Rețele de socializare

Moldova

807 persoane au încălcat măsurile antiepidemice în COVID-19 în ultima săptămână

În ultima săptămână, polițiștii au constatat 807 încălcări.

Publicat

Informația a fost prezentată la o conferință de presă de către reprezentanții ANSA, ANSP, ANTA și MAI, transmite agora.md

Timp de o săptămână, inspectorii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 106 instituții, iar la 20 dintre ele s-au constatat abateri de la măsurile stabilite prin hotărârile CNESP: nu se face triajul medical al personalului, nu se măsoară temperatura vizitatorilor, lipsesc măști sau acestea nu sunt purtate corect. Astfel, au fost întocmite 10 procese verbale de contravenție, iar activitatea unei instituții a fost suspendată.

La rândul lor, ofițerii Agenției Naționale Transport Auto dau asigurări că în perioada lunilor septembrie și octombrie au informat transportatorii și pasagerii despre măsurile de prevenire a infecției COVID -19. Un accent deosebit s-a pus pe raionul Cimișlia. ANTA monitorizează cursele care trec prin aceaste autogarări, urmărind dacă se respectă distanța, dacă se poartă măști.


Cât despre activitatea subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, timp de o săptămână s-au înregistrat încălcări din partea a 807 persoane. Iar dintre cei peste 13.000 de cetățeni aflați în autoizolare, 91 de persoane nu au respecta regimul.

În cadrul controalelor comune, inspectorii au întocmit 245 de procese verbale pentru încălcări în unitățile comerciale și 181 de procese verbale în piețe. Reprezentanții MAI susțin că au fost amendați atât administratorii, vânzătorii și vizitatorii.

Și locurile de agrement nu au scăpat de vizorul polițiștilor. Aici au fost constatate 149 de încălcări.


Advertisement

Moldova

Un moldovean de 23 de ani va face pușcărie în Italia, judecat pentru mai multe furturi din locuințe

Un moldovean de 23 de ani a fost condamnat la doi ani și opt luni de detenție, după ce instanța de judecată l-a declarat vinovat de mai multe furturi din locuințe. 

Publicat

Presa din Italia scrie că moldoveanul, care era deja cunoscut de polițiștii din regiunea Ferrara pentru alte cazuri de furt, a fost recent reținut pentru comiterea unei noi infracțiuni.

Ulterior, acesta s-a pomenit pe banca acuzaților, iar magistrații l-au condamnat la 2 ani și 8 luni de detenție. Totodată, el va trebui să achite și o amendă de 997 de euro pentru numeroasele sale infracțiuni contra proprietății.

Acesta își va ispăși pedeapsa în penitenciarul din Ferrara.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Bărbatul căutat de rude de aproape o săptămână, găsit mort într-o pădure

Descoperirea macabră într-o fâșie forestieră din raionul Telenești. Un bărbat de 56 de ani originar din localitatea Ghiliceni, anunțat dispărut din data de 17 octombrie, a fost găsit strangulat într-o pădurice din apropierea satului.

Publicat

Informația a fost oferită de către ofițerul de presă al IP Telenești, Elena Băetrău. Anterior a fost anunțat că bărbatul a plecat de acasă fără să anunțe pe cineva. În vederea stabilirii locului aflării, poliția împreună cu localnicii au inițiat acțiuni de căutare. Au fost verificate câmpiile din preajma satului, fântânile, casele părăsite, stânele. Prin urmare, la data de 22 octombrie, acesta a fost depistat de către feciorul mai mare strangulat într-o fâșie forestieră la o distanță de aproximativ 7 km de localitate.

Ulterior s-a aflat că bărbatul se afla la evidența medicului psihiatru.

Poliția a inițiat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care a decedat victima, iar dacă se va confirma versiunea unui suicide, ce l-a făcut pe bărbatul de 56 de ani să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Afacere de familie: O mamă și două fiice din Bălți prostituau moldovence în Grecia

O femeie în vârstă de 52 de ani și fiicele sale, de 22 și, respectiv, 28 de ani, din municipiul Bălți, sunt cercetate penal pentru proxenetism. Acestea ar fi racolat și determinat mai multe tinere cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, din diferite raioane ale țării, să practice prostituția pe teritoriul Republicii Elene.

Publicat

Activitatea infracțională a suspectelor a fost documentată, timp de jumătate de an, de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații al IGP. În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că, tinerele erau racolate din familii vulnerabile, iar în schimbul obținerii unui profit avantajos, de la 1000 la 1500 euro lunar, le determinau să accepte practicarea prostituției în unele orașe de pe litoralul Mării Egee.

Mai mult, victimelor li se propunea bani pentru perfectarea actelor de identitate, procesul fiind monitorizat, iar după obținerea documentelor, suspecta se asigura ca fetele să ajungă la destinație, achitând transportul. Ajunse în Grecia, tinerele erau întimpinate de către celelalte două suspecte (fiicele) și conduse la apartamente închiriate în trei orașe diferite, unde și prestau servicii sexuale.

De la fiecare client se încasau între 90 și 120 euro. Persoanele suspecte aveau în rețeaua lor 5-6 tinere care prestau serviciile sexuale. Zilnic, fiecare fată avea până la șapte clienți.


În timpul percheziției efectuate, la domiciliul persoanelor suspecte au fost depistate și ridicate informații privind transferurile bancare, copii ale actelor de identitate ale persoanelor implicate în procesul de prestare a serviciilor sexuale, precum și alte informații pertinente pentru cauza penală.

Suspectele își recunosc vinovăția, colaborează cu organul de urmărire penală, fiind cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate acestea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii