Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Mama unei fetiţe de trei ani, care nu are certificat de naştere, căutată de autorităţi şi oamenii legii

Mama unei fetiţe de trei ani, care nu are certificat de naştere, este căutată de autorităţi şi oamenii legii. Recent, copila s-a lovit la un ochi şi a fost internată cu ajutorul unei activiste la Spitalul Republican pentru Copii “Emilian Coţaga”.

Publicat

Rudele au povestit că fetiţa s-a născut acasă, pentru că mama ei nu a dorit să se adreseze medicilor după ajutor şi, astfel, nu a fost înregistrată. În 2019, ea a mai fost internată la spitalul din Ungheni, după ce a suferit, la fel, o traumă la ochi. Atunci poliţia şi asistenţii sociali din oraş au mers la domiciliul fetiţei pentru a obţine buletinul de identitate al mamei, necesar pentru actele de internare, dar femeia a ales să dea bir cu fugiţii. Ea mai are doi copii, dar a fost decăzută din drepturile părintești, scrie publika.md

“Am fost la domiciliu şi acolo, printre vile nu sunt garduri. Deci poţi să o iei prin grădină pe de-a dreptul, ceea ce a făcut şi doamna. Ea a luat copilul şi a fugit pe de-a dreptul. Nu a mai putut să o prindă specialistul nostru.”, a spus şeful de secţie Direcţia Asistenţă Socială Ungheni, Marina Croitoru.

În această vară, copilul a fost descoperit din nou cu o traumă la ochi de persoane străine. Natalia Bambuleac a găsit-o pe bunica fetiţei şi i-a propus să o ajute.


“Noi am asigurat-o cu bani, am îmbrăcat copilul, i-am dus produse. Am încercat să ajutăm familia din toate punctele de vedere.”, a povestit locuitoarea municipiului Ungheni, Natalia Bambuleac.

Cu ajutorul oamenilor s-au strânşi bani şi pentru ca bunica să poată merge cu nepoata la medic.

“M-am convins încă odată că a fost folosit copilul ca o unealtă de a scoate bani din oameni, din mila oamenilor. Mă doare sufletul pentru acest copil şi nu ştiu, e târziu sau nu.”, a spus locuitoarea municipiului Ungheni, Natalia Bambuleac.


Săptămâna aceasta, activista Cristina Mastac s-a implicat pentru internarea fetiţei la Spitalul “Emilian Coţaga”.

“Are un hematom al pleoapelor şi sânge pe deasupra ochiului. Ochiul este curat. Din spusele bunicii, până la lovitură ochiul a fost perfect sănătos.”, a comunicat medicul oftalmolog, Spitalul Republican “Emilian Coţaga”, Viorica Gherghelejiu.

Autorităţile locale trebuie acum să o caute din nou pe mamă pentru a-i face fetiţei un certificat de naştere.


“Copilul o să fie plasat într-un serviciu de plasament, va fi documentat. Vom evolua condiţiile pe care le poate oferi bunica fetiţei şi garanţiile morale. O să stabilim şi forma de protecţie a copilului.”, a afirmat şeful de secţie Direcţia generală Asistenţă Socilială şi Protecţie a Familiei Ungheni, Marina Croitoru.

Am încercat să vorbim cu bunica fetiţei, dar ea a refuzat.


 

Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii