Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/„Submarin” artizanal descoperit la frontiera Moldo-Ucraineană

Polițiștii de frontieră din Ucraina au găsit un „submarin”, care a fost, cel mai probabil, construit pentru nevoile contrabandiștilor.

Publicat

„Submarinul galben” acoperit de rugină, construit artizanal, seamănă cu o barcă. Are compartimente care se închid strâns. De-a lungul perimetrului „submarinului” este echipat cu cilindri cu aer comprimat, cu care structura ar putea lua o poziție stabilă pentru mișcarea sub apă. La bord erau saci de nisip pentru a asigura scufundarea sub apă.

Acest „dispozitiv” a fost scufundat de o căruță la 30 de metri de țărm. Grănicerii l-au găsit în timp ce navigau pe fundul estuarului Kuchurgan. Astfel de inspecții ale echipajelor Serviciului de Grăniceri de Stat sunt efectuate aici în mod regulat, deoarece linia frontierei de stat cu Moldova trece prin acest rezervor.

Cel mai probabil, „inventatorii” și-au testat doar „know-how-ul”, deoarece cu doar câteva zile în urmă, polițiștii de frontieră au cercetat fundul în această zonă.


De remarcat este faptul că contrabandiștii nu au încercat de mult timp să traverseze estuarul peste apă. Această secțiune a frontierei este echipată cu un sistem de supraveghere optoelectronică – 10 turnuri integrate de 40 de metri înălțime, cu echipamente radar moderne și dispozitive de supraveghere video care permit controlul eficient al frontierei zi și noapte.

echipa.md


Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ A intrat cu mașina în stație

Ghinion în lanț pentru o șoferiță din Chișinău. Aceasta s-a s-a tamponat mai întâi cu un camion, apoi a ajuns cu mașina într-o stație de așteptare.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 27 octombrie, în jurul orei 14.40, la intersecția străzilor Vadul lui Vodă cu Meșterul Manole. În imagini se vede că în urma coliziunii, unul dintre așa numiții pereți ai stației a fost distrus. La fața loculu s-a deplasat și o echipă de poliție.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că, din fericire, în momentul producerii coliziunii în stație nu se afla nicio persoană și nimeni nu a avut de suferit. Șoferul care va fi găsit vinovat va fi sancționat contravențional.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a răsturnat cu mașina pe șosea

Accident violent pe traseul Chișinău-Hâncești. Două mașini s-au tamponat, iar una dintre ele s-a inversat pe traseu. Totul a avut loc în după-amiaza de 27 octombrie, în raionul Ialoveni.

Publicat

În imaginile făcute publice pe o rețea de socializare se vede că automobilul răsturnat are toate geamurile distruse și numeroase boțituri. Cu o boțitură vizibilă s-a ales și cealaltă mașină implicată. La fața locului s-a deplasat și o echipă de poliție pentru a documenta cazul.

Ofițerul de presă de la IGP Silvia Vetcu a declarat că în urma coliziunii nicio persoană nu a avut de suferit. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil coliziunea s-ar fi produs după ce unul dintre șoferi nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. Tot în comentarii mai este specificat că anume pe acest traseu se produc deseori accidente rutiere.

Omenii legii urmează să stabilească cauza exactă de la care s-a produs impactul, dar și să constate care dintre șoferi se face vinovat. Conform legii, producerea accidentului rutier soldat numai cu pagube materiale se pedepsește cu amendă de 1500 de lei dar și cu șase puncte de penalizare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Comportamentul agitat a dat-o de gol

Comportamentul agitat a dat-o de gol. O femeie anterior anunțată în căutare pentru comiterea unui furt comis în municipiul Bălți, a fost reținută de carabinieri.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe data de 26 octombrie, în timp ce un echipaj al trupelor de carabinierii efectuau acțiuni de patrulare pe strada Independenței din oraș. Când i-a văzut pe oamenii legii, Femeia a început să manifeste un comportament suspicios ceea ce a dat de bănuit. Aceasta și-a schimbat direcția de deplasare imediat cum și-a dat seama că ofițerii vin spre ea. Prin urmare, aceasta a fost stopată din drum și luată la întrebări. În urma audierii individei, angajații IGC au stabilit că aceasta era căutată de poliție pentru comiterea unui furt.

Femeia a fost condusă la IP Bălți pentru identificare și documentare. Conform legii, furtul se pedepsește cu amendă de până la 67 500 de lei, sau chiar detenție de până la 4 ani. Alte circumstanțe ale cazului urmează a fi stabilite în continuare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii