Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Trei morți și opt răniți

Un nou weekend de groază, pe traseele din țară. Cel puțin trei persoane au decedat, iar alte opt au fost rănite.

Publicat

Primul caz a avut loc în noaptea de 07 noiembrie, după ora unu, în apropiere de satul Bolohani din raionul Orhei. Un șofer, dar și pasagerul său au decedat după ce s-au tamponat cu mașina într-un copac. La fața locului a venit poliția și ambulanța.
PRIN TELEFON!!!
ELENA BĂETRĂU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE ORHEI: Un bărbat cu vârsta de 31 de ani, aflându-se la volanul automobilului de marca Daewoo, unde avea ca pasager un bărbat cu vârsta de 34 de ani care se afla pe bancheta din față, pe traseul din satul Bolohani cu direcția spre mun.Orhei, intrând în curbă, nu s-a isprăvit cu conducerea automobilului a derapat de pe traseu iar ca rezultat a ieșit pe contrasens și s-a tamponat într-un copac.

BETA: În urma coliziunii, ambii tineri au decedat pe loc. Un alt accident fatal s-a produs în noaptea de 08 noiembrie, în apropiere de municipiul Comrat. Potrivit poliției un șofer de 26 a pierdut controlul volanului, iar automobilul a intrat pe contrasens, după care a derapat de pe traseu și s-a izbit violent într-un copac pe partea stângă a drumului. În urma impactului, cei doi pasageri pe care-I avea în mașină, de 24 și respective 26 de ani au fost duși de urgență la spital. Din nefericire, unul dintre tineri a decedat la câteva ore după impact. Oamenii legii l-au testat pe șofer cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta se afla în stare avansată. El avea o concentrație de alcool de 0.86 mg/l în aerul expirat. Iar pe traseul Chișinău Ungheni au avut loc două accidente rutiere. Un șofer a derapat cu mașina de pe traseu și a ajuns în canalul de scurgere a apei. Iar în celalalt caz, un șofer l-a accidentat pe un pieton, care se deplasa haotic pe stradă.

Pietonul a fost transportat la spitalul raional. Un alt pieton de 60 de ani a fost tamponat pe un traseu în apropiere de satul Malcoci, Strășeni. Bărbatul a ajuns la spital, șoferul însă a părăsit locul impactului. Nici în nordul țării nu s-a lăsat fără accidente.


În dimineața de 08 noiembrie, un bărbat de 53 de ani s-a tamponat într-un copac, la Edineț. Atât șoferul, cât și pasagerul său au avut nevoie de ajutorul medicilor. Toate cazurile sunt investigate de oamenii legii.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Bărbatul din imagini, căutat de rude

Un bărbat de 54 de ani din raionul Rezina este căutat de rude, dar și de oamenii legii după ce încă la începutul acestei luni ar fi plecat de acasă și nu a mai revenit.

Publicat

Totul s-a întâmplat în satul Ciorna, în data de 5 noiembrie. După mai multe ore, în care bărbatul nu a mai revenit, membrii familiei au decis să se adreseze după ajutor poliției, până la moment, acesta însă nu a revenit. Anatolie Oncea are înălțimea de 1.80m, corpolența medie, ochii căprui și părul negru, fiind chel în zona frontală a capului.

În ziua dispariției el purta geacă, pantaloni și șlapi, toate de culoare neagră iar pe cap avea un chipiu roșu. Rudele le-au mai spus polițiștilor că acesta se află la evidența psihiatrului și ar putea avea pierderi de memorie.

Totodată, anterior el arm ai fi fugit de acasă. În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 112 sau la cel mai apropiat post de poliție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Puneau în circulație bani falși

63.000 de euro falși urmau să fie puși în circuit pe teritoriul Moldovei. Polițiștii și procurorii pentru combaterea criminalității organizate au reușit să anticipeze acest lucru.

Publicat

Iar asta după ce timp de mai multe luni i-au urmărit pe membrii unei grupări care se ocupa cu astfel de infracțiuni. În rezultat au fost reținuți doi bărbați, dar și o femeie, cu vârstele cuprinse între 30 și 47 de ani. În cadrul anchetei s-a stabilit că grupul infracțional mai întâi făcea rost de valută străină contrafăcută, inclusiv dolari americani, pe care îi introduceau în Republica Moldova, unde îi puneau în circulație. În rezultatul acțiunilor de anchetă, mai mulți ofițeri sub acoperire au cumpărat de la indivizi de 5 mii euro în bancnote false de 500.

Ulterior, la a doua tranzacție, au fost depistate și ridicate alte 116 bancnote false cu același nominal de 500 euro, în total fiind vorba despre 63 mii euro falși. După ce trei din membri ai grupului au fost reținuți, la ei acasă au fost ridicate mai multe arme și muniții deținute ilegal, dar și obiecte de preț, precum și bani, care urmează să fie supuși expertizelor.

În prezent, cei doi bărbați se află în arest preventive pentru 30 de zile, iar femeia – în arest la domiciliu. Pentru fapta de care sunt învinuiți acum, legea penală prevede pușcărie pe un termen de până la 15 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Și-ar fi omorât amicul din gelozie

Crimă, comisă la beție. Un bărbat de 37 de ani a fost arestat, suspectat că și-ar fi omorât amicul de pahar, iar totul s-ar fi întâmplat din cauza geloziei. Poliția a început investigațiile în data de 19 noiembrie, după ce lângă liniile de cale ferată de pe strada Luncii din sectorul Râșcani a fost găsit cadavrul unui bărbat de 44 de ani.

Publicat

Atunci, medicul legist a constatat că moartea victimei a survenit din cauza mai multor lovituri în regiunea pieptului. La scurt timp, oamenii legii l-au identificat și pe suspect. La audieri el și-ar fi recunoscut vina și ar fi declarat că totul s-a întâmplat în timp ce el, împreună cu concubina sa și cu victima consumau alcool într-o locuință improvizată. La un moment dat decedatul ar fi început să o curteze pe iubita bănuitului.
– Am servit.
– Ce ați servit?
– Spirt.
– Cu cine ați servit, numai voi doi?
– Și cu concubina. Am amestecat. Am servit toți trei normal, eu m-am dus la veceu, iar el a început să o “bâjbâie”. L-am lovit de vreo două ori, și el a spus că se duce după chitară. Și a ieșit și s-a dus.
– Cu ce l-ai lovit?
– Cu pumnul.

Se pare că în timp ce se ducea după chitară, victimei de 44 de ani i s-ar fi făcut rău și a decedat, chiar lângă calea ferată. Acum, suspectul este arestat preventiv pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru omor, infracțiune care se pedepsește cu detenție de până la 15 Este de menționat că anterior, bănuitul a fost judecat pentru mai multe infracțiuni .

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii