Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Accident cumplit pe traseul Chișinău-Peresecina: O mașină s-a inversat, iar alta, făcută zob

Doi șoferi ghinioniști și-au început ziua cu un accident grav pe traseul Orhei-Peresecin.

Publicat

Impactul a avut loc în dimineața zilei de 14 noiembrie. Imaginile de la locul faptei au fost filmate de un martor ocular, iar apoi postate pe o rețea de socializare.

Din secvența video se pot observa două autovehicule avariate, blocate pe acostament. Lovitura a fost atțt de puternică încât, una dintre mașini s-a inversat, iar alta a rămas cu partea frontală a carosabilului deteriorată. Conform informației oferite de portalul de știri deschide.md șoferul SUV-ului care s-a inversat a pierdut controlul volanului și a ieșit pe contrasens ciocnindu-se cu celălalt Mercedes. Șoferului SUV-ului și un pasager au fost internați la Spitalul din Orhei cu diverse traumatisme. Totodată, șoferului celuilalt automobil, la fel a fost internat în spital cu fracturi și traumatisme. În rezultatul testării alcoscopice s-a dovedit că cei doi șoferi nu erau în stare de ebrietate.

Pentru documentarea cazului, la fața locului imediat a fost direcționată o echipă de polițiști împreună cu două mașini de ambulanță.


Alte circumstanțe urmează a fi stabilite. Revenim cu detalii.

echipa.md

 Moldova

/VIDEO/ Nouă luni de la crima din Dușmani, unde doi soți au fost înjunghiați de propriul nepot: Dosarul bate pasul pe loc

Cazul tragediei de la Dușmani, raionul Glodeni, unde doi soți au fost înjunghiați de propriul nepot, bate pasul pe loc. După nouă luni de la crimă, Cristian Lefter, tânărul de 26 ani din cauza căruia una dintre victime a decedat pe patul de spital, încă nu și-a aflat sentința.

Publicat

Procurorul de caz susține că dosarul este tergiversat, iar învinuitului pledează în continuare nevinovat, transmite Nordnews.md.

Valentina Păucă care a fost amenințată și torturată vreme de câteva ore, spune că avocatul nepotului încearcă să facă presiuni asupra ei.

„Avocatul lui Cristi spune că eu mint, că nu a fost așa (cum spun eu – notă red.). Mă cârnește cum vrea el. Doamne ferește ce face din mine. Și noaptea îi aud vocea cum îmi pune o sumedenie de întrebări. El mă toacă ca pe o varză”, a spus victima.


Femeia de 57 de ani se teme că făptașul va fi eliberat, iar ucigașul soțului ei va rămâne nepedepsit.

„Am auzit că se vorbește prin sat că el (tatăl băiatului – notă red.) a dat 100 de mii de lei, și o să mai dea, doar să-și scoată băiatul. Se tărăgănează procesul ca să se împlinească acel an de zile, pentru că nu pot să-l țină închis mai mult de un an în penitenciar, și să-i dea drumul acasă”, a adăugat Valentina Păucă.

Și locuitorii din sat se tem că tânărul va scăpa basma curată din cauza justiției corupte din Republica Moldova.


„Lumea încă este speriată și crede că legea o să facă dreptate. Credem că nu o să-l elibereze, că la noi acum așa e. Vin de prin Italia, Portugalia, dau bani și totul se închide. Toată lumea așteaptă să fie pedepsit, că lumea se teme de el.”

„Dacă o să dea bani o să-l scape, dacă nu o să dea nu o să-l scape, dar Dumnezeu de sus nu-l va ierta. Omul te iartă, dar Dumnezeu nu iartă. Pentru ce-ai făcut, trebuie să răspunzi.”

Potrivit procurorului de caz, dosarul este examinat de instanța de judecată de aproximativ cinci luni. Până acum au fost audiați doar șase martori din cei zece.


„Din partea inculpatului se întreprind toate măsurile pentru a fi tergiversată cauza penală. Chiar la ultima ședință, acesta nu dorea să iasă din celulă pentru a se prezenta în instanța de judecată, fără a avea careva motive întemeiate. Totodată, s-a constatat că odată s-a îmbolnăvit de COVID-19 judecătorul, apoi apărătorul inculpatului a fost bolnav. Astfel, am ajuns la nouă luni de zile”, a declarat procurorul Pavel Guida.

Cristian Lefter este învinuit de infracțiuni grave, care pot fi pedepsite cu închisoare de până la 20 ani. Tânărul pledează nevinovat.


„Nu recunoaște nici un capăt de acuzare. Persoana nu este mulțumită că se deține în stare de arest și dorește să fie eliberată. Împreună cu apărătorul au cerut instanței de judecată ca să fie înlocuită măsură de arest preventiv pe o măsură mai blândă, arest la domiciliu”, a adăugat procurorul.

La rândul său, judecătorul de caz a menționat că examinarea dosarului penal se desfășoară conform procedurilor legale.

„Cauza penală a parvenit în instanța de judecată în luna mai 2020. La etapa de urmărire penală nu sunt disponibilă să vă ofer careva informații. Din luna mai a parvenit în instanța de judecată. Nu este o tergiversare pentru examinarea acesteia, ea se examinează conform procedurii. Pot să vă asigur că această cauză se examinează și se audiază părțile. Ea se află la etapă cercetărilor”, a spus Cristina Rîmari.

Amintim că, acum zece luni, un bărbat de 54 de ani a decedat în urma multiplelor lovituri de cuțit aplicate de la nepotul său. Soția acestuia s-a ales și ea cu mai multe plăgi. Cei trei au servit băuturi alcoolice, iar când tânărul a cerut bani, întrei ei s-a iscat o ceartă, care s-a transformat în violențe sângeroase.

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Două adolescente, tamponate de un automobil în timp ce traversau neregulamentar strada

Două tinere au fost transportate de urgență la spital după ce au fost tamponate de un automobil în sectorul Botanica al capitalei. Incidentul a avut loc în seara de 24 noiembrie, în jurul orei 19.15.

Publicat

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către ofițerul de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Natalia Stati.

Accidentul s-a produs pe strada Trandafirilor, unde un automobil de model Volkswagen a tamponat o minoră de 16 ani și o tânără de 19 ani care treceau neregulamentar strada.

Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției pentru a documenta incidentul.


Potrivit primelor informații, la volanul autoturismului s-a aflat un tânăr de 36 de ani.

Ambele victime au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

Drochia: Cadavrul unui nou-născut, găsit de o femeia care a ieșit cu vitele la păscut

Descoperire macabră, la Drochia. Cadavrul unui nou-născut, găsit de o femeia care a ieșit cu vitele la păscut.

Publicat

Potrivit ofițerului de presă de la IP Drochia, Ina Moscaliuc, apelul către serviciul 112 a parvenit în data de 24 noiembrie, în jurul orei 14.00. La fața locului a venit imediat un echipaj al poliției și medicul legist. Forțele de ordine au constatat că pe un drum de țară, lângă un lan agricol, în satul Șuri a fost depistat corpul neînsuflețit al unei fetițe nou-născute.

La moment, corpul neînsuflețit al pruncului a fost îndreptat la expertiza medico-legală, pentru stabilirea cauzei decesului.

Totodată se petrec masuri de investigații pentru stabilirea tuturor circumstantelor.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii