Rețele de socializare

Moldova

Un israelian și un moldovean, prinși cu acte false la frontieră

Un cetățean al Israelului și un conațional sunt cercetați de către polițiștii de frontieră din cadrul PTF Sculeni și SPF Briceni pentru deținerea actelor oficiale neveridice.

Publicat

Audiați, bărbații au recunoscut că și-au perfectat documentele prin intermediari. Ambele incidente au fost consemnate pe parcursul zilei de ieri, 15 februarie curent.

Pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere a frontierei Sculeni s-a prezentat un israelian de 22 de ani la volanul unui automobil înmatriculat în România. La controlul de frontieră șoferul a prezentat actele necesare. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. Ca urmare, s-a stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind un document „fantezist”.

Audiat, bărbatul a declarat că a apelat la un site specializat prin care și-a perfectat documentul pentru a putea călători. Astfel, în decurs de 20 zile și-a primit permisul de conducere prin poștă. Toate formalitățile au costat 50 de dolari. Actul a fost ridicat și transmis pentru efectuarea expertizei. Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă penală în baza art. 361, al.2 al CP al RM.


Al doilea proces verbal a fost întocmit de către patrula mobilă a SPF Briceni, care a oprit în trafic un Mercedes cu plăcuțele de înmatriculare franceze. Asigurarea internațională auto prezentată de conducătorul auto avea indici clari de falsificare. Interogat, tânărul de 24 de ani a comunicat că un cunoscut din Franța l-a ajutat cu perfectarea documentului respectiv, despre falsificarea căruia nu cunoaște nimic. La fel, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.


Moldova

Impact mortal, în Chișinău: O femeie de 39 de ani a decedat după ce o mașină a dat peste ea. Victima traversa neregulamentar

O femeie de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident tragic pe strada Calea Basarabiei din Chișinău.

Publicat

Incidentul a avut loc în jurul orei 02:20, când femeia a fost lovită de un autoturism BMW condus de un tânăr de 22 de ani. Conform informațiilor preliminare oferite de poliție, femeia traversa strada neregulamentar în momentul impactului.

La fața locului au intervenit polițiștii Secției documentare accidente rutiere, alături de ofițerul de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău. Din păcate, în urma impactului, victima a decedat pe loc.

Tânărul șofer a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Poliția Capitalei desfășoară în prezent acțiuni procesuale penale pentru a stabili toate circumstanțele exacte ale producerii accidentului.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Accident în centrul capitalei: Un tânăr de 18 ani ce se deplasa cu trotineta a ajuns la spital după ce o mașină a dat peste el

Accident pe strada 31 August. Un Mitsubishi și o trotinetă electrică s-au tamponat.

Publicat

Potrivit Nataliei Stati, ofițer de presă de la Poliția Capitalei, un autoturism Mitsubishi, condus de un bărbat de 55 de ani, s-a ciocnit cu o trotinetă electrică, condusă de un tânăr de 18 ani.

În imagini se vede că accidentul s-a produs în zona benzii destinate transportului alternativ! În urma impactului, tânărul care conducea trotineta a fost transportat la spital pentru investigații medicale. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.


Citește mai departe

Moldova

Un apartament a fost cuprins de flăcări, în sectorul Buiucani al capitalei. Două persoane au fost evacuate, una fiind inconștientă

Un incendiu grav a izbucnit într-un apartament situat pe strada Alexandru Marinescu, în sectorul Buiucani al capitalei.

Publicat

Potrivit IGSU, trei echipaje de pompieri au intervenit rapid la fața locului pentru a lichida incendiul.

Două persoane au fost evacuate, dintre care una era conștientă, iar cealaltă nu răspundea la stimuli în momentul salvării. Ambele persoane au fost predate medicilor de pe ambulanță.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii