Rețele de socializare

Moldova

Minora de 15 ani din satul Iargara, raionul Leova a fost găsită: Copila este în afara pericolului

Minora de 15 ani din satul Iargara, raionul Leova fost găsită. Copila se află în prezent acasă, în afara oricărui pericol. 

Publicat

Găsirea minorei a fost posibilă, după ce la adresa redacției noastre un anonim a transmis informația cu locul unde s-ar putea afla minora. Potrivit sursei, ea se afla într-un sat din raionul Ialoveni, la o prietenă.  Imediat, redactorul emisiunii Echipa 902 a transmis informația ofițerului de presă de la IGP, Silvia Vetcu, iar aceasta a oferit informația poliției din Ialoveni.

Totul s-a întâmplat în seara de 19 noiembrie. În scurt timp, un echipaj al poliției a pornit spre localitatea unde se afla minora, au găsit-o și au preluat-o. Grație intervenției operative a oamenilor legii, copila a fost dusă în aceeași seară la ea în localitate, în satul Iargara și predată bunicii.

Preliminar, motivul din care copila s-a dus de acasă ar fi faptul că s-ar fi certat cu rudele. Acum, ea va primi consiliere psihologică.


Amintim că copila a plecat de acasă în data de 16 noiembrie, la ora cinci dimineața.

echipa.md


Moldova

Un moldovean și un român, prinși la frontieră cu documente false

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Leușeni și Sculeni au dejucat planurile a doi cetățeni de a mai călători în baza actelor falsificate. Două permise de conducere au fost ridicate după ce asupra lor au fost identificate semne rezonabile de falsificare. Audiați, călătorii au recunoscut că le-au perfectat prin intermediul persoanelor terțe.

Publicat

În după amiaza zilei de ieri, 6 mai curent, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un cetățean al României la volanul unui Mercedes E220. Printre documentele oferite la controlul de frontieră a fost și permisul de conducere care ar fi fost eliberat de autoritățile din Belgia. Polițistul de frontieră din punctul de trecere Leușeni a identificat asupra acestuia semne rezonabile de falsificare.

Întrebat despre modul și legalitatea obținerii permisului de conducere, șoferul a declarat că a apelat la ajutorul unei persoane pentru a fi înscris la o școală auto din Belgia, însă fără a o frecventa. Toată procedura l-ar fi costat 1300 de euro. Examinat și cu tehnica din dotare s-a constatat lipsa elementelor de protecție asupra actului cu pricina.

Și un locuitor al municipiului Chișinău a rămas fără permisul de conducere după ce în timpul verificărilor suplimentare s-a depistat că acesta nu întrunește caracteristicele necesare. Documentul, care ar fi fost eliberat de autoritățile române, l-ar fi obținut acum un an prin intermediari. Incidentul a fost consemnat la ieșire din Republica Moldova prin punctul de trecere Sculeni. Moldoveanul se deplasa spre Olanda în calitate de pasager, iar pentru a se angaja mai ușor avea nevoie de un act eliberat de una din țările europene.


În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și urmează a fi transmise în adresa laboratorului tehnico-juridic al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru efectuarea expertizei. Dacă se va demonstra vinovăția, persoanele riscă pedeapsă conform art. 361 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Tânără de 21 de ani, șantajată timp de un an cu pozele ei intime. Le-a dat infractorilor peste 74.000 de lei

Mai bine de un an,  un bărbat în vârstă de 22 de ani,  din satul Sipoteni, raionul Călărași, ar fi  pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat  o tânără,  estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe.

Publicat

Acum două  luni,  victima a sesizat Poliția. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații  criminalitate organizată  a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și  Direcției generale urmărire penală, s-a stabilit că în perioada anilor 2019-2020, bănuitul, în comun și prin înțelegere prealabilă cu alte persoane, la moment neidentificate, intrând în posesia unor înregistrări video și foto cu caracter intim ale victimei, o tânără de 21 de ani,  au  amenințat-o cu publicarea acestora  pe rețelele de socializare.

Astfel,  pentru ca imaginile  să nu ajungă în spațiul public, suspectul a cerut și dobândit de la victimă, în rate, suma de 74 000 de lei.

Suspectul și-a recunoscut vina parțial și este cercetat în libertate. Dacă va fi găsit vinovat,  bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani,  cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.


Citește mai departe

Moldova

Prinși pe urme fierbinți. Doi indivizi, reținuți imediat după ce au spart un magazin

Doi tineri, cu vârstele cuprinse între 23 și 38 de ani, originari din Capitală, au fost reținuți de un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de furt.

Publicat

În noaptea de 07 mai, în jurul orei 01:47, echipa mobilă fiind antrenată în serviciu și patrulând sectorul încredințat pe str. Grenoble / N.Testemițanu, polițiștii au observat doi tineri care aveau asupra sa o geantă și aveau un comportament suspect. Indivizii când au văzut polițiștii au încercat să fugă dar nu au reușit fiind reținuți. La solicitarea forțelor de ordine și fiind întrebați dacă au careva bunuri interzise asupra lor și de ce au încercat să fugă, au început să dea dovadă de un comportament neadecvat și să devină agresivi. Totodată în acel moment polițiștii prin intermediul stației radio au recepționat o chemare precum că dintr-un magazin amplasat pe str. Grenoble, au fost sustrase bunuri. Ulterior tinerii au prezentat conținutul genții unde au fost depistate instrumente pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor, pachete de țigări și o mască.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă a IP Centru pentru documentare, tinerii fiind escortați la inspectorat.

În cadrul acțiunilor tinerii și-au recunoscut vina. polițiștii au stabilit că aceștia nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni similare și răpirea mijlocului de transport.


Pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor și prejudiciul care a fost cauzat.

Totodată în perioada 01 – 07 mai, echipele mobile a BPRO au intervenit la 1284 apeluri venite din partea locuitorilor capitalei, dintre care 615 apeluri pe timp de zi și altele 669 pe timp de noapte.

Astfel pe parcursul acestei perioade, echipajele mobile ale BPRO au efectuat 31 de rețineri, fiind localizaţi şi reţinuţi autorii şi complicii lor.


În cadrul activităților de patrulare a străzilor, curților blocurilor de locuit, polițiștii au intervenit şi au contribuit la descoperirea a trei cazuri de furt, șase cazuri legate de droguri, șapte acte de huliganism, 1 caz de violență în familie.

Totodată de către polițiștii BPRO, au fost reținuți 75 de contravenienți, 7 persoane aflate în urmărire penală, 4 aflate în orientare.

Polițiștii antrenați în serviciu, nu uită și de faptul să informeze cetățenii despre pericolul infectării cu COVID -19.


Citește mai departe

topul săptămânii