Rețele de socializare

Moldova

Au bătut paznicul și au furat un tractor: Un individ a primit șapte ani de pușcărie

Cazul răpirii tractorului de la o întreprindere din satul Beșghioz. Cel de-al doilea individ și-a primit sentința.

Publicat

Amintim că totul s-a întâmplat în data de 23 martie, noaptea. 

Un paznic în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital după ce un grup de necunoscuți l-au bătut crunt. Și asta pentru că suspecții ar fi vrut să fure un tractor. S-a întâmplat în noaptea de 23 martie, la un depozit de cereale din satul Beșchioz din raionul Comrat. Victima se afla pe teritoriul depozitului când agresorii l-au atacat.

În urma traumelor primite, bărbatul și-a pierdut cunoștința. Suspecții ar fi încercat să fure un tractor vechi de 40 de ani. Acesta l-au împins câțiva zeci de metri, iar când au înțeles că nu vor reuși să-l pornească, l-au abandonat și au fugit.


După mai multe cercetări, indivizii au fost identificați. este vorba despre un minor și un bărbat de 49 de ani.

În data de 26 august, minorul a fost condamnat la trei ani de pușcărie cu suspendare pe un termen de 5 ani. Asta înseamnă că timp de cinci ani minorul nu trebuie să comită nicio infracțiune, pentru a obține încrederea magistraților, de altfel va ajunge după gratii.

Recent, celălalt suspect, de 49 de ani a fost condamnat la 7 ani de pușcărie cu executare în penitenciar de tip semi-închis. Totodată, el trebuie să plătească și 84 de mii de lei – compensație morală și cheltuieli judecătorești.

echipa.md


Advertisement

Moldova

/VIDEO/Un bărbat a căzut într-o groapă cu adâncimea de patru metri, la Tiraspol

Incidentul s-a produs în seara de 30 octombrie în jurul orei 20:00 în orașul Tiraspol, pe stradă Șevcenko.

Publicat

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, deplasându-se sub un pod, a căzut într-o gaură de cu adâncimea de 4 metri. Incapabil să iasă de unul singur, a început să strige în speranța de a fi auzit și ajutat. Din fericire, un tânăr ce trecea prin zonă a auzit strigătele disperate ale bărbatului și a sunat la serviciul de urgență.

La scurt timp, la fața locului au intervenit salvatorii care au reușit să localizeze persoana numai cu ajutorul lanternelor. Teritoriul periculos nu numai că nu a fost iluminat, ci și nu a fost îngrădit.

Cu ajutorul unei scări și a unei tărgi rigide speciale, salvatorii au scos victima, după care au îngrădit groapa cu o bandă de avertizare.


Bărbatul s-a plâns de dureri acute la picior. Ambulanță a transportat victima la spital, unde a fost diagnosticată cu o fractură închisă a articulației gleznei stângi cu subluxație a piciorului.

Bărbatul a refuzat spitalizarea.
Pe marginea acestul caz, milițienii din stânga Nistrului au inițiat o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/Depistat în trafic de două ori cu permisul de conducere falsificat

Un conațional reținut pentru a doua oară cu permisul de conducere falsificat.

Publicat

Dacă în primul caz a fost depistat de către reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare, în cea de-a doua situație a fost identificat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni.

În după amiaza zilei de ieri, 30 octombrie, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat cetățeanul Republicii Moldova de 22 de ani, în calitate de pasager al unei mașini de ocazie. În timpul controlului de frontieră s-a aflat că persoana urma să ajungă în Italia. Pentru excluderea oricărei bănuieli, dar și în baza analizei de risc, pasagerul a fost supus unei verificări suplimentare. Ca urmare, în portmoneul personal a fost observat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile naționale. Cercetarea minuțioasă a documentului, cu ajutorul tehnicii speciale, a stabilit prezența a unui șir de elemente distinctive falsificate.

La cele depistate, tânărul a declarat că își perfectase în Marea Britanie, contra sumei de 150 lire sterline, două permise de conducere, moldovenesc și românesc. Când a revenit acasă de peste hotare a fost depistat în trafic de către INP și permisul cel românesc a fost ridicat. Totodată, cetățeanul era încrezut că fiind simplu pasager nu va fi verificat și astfel va reuși să treacă frontiera, având asupra sa permisul moldovenesc falsificat.


Conform procedurilor legale, actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de acte oficiale false.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/Scandal într-un market după ce un bărbat băut ar fi încercat să fure produse alimentare

Scandal într-un magazin din orașul Râbnița.

Publicat

Un bărbat a încercat să jefuiască un magazin, însă a ajuns la miliție. Suspectul de 36 de ani originar din orașul Râbnița, fiind băut a încercat să fure produse alimentare din market, însă a fost prins și alungat de angajații acestuia.

După o ceartă de câteva minute individul a cedat poziția și a plecat. Cu toate acestea, peste ceva timp bărbatul s-a întors și din nou a iscat un conflict. Spre nenorocul lui și a două oară acesta a fost alungat.

La scurt timp individul a fost reținut de miliție. În cadrul reținerii suspectul a opus rezistență. Pe numele acestuia a fost inițiată o anchetă. Cercetările continuă.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii