 de ani a ajuns la spital după ce a doborât cu mașina sa mai întâi un gard, apoi, peretele unei construcții.

Publicat

Totul a avut loc în data de 11 aprilie, în jurul orei 10.00, pe o stradă din localitatea Chițcani din stânga Nistrului. Presa din regiune scrie că șoferul, din motive deocamdată neclare, ar fi pierdut controlul asupra volanului, iar mașina sa a derapat de pe traseu, a doborât un gard, a intrat într-o gospodărie și a distrus un șopron.

Imediat după impact, automobilistul, care, din fericire, se afla singur în mașină a fost dus la spital cu diferite traume. Acesta nu le-a putut explica milițienilor din regiune cauza din care nu s-a isprăvit cu ghidajul.

Alte circumstanțe se stabilesc.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ La 17 ani, curier de droguri. un minor, reținut de carabinieri

Un tânăr de 17 ani cu 12 pachete cu droguri identificat de carabinieri în sectorul Râșcani al capitalei.

Publicat

Cazul a avut loc la data de 09.04.2021 pe strada A. Saharov. O patrulă de carabinieri a Direcției Regionale Centru aflată în zonă, a observat tânărul care a devenit agitat la apariția oamenilor legii.

Astfel, din discuțiile cu acesta, individul a recunoscut că deține la sine mai multe pachete cu droguri, pe care le-a și prezentat benevol.

La fața locului a fost solicitată Grupa Operativă a IP Râșcani care a ridicat pachetele, în interiorul cărora se afla o substanță vegetală mărunțită de culoare verde.


Tânărul a fost condus la IP Râșcani pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ 67 de persoane, amendate pentru încălcarea regulilor împotriva răspândirii COVID-19

INSP zilnic desfășoară acțiuni de prevenire a încălcărilor rutiere. Însă mulți dintre ei uită că respectarea regulilor de circulație sunt vitale pentru siguranță lor.

Publicat

Astfel, pe parcursul nopții trecute, ofițerii de patrulare au activat întru depistarea încălcărilor rutiere, dar și a ordinii publice.
În total, pe teritoriul țării au fost depistate peste 210 încălcări, dintre care:
150 au încălcat regulile de circulație (depășirea limitei de viteză, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare sau iluminare, dar și depistarea în starea de ebrietate la volanul unui autoturism).
Altele 67 de procese – verbale au fost întocmite pentru nerespectarea regulilor împotriva răspândirii virusului COVID -19.


Citește mai departe

topul săptămânii