Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Au ieșit la vânătoare de mistreți

Urmărire ca-n filmele de acțiune, într-o localitate de la graniță. Polițiștii de froniteră s-au luat la goană după un grup de vânători, care ar fi împușcat ilegal cinci mistreți.

Publicat

Totul a început în dimineața de 22 februarie, în localitatea Gotești, raionul Cantemir. Cei opt vânători originari din satele Cucoara și Chircani al raionului Cahul au venit la frontieră pentru a primi accesul în zona de graniță, având permisiunea de a vâna vulpi.

Peste două ore, însă ei au fost observați de membrii echipelor mobile ale frontierei vânând mistreți. Imediat cum polițiștii de frontieră au încercat să rețină suspecții, aceștia au urcat în mașini și au încercat să evadeze de la locul faptei.

În scurt timp, cei opt indivizi au fost prinși. Oamenii legii au stabilit că în total, braconierii au reușit să împuște 5 mistreți. Prin urmare, armele de vânătoare ale indivizilor, dar și mașinile acestora au fost ridicate. Pentru braconaj cinegetic, suspecții riscă amenzi de câte 42.500 de lei sau privare de libertate pe un termen de până la 3 ani.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Patru cazuri de de suicid, în 24 de ore

Tragedie într-o familie din nordul țării. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit spânzurat, în propria casă. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit în dimineața de întâi martie, de către fratele său, într-o gospodărie din satul Aluniș, raionul Râșcani.

Publicat

La fața locului au fost chemați polițiștii și medicul legist. Oamenii legii au constatat că victima s-ar fi strangulat cu o funie, în bucătăria de vară din gospodărie. Pe corpul victimei nu au fost depistate semne de moarte violentă, prin urmare, ipoteza principală a poliției ar fi suicidul.

Din discuțiile cu fratele decedatului s-a aflat că tânărul avea probleme de ordin psihic. Acesta însă era calm, caracterizat pozitiv de rude și consăteni, cu care nu ar fi intrat niciodată în conflict. Toate circumstanțele, dar și cauza care l-ar fi făcut pe tânăr să-și ia zilele vor fi stabilite de polițiști. De menționa că acesta este al patrulea caz de suicid în ultimele 24 de ore.

În data de 28 februarie, un tânăr de 26 de ani a fost găsit spânzurat, iar la podea, bunicul său de 86 de ani, la fel, decedat. Alți doi bărbați au fost găsiți tot strangulați, într-o casă din raionul Criuleni, dar și într-un bloc locativ din sectorul Ciocana al capitalei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Scandal între polițiști și un șofer, a cărui mașină urma să fie evacuată: Niciun indicator, ca în anii ’90

Scandal ca la ușa cortului, în plină stradă. Un șofer s-a luat la ceartă cu polițiștii care l-au amendat pentru parcare neregulamentară și au chemat și evacuatorul la fața locului.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 28 februarie, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica. Șoferul și-a parcat automobilul său chiar pe banda destinată circulației transportului public, iar apoi a plecat. Între timp, echipa de poliție ce se deplasa pe aceeași stradă, văzând mașina parcată aiurea a oprit și a solicitat evacuarea vehiculului. La scurt timp, la locul faptei s-a apropiat și automobilistul, chiar în momentul când și echipa de evacuare ajunsese la fața locului. Cu toate că angajații poliției au explicat în ce constă încălcarea și pentru ce este sancționat, șoferul indignat că urmează să plătească o amendă, dar și pentru serviciile evacuatorului s-a luat la ceartă cu oamenii legii, acuzându-i de estorcare de bani.

– Vă ocupați cu estorcări! Nu vă supărați, dar așa este. Toți voi, împreună cu el. Și acum rețineți automobilul! Corect? Cu toate că eu propun să o iau de aici.

– Dacă achitați evacuatorul, mașina nu va fi luată. Dacă nu veți achita, mașina va fi evacuată.


– Voi estorcați banii! Voi toți estorcați banii! Faceți abuz de putere! Înțelegeți?!

Contactat pentru o reacție, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că oamenii legii au acționat strict în conformitate cu normele legale, iar automobilistul a fost sancționat cu o amendă de 1500 de lei.

De asemenea, individual a achitat pe loc evacuatorul fără a-i fi luată mașina.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Escroc cu experiență, ajuns pe mâna poliției

Nici experiența nu l-a scăpat de pedeapsă. Un bărbat de 42 de ani a fost reținut de oamenii legii, bănuit de un șir de escrocherii.

Publicat

Polițiștii l-au urmărit o perioadă mai îndelungată, timp în care au stabilit că acesta le promitea șoferilor să-I ajute cu perfectarea actelor, mai exact a reviziei tehnice și asigurării auto, lua banii apoi dispărea fără a se ține de cuvânt. Acesta-și găsea potențialele victime pe rețelele de socializare. Într-unul dintre cazuri, însă bănuitu nu s-a mulțumit doar cu banii pe care i-a obținut ilegal. Acesta a lăsat un tânăr de 29 de ani și fără mașină.

Din spusele păgubașului, automobilul avea numere străine, iar el I l-ar fi lăsat bănuitului, ca ultimul să-l ajute să-și perfecteze toate documentele. În cele din urmă, individul a fost reținut. La audieri, acesta și-ar fi recunoscut vina. Este de menționat că chișinăuianul de 42 de ani nu este la prima abatere de la lege. Anterior el și-a ispășit pedeapsa pentru huliganism.

În prezent, el se află în arest pentru 30 de zile, iar pentru faptele de care este bănuitu, bărbatul riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei sau pușcărie pe un termen de până la 6 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii