Rețele de socializare

Moldova

Dosarul „Violul de la Căușeni”. De trei luni, minorii bănuiți se află în arest

Doi minori, bănuiți că, la finele lunii iulie, ar fi violat o femeie din raionul Căușeni, se află de trei luni în arest. Oamenii legii au dispus efectuarea expertizei psihiatrice, iar în prezent sunt așteptate rezultatele acesteia.

Publicat

„Am înaintat demersurile, iar actualmente bănuiții sunt în arest și așteptăm rezultatele expertizei psihiatrice ca să mergem în instanță. Clienta mea se află la Centrului de Drept din Căușeni”, a spus Ion Oboroceanu, avocatul victimei, contactat de reporterii portalului Anticoruptie.md.

Precizăm că la sfârșitul lunii iulie doi minori ar fi violat o femeie dintr-o localitate din raionul Căușeni. Victima a fost internată inițial în secția Reanimare a Spitalului raional Căușeni, iar din cauza multiplelor traume a fost transferată în secția Traumatologie.

Un grup de consăteni de-ai victimei a scris într-o sesizare postată pe Harta Corupției că unul dintre bănuiți ar fi violat anterior și o minoră de 10 ani, dar nu a ajuns în instanța de judecată, pentru că ar fi oferit o sumă impunătoare de bani oamenilor legii. Oamenii presupun că și de această dată băiatul ar putea scăpa basma curată. Surse anonime ne-au confirmat că minorul este bănuit de viol într-un dosar penal care acum e pe rol.


Rudele victimei nu au fost anunțate de organul de urmărire penală despre deschiderea dosarului penal și nu li s-a explicat că pot beneficia de un avocat. Abia după intervenția reporterilor de la Anticoruptie.md, rudele au primit confirmarea despre dosarul penal, iar avocații din cadrul Centrului de Drept din Căușeni s-au angajat să-i acorde victimei asistență juridică.

La o zi de la incident pe numele celor doi minori din raionul Căușeni a fost eliberat mandat de arestare.

Urmăriți mai jos un reportaj de la fața locului:


Moldova

/VIDEO/ Un bărbat de 59 de ani riscă 4 ani de pușcărie pentru comiterea unui furt

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, originar din raionul Cahul, a fost reținut pentru comiterea mai multor furturi din scara blocurilor de locuit.

Publicat

Individul pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie 2020, a comis cel puțin 9 furturi din scara blocurilor de locuit amplasate în sectorul Ciocana. Acesta prin acces liber intra în blocul de locui și asigurându-se că nu este văzut de nimeni sustrăgea furtunurile antiincendiare, după care părăsea locul comiterii infracțiunii.

În total suspectul a sustras 40 de furtunuri, astfel cauzând un prejudiciu în sumă de 20 000 lei. Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție municipiul Chișinău și este cercetat penal pentru furt, infracțiune care care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

Tragedie, într-o pădure din Fălești: Un bărbat a murit după ce, în timpul defrișării, a căzut un copac peste el

Tragedie, într-o pădure din Fălești: Un bărbat a murit după ce, în timpul defrișării, a căzut un copac peste el.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 20 ianuarie, într-o pădure din apropierea satului Răuțel.

Potrivit ofițerului de presă de la IP Fălești, Jana Molceanov, a declarat că la fața locului s-a deplasat grupul de urmărire penală în deplină componență și procurorul de serviciu.

În urma cercetării la fața locului s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 64 ani, locuitor al s. Răuțel, în timp ce se afla la muncă, în calitate de muncitor de rând în pădurea ce aparține primăriei Răuțel nu a respectat regulile de securitate astfel în timp ce colegul său de serviciu dobora cu ferestrăul mecanic arbori, în momentul căderii unui arbore la pământ a fost lovit cu ramura din vârful arborelui în regiunea capului.


În urma traumelor primite bărbatul de 64 ani a decedat la fața locului.

La moment se stabilesc toate circumstanțele.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Gheața face victime, la Bălți: O femeie, ajutată de carabinieri după ce a căzut jos și s-a lovit cu violent

În dimineața zilei de astăzi, 20 ianuarie, o patrulă de carabinieri din cadrul Direcției regionale „Nord” a IGC, în timpul serviciului de menținere a ordinii publice pe strada Ostrovski din municipiul Bălți a observat o persoana de gen femenin, care se afla la sol.

Publicat

Carabinierii s-au apropiat de femeie pentru a afla ce s-a întâmplat. Femeia a comunicat că a alunecat și are dureri în zona membrelor inferioare și superioare.

Militarii au apelat la serviciul unic 112 solicitând ajutor. Persoana a fost preluată de către un echipaj medical sosit la chemare și transportată la Spitalul Clinic mun. Bălți.

Inspectoratul General de Carabinieri vine cu un apel către cetățeni, în cazul când observați o persoană aflată în dificultate, nu ezitați să veniți în ajutor sau să apelați numărul unic 112.Citește mai departe

topul săptămânii