Rețele de socializare

Moldova

Descoperire macabră, la Criuleni

Un grup de vânători au găsit un cadavru pe malul râului Nistru.

Publicat

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit de către un grup de vânători care au și alertat poliția. Descoperirea macabră a fost înregistrată în această seară, în jurul orei 17:15, în apropierea orașului Criuleni.

Cadavrul zăcea la tulpina unui copac de malul râului Nistru. Preliminar s-a stabilit că ar fi vorba despre un bărbat cu vârstă de aproximativ 50 de ani, iar vizual, pe suprafața cadavrului nu ar fi prezente urme de moarte violentă.

Oamenii legii urmează să stabilească identitate bărbatului, cauzele morții, dar și circumstanțele exacte în care a ajuns cadavrul în locul unde a fost găsit de către vânători.


deschide.md


Moldova

Detalii de la accidentul de la Botanica: Una dintre cele două adolescente accidentate, în stare gravă

Detalii de la accidentul de la Botanica: Una dintre cele două adolescente accidentate, de o mașină pe strada Trandafirilor este în stare gravă.

Publicat

Cel mai mult a avut de suferit minora de 16 ani, care a fost dusă în stare gravă la spitalul pentru copii Valentin Ignatenco. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Vitalie Chiosea, aceasta se află în stare grav-stabilă în secția de terapie intensivă. Viața ei la moment este în afara pericolului, aceasta se află sub supravegherea permanentă a medicilor.

Cealaltă fată accidentată, în vârstă de 19 ani, a fost transportată la Institutul de Medicină Urgentă. Potrivit Dorinei Arsene, purtător de cuvânt al instituției, tânăra nu a suferit răni grave și a fost lăsată să plece acasă pentru tratament ambulator.

Amintim că două adolescente, de 16 și 19 ani au ajuns la spital după ce o mașină a dat peste ele. Totul s-a întâmplat în seara de 24 noiembrie, în jurul orei 19.15, pe strada Trandafirilor, colț cu bulevardul Dacia. Din spusele martorilor oculari, fetele au început să traverseze strada chiar în cotitură, iar șoferul care abia cotise la dreapta nu a reușit să le vadă din timp pe fete și le-a tamponat violent. La fața locului au venit și două ambulanțe, iar ambele victime au fost duse la spital.


Oamenii legii au stabilit că la volanul mașinii se afla un bărbat de 36 de ani, care nu consumase alcool înaine de a urca la volan și se deplasa conform regulilor. Pe acest caz a fost inițiată o anchetă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Nouă luni de la crima din Dușmani, unde doi soți au fost înjunghiați de propriul nepot: Dosarul bate pasul pe loc

Cazul tragediei de la Dușmani, raionul Glodeni, unde doi soți au fost înjunghiați de propriul nepot, bate pasul pe loc. După nouă luni de la crimă, Cristian Lefter, tânărul de 26 ani din cauza căruia una dintre victime a decedat pe patul de spital, încă nu și-a aflat sentința.

Publicat

Procurorul de caz susține că dosarul este tergiversat, iar învinuitului pledează în continuare nevinovat, transmite Nordnews.md.

Valentina Păucă care a fost amenințată și torturată vreme de câteva ore, spune că avocatul nepotului încearcă să facă presiuni asupra ei.

„Avocatul lui Cristi spune că eu mint, că nu a fost așa (cum spun eu – notă red.). Mă cârnește cum vrea el. Doamne ferește ce face din mine. Și noaptea îi aud vocea cum îmi pune o sumedenie de întrebări. El mă toacă ca pe o varză”, a spus victima.


Femeia de 57 de ani se teme că făptașul va fi eliberat, iar ucigașul soțului ei va rămâne nepedepsit.

„Am auzit că se vorbește prin sat că el (tatăl băiatului – notă red.) a dat 100 de mii de lei, și o să mai dea, doar să-și scoată băiatul. Se tărăgănează procesul ca să se împlinească acel an de zile, pentru că nu pot să-l țină închis mai mult de un an în penitenciar, și să-i dea drumul acasă”, a adăugat Valentina Păucă.

Și locuitorii din sat se tem că tânărul va scăpa basma curată din cauza justiției corupte din Republica Moldova.


„Lumea încă este speriată și crede că legea o să facă dreptate. Credem că nu o să-l elibereze, că la noi acum așa e. Vin de prin Italia, Portugalia, dau bani și totul se închide. Toată lumea așteaptă să fie pedepsit, că lumea se teme de el.”

„Dacă o să dea bani o să-l scape, dacă nu o să dea nu o să-l scape, dar Dumnezeu de sus nu-l va ierta. Omul te iartă, dar Dumnezeu nu iartă. Pentru ce-ai făcut, trebuie să răspunzi.”

Potrivit procurorului de caz, dosarul este examinat de instanța de judecată de aproximativ cinci luni. Până acum au fost audiați doar șase martori din cei zece.


„Din partea inculpatului se întreprind toate măsurile pentru a fi tergiversată cauza penală. Chiar la ultima ședință, acesta nu dorea să iasă din celulă pentru a se prezenta în instanța de judecată, fără a avea careva motive întemeiate. Totodată, s-a constatat că odată s-a îmbolnăvit de COVID-19 judecătorul, apoi apărătorul inculpatului a fost bolnav. Astfel, am ajuns la nouă luni de zile”, a declarat procurorul Pavel Guida.

Cristian Lefter este învinuit de infracțiuni grave, care pot fi pedepsite cu închisoare de până la 20 ani. Tânărul pledează nevinovat.


„Nu recunoaște nici un capăt de acuzare. Persoana nu este mulțumită că se deține în stare de arest și dorește să fie eliberată. Împreună cu apărătorul au cerut instanței de judecată ca să fie înlocuită măsură de arest preventiv pe o măsură mai blândă, arest la domiciliu”, a adăugat procurorul.

La rândul său, judecătorul de caz a menționat că examinarea dosarului penal se desfășoară conform procedurilor legale.

„Cauza penală a parvenit în instanța de judecată în luna mai 2020. La etapa de urmărire penală nu sunt disponibilă să vă ofer careva informații. Din luna mai a parvenit în instanța de judecată. Nu este o tergiversare pentru examinarea acesteia, ea se examinează conform procedurii. Pot să vă asigur că această cauză se examinează și se audiază părțile. Ea se află la etapă cercetărilor”, a spus Cristina Rîmari.

Amintim că, acum zece luni, un bărbat de 54 de ani a decedat în urma multiplelor lovituri de cuțit aplicate de la nepotul său. Soția acestuia s-a ales și ea cu mai multe plăgi. Cei trei au servit băuturi alcoolice, iar când tânărul a cerut bani, întrei ei s-a iscat o ceartă, care s-a transformat în violențe sângeroase.

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Două adolescente, tamponate de un automobil în timp ce traversau neregulamentar strada

Două tinere au fost transportate de urgență la spital după ce au fost tamponate de un automobil în sectorul Botanica al capitalei. Incidentul a avut loc în seara de 24 noiembrie, în jurul orei 19.15.

Publicat

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către ofițerul de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Natalia Stati.

Accidentul s-a produs pe strada Trandafirilor, unde un automobil de model Volkswagen a tamponat o minoră de 16 ani și o tânără de 19 ani care treceau neregulamentar strada.

Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției pentru a documenta incidentul.


Potrivit primelor informații, la volanul autoturismului s-a aflat un tânăr de 36 de ani.

Ambele victime au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

topul săptămânii