Rețele de socializare

Diaspora

O moldoveancă, bătută crunt de propriul soț. Bărbatul a fost arestat în Italia

Și-a răpit soția în toiul nopții și a bătut-o atât de tare, încât femeia a avut nevoie de ajutorul medicilor. O moldoveancă a trăit ani întregi în calvar după ce s-a căsătorit cu un cetățean al Bulgariei.

Publicat

Cei doi locuiau de mai mult timp în Italia. În data de 11 octombrie, bărbatul agresiv a fost reținut după ce a răpit femeia, a ținut-o toată noaptea în mașină și a bătut-o crunt.

Presa din Italia scrie că în acea noapte, bărbatul ar fi convins-o pe femeie să urce în mașină. Ulterior, el i-a luat telefonul. a bătut-o crunt, iar apoi au început o plimbare cu mașina pe diferite străzi ale orașului, fără a avea o destinație fixă.

În timpul deplasării, bărbatul a ieșit de câteva ori pe contrasens, riscând să se izbească în mașinile și autocamioanele ce-i veneau din față.


Cei doi s-au întors acasă abia spre dimineață.

Bărbatul i-ar fi întors telefonul pentru câteva minute moldovencei, obligând-o să-l sune pe angajatorul ei și să-l anunțe că ea nu va merge la muncă, ca nimeni să nu observe leziunile și vânătăile pe care le avea pe corp.

Moldoveanca însă a reușit să trimită și un mesaj poliției, cerând ajutor.


La scurt timp polițiștii au venit acasă la cei doi și l-au arestat pe bărbat, iar femeia a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale.

S-a stabilit că acesta este deja al 11-lea episod de maltratare fizică și psihică a moldovencei de către soțul ei.

Medicii au calificat starea femeii ca fiind gravă.


Acum, soțul moldovencei are interdicția de a se apropia de casa și locul de muncă a victimei la o distanță mai mică de 500 de metri, în caz contrar va ajunge la pușcărie.

echipa.md

Diaspora

O moldoveancă, amendată cu 400 de euro, în Italia pentru că nu purta mască de protecție

O femeie în vârstă de 41 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a primit luni, 19 octombrie, la Milano o amendă de 400 de euro pentru că era la piață, într-un loc aglomerat, fără masca de protecție utilă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.„Virusul nu există, e doar o banală gripă, n-am purtat niciodată mască”, le-ar fi spus femeia polițiștilor.

Publicat

imagine simbol

Numărul cazurilor de coronavirus este din nou în continuă creștere în toată Italia, iar Lombardia continuă să fie cea mai afectată regiune. Masca este obligatorie în aer liber, în locurile aglomerate și acolo unde nu este posibil să fie păstrată distanța socială. Regulă care nu a fost respectată de femeia care se plimba printre tarabe, în piața din Via De Predi, fără masca obligatorie în acest caz, transmite Rotalianul.com.

Polițiștii au oprit-o și i-au cerut în mod politicos să își pună masca, dar au avut surpriza unui răspuns neașteptat și descoperind că femeia nu avea masca cu ea: „Virusul nu există, COVID-ul e doar o simplă gripă. Nu am purtat niciodată mască, nu ajută la nimic, ba chiar e dăunătoare”, le-ar fi spus femeia.

În momentul în care agenții Poliției Locale au început să scrie procesul verbal prin care femeii i se aplica sancțiunea în valoare de 400 de euro, aceasta a reacționat în mod violent. Drept urmare, pe lângă amenda primită, a fost denunțată pentru opunerea de rezistență față de organul de control.


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean, reținut în Italia petru mai multe furturi. A fost identificat datorită picăturilor de sânge pe care le-a lăsat la locurile spargerilor

Un moldovean de 27 de ani a fost reținut de poliția din Italia la șase anu după comiterea mai multor furturi. Numai în 2014 acesta ar fi furat mai multe biciclete în valoare de 40.000 de euro dintr-un magazin specializat. 

Publicat

Identitatea lui a fost posibil de stabilit din cauza că el folosea aceeași metodă de pătrundere în magazin. Acesta spărgea geamul cu pumnii, iar la fața locului rămâneau picături de sânge.

Primul caz în care figurează moldoveanul, a avut loc în data de 17 marie 2014. Atunci el ar fi spart un magazin de biciclete. Urme de sânge care aparțin aceleiași persoane au fost depistate și la locul unui alt furt, tot de biciclete comis în data de 29 mai 2014. Atunci, el ar fi pătruns într-un magazin de biciclete și a furat 6 biciclete de drum, 2 cadre și 2 biciclete montane în valoare totală de peste 40.000 EUR.

Iar în Elveția, tot moldoveanul de 27 de ani, pe nume Florea Ion ar fi comis un alt furt, în anul 2017. De această dată el a dat spargerea într-un magazin de bijuterii.


Recent, moldoveanul a fost reținut și va compărea pe banca acuzaților pentru toate furturile comise.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/Video/Indivizii care au aruncat în aer bancomatele din Odessa s-au dovedit a fi rezidenți ai Autonomiei Găgăuze.

Arestarea unui grup de moldoveni, la începutul lunii octombrie, a fost raportată de Agenția Națională de Știri din Ucraina, citând serviciul de presă al uneia dintre bănci.

Publicat

Cei cinci indivizi reținuți sunt cetățeni ai Moldovei născuți între anii 1987-1992. În urma perchezițiilor efectuate de polițiștii ucraineni, au fost ridicate dovezi materiale ale infracțiunii comise. Potrivit portalului de știri Gagauzinfo.md, aceștia sunt nativi din Găgăuzia.

Poliția ucraineană a prezentat, de asemenea, înregistrări video surprinse de camerele de supraveghere, în care se poate observa clar întregul proces al furturilor.

Cercetările continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii