Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ A vrut să se dea tare în fața poliției: Un șofer din Bălți refuza să semneze un proces verbal

Mai întâi a încălcat un indicator rutier, iar apoi a vrut să se dea tare în fața polițiștilor, care l-au oprit. Este isprava unui șofer, oprit de ofițerii INSP pe o stradă din orașul Bălți după ce a intrat într-o intersecție, aflată în reparație, chiar dacă acolo erau indicatoare care-i interziceau acest lucru.

Publicat

După ce a fost întocmit procesul verbal, șoferul a refuzat să facă cunoștință cu el și să primească copia. Prin urmare, conform procedurii, ofițerii de patrulare au început să caute alți șoferi care să fie martori la refuzul conducătorului auto. În timp ce unul dintre polițiști căuta martori, celălalt încerca să-i explice șoferului care a fost încălcarea lui. Tânărul însă găsea contraargumente, spunând că acolo este un semafor funcțional, care l-ar fi dus în eroare.

Se pare că șoferul s-a enervat și mai mult, atunci când unul dintre polițiști a găsit un martor care va semna actele în situația creată.

În cele din urmă, martorul de la fața locului a semnat, iar șoferul a fost lăsat să meargă în calea lui. De menționat că conform procesului el a fost amendat cu 800 de lei și cu 3 puncte de penalizare. Contactat pentru o reacție, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că în astfel de situații, copia procesului verbal este expediată prin poștă la domiciliul bărbatului. Timp de 15 zile acesta este în drept să conteste în judecată acest proces verbal.


În cazul în care, timp de 30 de zile șoferul nu-și achită amenda și nici nu apelează la instanță, INSP este în drept să-l tragă la răspundere pentru refuzul de a plăti pentru încălcările comise.

echipa.md


Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ A intrat cu mașina în stație

Ghinion în lanț pentru o șoferiță din Chișinău. Aceasta s-a s-a tamponat mai întâi cu un camion, apoi a ajuns cu mașina într-o stație de așteptare.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 27 octombrie, în jurul orei 14.40, la intersecția străzilor Vadul lui Vodă cu Meșterul Manole. În imagini se vede că în urma coliziunii, unul dintre așa numiții pereți ai stației a fost distrus. La fața loculu s-a deplasat și o echipă de poliție.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că, din fericire, în momentul producerii coliziunii în stație nu se afla nicio persoană și nimeni nu a avut de suferit. Șoferul care va fi găsit vinovat va fi sancționat contravențional.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a răsturnat cu mașina pe șosea

Accident violent pe traseul Chișinău-Hâncești. Două mașini s-au tamponat, iar una dintre ele s-a inversat pe traseu. Totul a avut loc în după-amiaza de 27 octombrie, în raionul Ialoveni.

Publicat

În imaginile făcute publice pe o rețea de socializare se vede că automobilul răsturnat are toate geamurile distruse și numeroase boțituri. Cu o boțitură vizibilă s-a ales și cealaltă mașină implicată. La fața locului s-a deplasat și o echipă de poliție pentru a documenta cazul.

Ofițerul de presă de la IGP Silvia Vetcu a declarat că în urma coliziunii nicio persoană nu a avut de suferit. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil coliziunea s-ar fi produs după ce unul dintre șoferi nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. Tot în comentarii mai este specificat că anume pe acest traseu se produc deseori accidente rutiere.

Omenii legii urmează să stabilească cauza exactă de la care s-a produs impactul, dar și să constate care dintre șoferi se face vinovat. Conform legii, producerea accidentului rutier soldat numai cu pagube materiale se pedepsește cu amendă de 1500 de lei dar și cu șase puncte de penalizare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Comportamentul agitat a dat-o de gol

Comportamentul agitat a dat-o de gol. O femeie anterior anunțată în căutare pentru comiterea unui furt comis în municipiul Bălți, a fost reținută de carabinieri.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe data de 26 octombrie, în timp ce un echipaj al trupelor de carabinierii efectuau acțiuni de patrulare pe strada Independenței din oraș. Când i-a văzut pe oamenii legii, Femeia a început să manifeste un comportament suspicios ceea ce a dat de bănuit. Aceasta și-a schimbat direcția de deplasare imediat cum și-a dat seama că ofițerii vin spre ea. Prin urmare, aceasta a fost stopată din drum și luată la întrebări. În urma audierii individei, angajații IGC au stabilit că aceasta era căutată de poliție pentru comiterea unui furt.

Femeia a fost condusă la IP Bălți pentru identificare și documentare. Conform legii, furtul se pedepsește cu amendă de până la 67 500 de lei, sau chiar detenție de până la 4 ani. Alte circumstanțe ale cazului urmează a fi stabilite în continuare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii