Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau și falsificau autorizații

OPT ANGAJAȚI ANTA ȘI AGENȚI ECONOMICI, SUSPECTAȚI DE FALS ÎN ACTE

Publicat

Opt persoane, printre care foşti şi actuali angajaţi ai Agenției Naționale a Transportatorilor Auto, dar şi agenţi economici, au ajuns în vizorul CNA, suspectate că vindeau și falsificau autorizații. Începând cu 2019 și până în prezent, ex-factori de decizie, precum și actuali angajați  de la ANTA, vindeau autorizații pentru transportul mărfurilor peste hotare pentru sume ce variau între 200 și 500 euro, unor companii care de fapt nu aveau acest drept. Mai mult, aceștia mai și falsificau acte.

Suspecții identificau în baza de date operatorii care nu ridicau autorizațiile spre Rusia, Ucraina sau Turcia și îi chemau la discuţii. Ulterior le propuneau agenţilor economici să semneze un act precum că ar fi ridicat autorizaţiile, acestea  rămâneau, de fapt, la ANTA și erau vândute mai apoi illegal. Cu falsificarea actelor se ocupau și transportatorii. Cu ajutorul imprimantelor și a substanțelor chimice, ei reușeau să șteargă de pe autorizații numele firmei cui i-a fost eliberată și introduceau datele celor cui voiau să o vândă.

Timp de un an au avut loc cel puțin 300 de astfel de cazuri. În data de 02 octombrie, ofițerii anticorupție au descins în opt locații și i-au dus pe cei opt suspecți la sediul CNA pentru audieri. Toți bănuiții sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu şi fals în acte publice, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștiaamenzi de până la 117.500 de lei sau până la 6 ani de pușcărie.


echipa.md

Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Își pun sănătatea la bătaie. Peste 800 de încălcări ale regulilor anti-COVID, înregistrate într-o săptămână

Își pun în pericol propria sănătate. Doar într-o singură săptămână, oamenii legii au înregistrat 876 de încălcări a măsurilor epidemiologice.

Publicat

Astfel, potrivit secretarului de stat al Ministerului de Interne, Sergiu Golovaci, 93 de cetățeni nu au respectat regimul de autoizolare și au fost documentați de poliție, iar șapte unități comerciale au fost amendate. La fel, în 213 cazuri s-a constatat că nu se poartă masca în unitățile comerciale, iar alte 208 cazuri de acest gen au fost stabilite în piețe.

Totodată, în această perioadă, au fost stabilite 43 cazuri de încălcări a măsurile epidemiologice în benzinării. Amintim că începând cu 1 octombrie 2020, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită în regiunile țării în care a fost stabilit gradul de alertă Cod Roșu.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Căutat pentru o crimă cumplită

Și-a ucis sora cu sânge rece sub ochii îngroziți ai fiicei de numai un anișor a victimei. Un bărbat de 32 de ani este căutat pentru că și-ar fi înjunghiat propria soră în vârsta de 35 de ani.

Publicat

Crima a fost săvârșită într-un apartament din orașul Bender, pe data de 29 octombrie. Poliția a fost apelată de către mama decedatei. În urma investigărilor, s-a stabilit că individul ar fi săvârșit omorul după ce femeia i-ar fi făcut observație fratelui său, pe faptul că bărbatul nu avea un loc de muncă și trăia din banii mamei sale. Prin urmare, suspectul i a luat un cuțit de bucătărie, i-ar fi tăiat gâtul femeii, iar apoi i-a aplicat 14 lovituri de cuțit pe tot corpul. Toată scena macabră a avut loc în fața fiicei victimei cu vârsta de un an.

După comiterea crimei, acesta ar fi fugit într-o direcție necunoscută. Poliția l-a anunțat în căutare. Bărbatul are înălțimea de 1.80m, 1.85m, corpolența medie, ochii căprui și părul șaten, tuns scurt. Se presupune că în ziua când a fugit purta o geacă neagră, un chipiu de o nuanță închisă și adidași albi.

În acest context, cei care l-au recunoscut pe individ sunt rugați să anunțe la numerele de telefon 112 sau 102.


Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Cinci biciclete într-o singură lună

 Cinci bicicletă într-o singură lună. Un individ de 30 de ani, specializat în furturi din scările blocurilor locative a ajuns pe mâna poliției.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, acesta, ajutat și de alți indivizi ar fi reușit, în perioada lunilor septembrie – octombrie, ar fi sustras cel puțin cinci biciclete din sectorul Botanica. Acesta hoinărea prin diferite curți și scări de bloc, iar atunci când vedea biciclete lăsate fără supraveghere le sustrăgea.

După ce proprietarii bunurilor au scris plângeri la poliție, oamenii legii au început să caute hoții. Totodată s-a stabilit că prejudicial cauzat victimelor constituie 26 500 lei. După mai multe investigații, unul dintre suspecți a fost reținut. Audiat el și-ar fi recunoscut vina.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:


– De ce ai fost escortat la IP Botanica?
– Pentru furturi de biciclete în Chișinău.
– Unde ai vândut bicicletele?
– La piață.
– La piață.

Acum, bănuitul este cercetat pentru furt și chiar ar putea ajunge după gratii. Poliția continua investigațiile pentru a reține și complicii bănuitului.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii