Rețele de socializare

Moldova

A băut cu niște necunoscuți, a adormit în mașină și s-a trezit la Odessa. Incident neobișnuit, petrecut cu un chișinăuian

Declarații încurcate și neobișnuite, ce ar părea desprinse din filme, au fost oferite de către un conațional la trecerea frontierei de stat.

Publicat

Dacă inițial, bărbatul comunica că nu și-a dat seama cum a ajuns în Ucraina, fiind în stare de ebrietate și la întoarcere a decis legal să revină, ca într-un final să recunoască că are interdicție de intrare pe teritoriul statului vecin și a traversat fraudulos hotarul moldo-ucrainean.

Pe numele acestuia polițiștii de frontieră din Direcția regională EST au inițiat cercetări penale pentru comiterea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

În data de 10 februarie curent, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a prezentat un chișinăuian de 57 de ani, în calitate de pasager al unui microbuz de rută. În cadrul controlului, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul nu are în baza de date „ieșirea din țară” fapt ce au dus la verificări adiționale. La audieri, cetățeanul s-a încurcat în declarații, iar ilegalitatea comisă încă în luna decembrie 2020, când a ajuns clandestin în Ucraina prin regiunea transnistreană, mai exact prin raionul Slobozia, a prezentat-o ca pe o scenă desprinsă dintr-un film. „A consumat băuturi alcoolice cu niște necunoscuți, a adormit în mașină și s-a trezit la Odessa”.


Investigațiile suplimentare pe caz și audierea repetată a bărbatului, s-a constatat că de fapt moldoveanul are interdicție de intrare în Ucraina, asta și l-a motivat să încalce frontiera de stat.

În continuare, cetățeanul este cercetat în stare de libertate.


Moldova

Tânăr găsit spânzurat într-o casă, la Rîșcani. Este al patrulea caz de suicid din ultimele 24 de ore

Trupul neînsuflețit al unui tânăr în vârstă de 31 de ani a fost găsit spânzurat în propria casă. Descoperirea macabră a avut loc în jurul orei 11:05, în localitatea Aluniș, din raionul Rîșcani.

Publicat

Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Rîșcani, a declarat pentru Deschide.MD că bărbatul s-a spânzurat într-o bucătărie de vară, iar cadavrul a fost găsit de către fratele său.

„Acesta locuia împreună cu mama şi fratele. Careva conflicte cu rudele, sau consăteni nu a avut. Dânsul nu a lăsat niciun bilet de adio”, a precizat Molceanov.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care a murit tânărul, dar și ce a făcut-o să recurgă la acest gest disperat.


Amintim că acesta este cel de-al patrulea caz de suicid din ultimele 24 de ore, după ce ieri alte trei persoane s-au spânzurat la Hîncești, Criuleni, dar și în sectorul Ciocana din Chișinău.


Citește mai departe

Moldova

Reținut la o distanță de 10 metri de destinație. Un moldovean intenționa să ajungă ilegal în Polonia

Convins că nu este observat bărbatul s-a îndreptat la linia frontierei de stat a Ucrainei spre Polinia, ocolind punctele de control stabilite.

Publicat

Acesta mai avea de parcurs 10 metri până la linia de cordon. Doar că, principalul cuvânt cheie pentru acesta este „avea”. Cu 10 metri înainte de linia de codoni, bărbatul a fost reținut de detașamentul de grăniceri al departamentului „Shegini”. Grănicerii au întocmit un protocol pentru trecere ilegală sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei. Conaționalul nostru a fost plasat într-un centru de detenție temporară din statul vecin.

Aproape în același timp, un alt contravenient a fost reținut de grănicerii detașamentului Podolsk. Un cetățean ucrainean a trecut de-a lungul frontierei de stat către Moldova. Decizia polițiștilor de frontieră cu privire la răspunderea infractorului a fost identică cu cea a moldoveanului, acesta fiind de asemena reținut în centrul de detenție temporară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un post de pompieri va asigura securitatea antiincendiară la Centrul COVID din capitală

Începând cu ziua de 1 martie un post mobil de salvatori și pompieri va funcționa temporar în preajma Centrului COVID din municipiul Chișinău.

Publicat

În vederea prevenirii incendiilor și altor situații de risc Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a luat decizia de a disloca un post de intervenție la Centrul COVID. Misiunea pompierilor este de a asigura securitatea antiincendiară pentru pacienții internați, personalul medical, dar și întreaga instituție. Astăzi 16 angajați IGSU, care vor activa la post au fost instruiți de superiori la capitolul desfășurării misiunii de asigurare a securității.

Pompierii au verificat căile de evacuare în caz de situații excepționale, hidranții de alimentare cu apă, dar și au evaluat oportunitățile de intervenție promptă în caz de incendiu.

Activitatea postului de salvatori în domeniul prevenirii riscurilor și securității antiincendiare va fi realizată pe parcursul funcționării Centrului COVID, iar salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii