Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Pasager ucis în accident

Accident de coșmar, în raionul Criuleni. Un tânăr de 26 de ani a murit, după ce mașina în care se afla ca pasager s-a răsturnat, apoi s-a izbit într-un copac. Șoferul, ofițer de la Fulger, se afla în stare de ebrietate la volan.

Publicat

Tragedia s-a produs în noaptea de 23 octombrie, aproape de ora 01.00, în satul Mălăieștii Noi. La fața locului a venit poliția și ambulanța. Din nefericire, când au ajuns la fața locului, medicii au constata că unul dintre tineri, care se afla pe bancheta din spate a decedat imediat după impact. Ceilalți doi indivizi, șoferul de 21 de ani și încă un pasager de 24 de ani nu au suferit răni grave și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Tot la fața locului, forțele de ordine au stabilit o versiune preliminară a celor întâmplate.

Se pare că din cauza vitezei excesive, tânărul a pierdut controlul volanului într-o curbă și s-a răsturnat. Mașina a fost proiectată într-un arbore de la marginea carosabilului. Conducătorul auto a fost supus testului alcoolscopic, iar rezultatele au arătat o concentrație de alcool de 0,64 mg/l. Prin urmare, șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

De menționat că acesta activează în cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”, iar la data de 12 octombrie a solicitat să fie eliberat din funcție. În baza Codul Muncii el a fost obligat să mai activeze încă 14 zile. Însă, din ziua depunerii cererii acesta nu s-a prezentat prezentat la serviciu motivând că ar avea probleme de sănătate.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Tentativă de furt, eșuată: Un hoț a fost prins chiar la locul faptei

Prins chiar la locul comiterii infracțiunii. Un bărbat de 27 de ani a fost reținut de angajații serviciului de pază privată, după ce a încercat să fure bijuterii neprețioase dintr-un magazin amplasat pe strada Grigore Vieru.

Publicat

Gardienii au fost sesizați în noaptea de 30 noiembrie, în jurul orei 02.20, de către proprietarul magazinului precum că a avut loc o tentativă de furt. Ajunși la fața locului angajații de pază au stabilit că, individul a spart geamul cu piatră și a încercat să sustragă bijuteriile neprețioase. Suspectul a fost audiat de către agenții de pază până la venirea echipajului de poliție. Acesta și-a recunoscut vinovăția și a povestit în amănunte cum a comis infracțiunea.

Bărbatul a declarat că a fost convins să recurgă la acest gest de alți doi indivizi, pe care-i cunoaște de mai mult timp, încă de la locul de muncă unde activează împreună.

Ulterior, individul a fost escortat la sectorul de poliție. Pe acest caz a fost inițiată o anchetă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor , dar și cu scopul de a fi identificate și alte persoane implicate.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Doi iubiți, reținuți pentru jaf

Au vrut să facă bani ușori, dar s-au ales cu o cauză penală. Un cuplu amoros a fost reținut pentru comiterea unui jaf stradal, în capitală.

Publicat

Cazul s-a întâmplat în data de 24 noiembrie, pe bulevardul Iurie Gagarin. Poliția a fost sesizată de către un bărbat de 49 de ani. Acesta a comunicat că, în timp ce se afla în stradă de el s-au apropiat doi necunoscuți, care în mod deschis i-au sustras telefonul mobil, după care au fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 2.600 de lei.

În urma mai multor căutări, oamenii legii au reușit să identifice și să rețină suspecții. Tânărul s-a dovedit a fi în vârsta de 20 de ani originar din raionul Ungheni, iar tânăra de 28 de ani originară din raionul Basarabeasca. Ambii au fost reținuți pe un termen de 72 de ore.

La audierii, aceștia și-au recunoscut vinovăția. Este de menționat că bărbatul anterior a mai fost judecat pentru infracțiuni analogice. Conform legislației în vigoare , pentru fapta comisă, persoanele riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Peste 10.000 de femei au cerut ajutor la numărul scurt 112 după ce s-au pomenit victime ale violenței în familie

Violența în familie rămâne una dintre cele mai grave probleme ale societății noastre. Zilnic, femeile devin victime ale propriilor soți. Numai de la începutul anului 2020, 10.800 de victime ale violenței au cerut ajutor la numărul scurt 112.

Publicat

733 dintre cazuri au fost calificate ca infracțiuni, iar alte 1438, ca contravenții. În acest context, anual este organizată Campania internațională 16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, căreia I s-au alăturat și autoritățile republicii Moldova. Șeful IGP, Sergiu Paiu a relatat, în cadrul unei conferințe despre acțiunile pe care le întreprinde poliția în lupta cu acest fenomen.

O altă măsură de prevenire a acestor cazuri este și monitorizarea agresorilor. Despre asta a relatat în cadrul aceleiași conferințe directorul Inspectoratului Național de probațiune. Potrivit sursei, un factor alarmant este că numărul recidivei este în continua creștere. De aceea, a fost propus ca din 2021, agresorii să fie monitorizați și electronic.

Campania lansată în data de 27 noiembrie, care va dura 16 zile consecutive are drept scop informarea, sensibilizarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la gravitatea consecințelor violenței asupra femeii. În acest context, persoanele care au devenit victime a violenței în familie, sunt îndemnate să apeleze imediat după ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii