Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Pompierii și salvatorii continuă măsurile de prevenire contra COVID -19

Inspectoratul General pentru Situații de urgență continuă informarea populației despre respectarea regulilor de protecție contra COVID-19.

Publicat

Astfel de măsuri sunt întreprinse de IGSU în toate raioanele țării în cadrul campaniei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu genericul „Ai grijă, oprește răspândirea COVID -19, salvează vieți”. Recent, angajații IGSU au patrulat 12 localități din raioanele Soroca, Căușeni, Cimișlia și UTA Găgăuzia. Angajații IGSU le-au înmânat oamenilor peste 170 de pliante informative și au difuzat mesajele sonore de prevenire pentru cetățeni.

Potrivit IGSU, în acțiuni de prevenire au fost implicați 13 salvatori cu 8 unități de tehnică din cadrul instituției. Oamenii au fost îndemnați să evite aglomerații, să respecte distanța socială de minim un metru precum și să poarte măști de protecție în spații închise printre care transportul public, centrele comerciale, farmacii și instituții. Totodată, cetățenii au fost rugați să acopere nasul și gura când strănută, precum și să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau să folosească dezinfectanți pe baza de alcool pentru igienizarea.

Acțiuni similare desfășurate de salvatori și pompieri sunt organizate constant în toate regiunile Republicii Moldova cu scopul prevenirii răspândirii epidemiei COVID-19.Ediție TV

/VIDEO/ A intrat cu mașina în stație

Ghinion în lanț pentru o șoferiță din Chișinău. Aceasta s-a s-a tamponat mai întâi cu un camion, apoi a ajuns cu mașina într-o stație de așteptare.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 27 octombrie, în jurul orei 14.40, la intersecția străzilor Vadul lui Vodă cu Meșterul Manole. În imagini se vede că în urma coliziunii, unul dintre așa numiții pereți ai stației a fost distrus. La fața loculu s-a deplasat și o echipă de poliție.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că, din fericire, în momentul producerii coliziunii în stație nu se afla nicio persoană și nimeni nu a avut de suferit. Șoferul care va fi găsit vinovat va fi sancționat contravențional.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a răsturnat cu mașina pe șosea

Accident violent pe traseul Chișinău-Hâncești. Două mașini s-au tamponat, iar una dintre ele s-a inversat pe traseu. Totul a avut loc în după-amiaza de 27 octombrie, în raionul Ialoveni.

Publicat

În imaginile făcute publice pe o rețea de socializare se vede că automobilul răsturnat are toate geamurile distruse și numeroase boțituri. Cu o boțitură vizibilă s-a ales și cealaltă mașină implicată. La fața locului s-a deplasat și o echipă de poliție pentru a documenta cazul.

Ofițerul de presă de la IGP Silvia Vetcu a declarat că în urma coliziunii nicio persoană nu a avut de suferit. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil coliziunea s-ar fi produs după ce unul dintre șoferi nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. Tot în comentarii mai este specificat că anume pe acest traseu se produc deseori accidente rutiere.

Omenii legii urmează să stabilească cauza exactă de la care s-a produs impactul, dar și să constate care dintre șoferi se face vinovat. Conform legii, producerea accidentului rutier soldat numai cu pagube materiale se pedepsește cu amendă de 1500 de lei dar și cu șase puncte de penalizare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Comportamentul agitat a dat-o de gol

Comportamentul agitat a dat-o de gol. O femeie anterior anunțată în căutare pentru comiterea unui furt comis în municipiul Bălți, a fost reținută de carabinieri.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe data de 26 octombrie, în timp ce un echipaj al trupelor de carabinierii efectuau acțiuni de patrulare pe strada Independenței din oraș. Când i-a văzut pe oamenii legii, Femeia a început să manifeste un comportament suspicios ceea ce a dat de bănuit. Aceasta și-a schimbat direcția de deplasare imediat cum și-a dat seama că ofițerii vin spre ea. Prin urmare, aceasta a fost stopată din drum și luată la întrebări. În urma audierii individei, angajații IGC au stabilit că aceasta era căutată de poliție pentru comiterea unui furt.

Femeia a fost condusă la IP Bălți pentru identificare și documentare. Conform legii, furtul se pedepsește cu amendă de până la 67 500 de lei, sau chiar detenție de până la 4 ani. Alte circumstanțe ale cazului urmează a fi stabilite în continuare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii