Rețele de socializare

Moldova

Tatăl și fratele tinerei, care și-a omorât mama la Comrat, tot se află după gratii, într-o altă cauză penală

Tatăl și fratele fetei care și-ar fi omorât cu sânge rece propria mamă la Comrat ar fi plasați în arest preventiv, pentru huliganism.

Publicat

Conform surselor UNIMEDIA, este vorba despre ex-candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei în cadrul scrutinului din 2019, Vasile Aladov și fiul acestuia, dintr-o altă căsătorie, Vitali Aladov.

Potrivit încheierii din 9 septembrie 2020 Vasile Aladov și Vitali Aladov au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, Vasile Aladov fiind acuzat în baza art.art.287 (huliganism) alin.(3) lit. b), f), 187 alin.(2) Cod penal și Vitali Aladov acuzat în baza art.art.287 alin.(3), 155 alin.(1), 287 alin.(1) lit. b), f), 187 alin.(2) Cod penal.

Mai exact, Vitali Aladov se face vinovat de „tamponarea automobilului echipajului de poliție în care se aflau ofițerii de poliție, dar și învinuirea de amenințare a Șefului Inspectoratului de Poliție Comrat, inclusiv învinuirea de lipsă de respect față de somațiile ofițerilor de poliție de a înceta acțiunile ilegale ale lui Vasile Aladov”, potrivit unei încheieri emisă de Curtea Supremă de Justiție.


CSJ a fost solicitată să se implice pentru a decide strămutarea cauzei ce-i vizează pe cei doi într-o altă instanță decât cea de la Comrat, întrucât ar exista „un interes din partea mediului politic local în soluționarea cauzei penale în privința acestuia”, spunea în instanță avocatul lui Aladov, Victor Coda.

Colegiul Penal însă a consemnat că „găsește neîntemeiate și criticele titularilor prin care afirmă că Aladov Vasile a fost candidat la funcția de bașcan (guvernator) al UTA Găgăuzia, fapt ce implică și un interes din partea mediului politic local în soluționarea cauzei penale în privința acestuia. Colegiul Penal menționează că indiferent de interesul politic manifestat, justiția este înfăptuită exclusiv de judecător, astfel încât toate considerațiile în acest domeniu referitoare la independența justiției și apărarea acesteia este atribuit binomul justiție-judecător, fapt reflectat în actele judecătorești în mod constant și neechivoc, de către instanțele judecătorești naționale”, se arată în Încheierea Curții Supreme de Justiție.

„La data de 9 septembrie, CSJ respinge cererea cu privire la recuzarea judecătorilor Curții de Apel Comrat, precum și strămutarea judecării recursului declarat împotriva încheierii Judecătoriei Comrat sediul Central din 23 august 2020, de la Curtea de Apel Comrat la o altă instanță de judecată egală în grad, ca fiind neîntemeiată. Încheierea este irevocabilă, pronunțată integral în aceeași zi”, se mai arată în Încheierea CSJ.


Ulterior, la data de 4 noiembrie 2020, CSJ respinge cererea înaintată de inculpați privind strămutarea judecării cauzei penale de la Judecătoria Comrat la o altă instanță de judecată egală în grad și o califică drept neîntemeiată. Încheierea este irevocabilă, pronunțată integral la aceeași dată.

Amintim că sâmbătă, 12 decembrie, o tânără de 21 de ani, care ar fi consumatoare de droguri, și-a înjunghiat mama. Potrivit poliției, tânăra din Comrat a înjunghiat cu un cuțit femeia, de 40 de ani, de mai multe ori. După aceea, cu același cuțit, fata a tăiat inima din pieptul mamei și a aruncat-o în apartament. Confilctul dintre ele s-ar fi iscat după ce victima i-a spus că intenționa să o interneze la spital. Ulterior, tânăra a plecat la un cunoscut, dar poliția a reușit să o găsească și să o rețină.

Poliția a inițiat un dosar penal. La 15 decembrie, magistrații Judecătoriei Comrat au admis demersul procurorilor și au emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile fetei care și-ar fi omorât mama.


 

Advertisement

Moldova

Polițist implicat într-un grav accident soldat cu decesul unei persoane, la Ștefan Vodă

Un bărbat a murit, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident în această seară, în jurul orei 17:05, în localitatea Olănești, din raionul Ștefan Vodă.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 56 de ani. Acesta era pasager într-un automobil de marca Honda CR-V la volanul căruia se afla un angajat al Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, transmite deschide.md

Șoferul, din motive încă necunoscute, a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe traseu și s-a izbit violent într-un copac de pe acostament.

În urma impactului, automobilul a fost grav avariat, pasagerul a murit pe loc, iar șoferul a fost transportat la spital cu mai multe traumatisme.


Citește mai departe

Moldova

Accident într-o parcare din capitală. O femeie a fost lovită de un microbuz marfar

O femeie a ajuns la spital după ce a fost tamponată de un microbuz marfar într-o parcare din capitală. Accidentul rutier a avut loc astăzi, 22 ianuarie, la ora 14:40, în parcarea unui supermarket de pe bulevardul Moscova.

Publicat

Potrivit ofițerului de presă Svetlana Scripnic, un tânăr de 26, care conducea microbuzul de model Mercedes a tamponat o femeie de 44 de ani.

În urma impactului, victima s-a ales cu diverse traumatisme și a fost preluată de o ambulanță.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite circumstanțele, iar în funcție de gravitatea leziunilor cu care s-a ales victima va fi luată o decizie de sancționare a șoferului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Atenție la individul din imagini! Este căutat pentru furtul capacelor de canalizare

Tânărul care apare în imagine este căutat poliție, suspectat că a furat mai multe grile de fontă și capace de canalizare, în mai multe sectoare ale capitalei. Ar fi cauzat un prejudiciu de peste 35.000 de lei.

Publicat

Polițiștii au fost sesizați în data de 19 ianuarie, de către un trecător care a văzut câteva persoane suspecte ce au sustras capace de canalizare.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru ,,Furt”, iar conform legislației suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare până la 4 ani. În acest context, persoanele care l-au recunoscut, sunt rugate să anunțe detaliile pe care le cunosc la numerele de telefon 112 sau 068 449 429.

Poliția garantează confidențialitatea surselor de informare.

echipa.md


 


Citește mai departe

topul săptămânii