Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Minoră înjunghiată mortal

POLIȚIȘTII L-AU REȚINUT PE IUBITUL COPILEI, UN ADOLESCENT DE 18 ANI

Publicat

Tragedie fără margini într-o familie din Chișinău. O minoră de 16 ani, anunțată dispărută de câteva zile, a fost găsită fără suflare, într-un apartament din cartierul Telecentru, din Chișinău. Potrivit portalului de știri deschide.md, care citeaza surse apropiate anchetei, minora ar fi fost înjunghiată cu un cuțit de către iubitul ei de 18 ani.

Oamenii legii au depistat cadavrul în noaptea de 20 octombrie, în jurul orei 02:20. Potrivit aceleiași surse, suspectul a fost reținut într-un parc din capitală și a recunoscut imediat că ar fi comis o crimă. Ulterior, el ar fi încercat să-și punî capăt zilelor.

Băiatul de 18 ani care a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta le-ar fi declarat polițiștilor că în urma unui conflict apărut între el și victimă i-ar fi aplicat o lovitură de cuțit în urma căreia, copila a decedat. Cei doi se aflau într-o relație de mai bine de un an, iar cauza scandalului ar fi fost gelozia.


ULTERIOR, pe un portal de știri au apărut imagini cu apartamentul pe care-l închiria suspectul și unde s-a aflat ultimele zile minora. Din imagini, putem observa că în apartamentul în care locuiau cei doi este dezordine, locuința este într-o stare greu de imaginat, fiind și multă mizerie. Acum, locuința este sigilată.

De meționat că anterior, pe rețelele de socializare au apărut anunțuri, în care rudele cer ajutorul oamenilor pentru a găsi minora, care dispăruse în data de 16 octombrie. Contactată telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că un așa caz a fost înregistrat, iar la moment încă au loc investigațiile. Ulterior, reprezentanții poliției și a procuraturii vor veni cu un comunicat official cu detaliile cumplitei crime.


 

Ediție TV

/VIDEO/ Bărbatul din imagini, căutat de rude

Un bărbat de 54 de ani din raionul Rezina este căutat de rude, dar și de oamenii legii după ce încă la începutul acestei luni ar fi plecat de acasă și nu a mai revenit.

Publicat

Totul s-a întâmplat în satul Ciorna, în data de 5 noiembrie. După mai multe ore, în care bărbatul nu a mai revenit, membrii familiei au decis să se adreseze după ajutor poliției, până la moment, acesta însă nu a revenit. Anatolie Oncea are înălțimea de 1.80m, corpolența medie, ochii căprui și părul negru, fiind chel în zona frontală a capului.

În ziua dispariției el purta geacă, pantaloni și șlapi, toate de culoare neagră iar pe cap avea un chipiu roșu. Rudele le-au mai spus polițiștilor că acesta se află la evidența psihiatrului și ar putea avea pierderi de memorie.

Totodată, anterior el arm ai fi fugit de acasă. În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 112 sau la cel mai apropiat post de poliție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Puneau în circulație bani falși

63.000 de euro falși urmau să fie puși în circuit pe teritoriul Moldovei. Polițiștii și procurorii pentru combaterea criminalității organizate au reușit să anticipeze acest lucru.

Publicat

Iar asta după ce timp de mai multe luni i-au urmărit pe membrii unei grupări care se ocupa cu astfel de infracțiuni. În rezultat au fost reținuți doi bărbați, dar și o femeie, cu vârstele cuprinse între 30 și 47 de ani. În cadrul anchetei s-a stabilit că grupul infracțional mai întâi făcea rost de valută străină contrafăcută, inclusiv dolari americani, pe care îi introduceau în Republica Moldova, unde îi puneau în circulație. În rezultatul acțiunilor de anchetă, mai mulți ofițeri sub acoperire au cumpărat de la indivizi de 5 mii euro în bancnote false de 500.

Ulterior, la a doua tranzacție, au fost depistate și ridicate alte 116 bancnote false cu același nominal de 500 euro, în total fiind vorba despre 63 mii euro falși. După ce trei din membri ai grupului au fost reținuți, la ei acasă au fost ridicate mai multe arme și muniții deținute ilegal, dar și obiecte de preț, precum și bani, care urmează să fie supuși expertizelor.

În prezent, cei doi bărbați se află în arest preventive pentru 30 de zile, iar femeia – în arest la domiciliu. Pentru fapta de care sunt învinuiți acum, legea penală prevede pușcărie pe un termen de până la 15 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Și-ar fi omorât amicul din gelozie

Crimă, comisă la beție. Un bărbat de 37 de ani a fost arestat, suspectat că și-ar fi omorât amicul de pahar, iar totul s-ar fi întâmplat din cauza geloziei. Poliția a început investigațiile în data de 19 noiembrie, după ce lângă liniile de cale ferată de pe strada Luncii din sectorul Râșcani a fost găsit cadavrul unui bărbat de 44 de ani.

Publicat

Atunci, medicul legist a constatat că moartea victimei a survenit din cauza mai multor lovituri în regiunea pieptului. La scurt timp, oamenii legii l-au identificat și pe suspect. La audieri el și-ar fi recunoscut vina și ar fi declarat că totul s-a întâmplat în timp ce el, împreună cu concubina sa și cu victima consumau alcool într-o locuință improvizată. La un moment dat decedatul ar fi început să o curteze pe iubita bănuitului.
– Am servit.
– Ce ați servit?
– Spirt.
– Cu cine ați servit, numai voi doi?
– Și cu concubina. Am amestecat. Am servit toți trei normal, eu m-am dus la veceu, iar el a început să o “bâjbâie”. L-am lovit de vreo două ori, și el a spus că se duce după chitară. Și a ieșit și s-a dus.
– Cu ce l-ai lovit?
– Cu pumnul.

Se pare că în timp ce se ducea după chitară, victimei de 44 de ani i s-ar fi făcut rău și a decedat, chiar lângă calea ferată. Acum, suspectul este arestat preventiv pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru omor, infracțiune care se pedepsește cu detenție de până la 15 Este de menționat că anterior, bănuitul a fost judecat pentru mai multe infracțiuni .

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii