Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Vindeau droguri prin Telegram: Încă o grupare, deconspirată

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri al INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală și de investigație din cadrul IP Râșcani al Direcției de Poliție mun. Chișinău și procurorii din oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online. Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.400.000 lei.

Publicat

Gruparea a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Pe perioada documentării au fost acumulate probe pertinente care demonstrează că liderul grupării a creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul din membrii acestei grupări.

Astfel, utilizatorii acestei aplicații primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 15 000 de lei din realizarea drogurilor.


De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a intervenției poliției, au fost reținute patru persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.


În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip cu masa totală de peste 2kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 50 000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor și cântare electronice la scara mică.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Acțiunile de reținere au fost realizate cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”.

echipa.md

Moldova

S-a tamponat cu un tren: O șoferiță nu s-ar fi asigurat și a intrat în coliziune cu garnitura.

Accident la limită în satul Rogojeni din raionul Șoldănești. O șoferiță de 42 de ani a scăpat ca prin urechile acului, după ce a fost implicată într-o coliziune cu un tren.

Publicat

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 21 iulie, în jurul orei 10:25. Preliminar, femeia s-ar fi aventurat să traverseze calea ferată fără să respecte semnalele rutiere.

Potrivit poliției, conducătoarea auto ar fi ignorat semnul „STOP” și semaforul roșu intermitent, fără să se asigure dacă se apropie vreun tren.

Însă, în acel moment, o locomotivă se deplasa pe linie și a izbit autoturismul. Din fericire, impactul nu s-a soldat cu victime.


Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Ancheta este în desfășurare. Polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Autoritățile reamintesc șoferilor să manifeste prudență maximă la traversările de cale ferată și să respecte semnalele de avertizare.


Citește mai departe

Moldova

Troleibuz implicat în accident: Opt persoane, printre care doi copii, au ajuns la spital.

Opt persoane, printre care doi copii, au ajuns pe patul de spital după ce troleibuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident, în sectorul Ciocana al Capitalei.

Publicat

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 21 iulie, pe strada Mircea cel Bătrân. Potrivit primelor informații, șoferul unui troleibuz de pe ruta 23 ar fi frânat brusc pentru a evita o coliziune cu un automobil. Din cauza manevrei bruște, mai mulți pasageri, care în acel moment se aflau în interiorul unității de transport au avut de suferit.

Patru ambulanțe au fost trimise de urgență la fața locului. Medicii au acordat ajutor medical la opt persoane, cu vârste între 8 și 69 de ani.

Șase dintre victime, printre care și un minor, au avut nevoie de internare. Cinci pacienți au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă, iar copilul – la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.


Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului.


Citește mai departe

Moldova

Tragedii în lanț, la scăldat: Doi copii și un tânăr s-au înecat în apele din țară, într-o singură zi.

Tragedii în lanț, la scăldat. Doi copii și un tânăr și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară, într-o singură zi.

Publicat

Primul caz s-a produs în după-amiaza zilei de 21 iulie, în apropiere de satul Trifănești, raionul Florești. Un copil de 12 ani s-a înecat în râul Căinar, după ce ar fi căzut în apă în timpul jocului.
Corpul neînsuflețit a fost scos la mal de localnici, înainte ca echipele de salvatori să ajungă la fața locului.
Tot pe 21 iulie, în satul Chiperceni din raionul Orhei, doi frați, de 20 și 12 ani, au dispărut în timp ce se aflau la pescuit. Incidentul a avut loc în jurul orei 23:00, iar dispariția acestora a fost anunțată la 112 de către un prieten, care a găsit pe mal lucrurile personale ale băieților.
Salvatorii au intervenit în scurt timp, iar în dimineața zilei de 22 iulie, cadavrul băiatului de 20 de ani a fost găsit și adus la mal. Minorul este în continuare căutat de scafandrii IGSU.
În context, autoritățile atenționează populația să meargă la scăldat doar în locuri autorizate și supravegheate de salvamari.
Părinții sunt rugați să nu lase copiii nesupravegheați în preajma râurilor sau iazurilor, iar amatorii de pescuit – să evite zonele cu adâncimi mari și curenți periculoși.
Potrivit IGSU, de la începutul anului, 34 de persoane, inclusiv 6 copii, s-au înecat în bazinele acvatice din țară.


Citește mai departe

topul săptămânii