Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Peste 500 de tone de nămol, scoase din ogrăzile și casele oamenilor, la Comrat: Lupta cu consecințele averselor, încheiată

Pe parcursul zilei de 1 octombrie angajații IGSU au continuat lucrările de lichidarea a consecințelor intemperiilor în sudul țării. Potrivit IGSU la Comrat au fost efectuate lucrări de curățare a nămolului din gospodăriile oamenilor.

Publicat

Conform informației operative salvatorii în comun cu carabinierii, polițiștii și soldații Forțelor Armate au intervenit în peste 40 de gospodării particulare, fiind curățate de nămol și apă. Conform IGSU, pe parcursul ultimelor zile, peste 500 tone de nămol au fost scoase din ogrăzile și casele afectate de precipitații. Totodată pompierii au desfundat 2 canale de scurgere pluviale, iar Serviciul Intervenție Gaze a continuat lucrările de restabilire a conductelor de alimentare cu gaze naturale. În total pentru înlăturarea consecințelor provocate de ploile abundente au activat 86 de persoane cu 21 unități de tehnică.

Activitatea de lichidare a consecințelor intemperiilor a fost efectuată prin mobilizarea comună a angajaților Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării și a Autorităților Publice Locale. Situația a fost gestionată de conducerea IGSU, reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu.

Pe 1 octombrie Șeful IGSU a desfășurat o ședință de totalizare, prin care a trecut în revistă toate activitățile desfășurate în sudul țării, aducând aprecieri tuturor persoanelor implicate în gestionare crizei. În continuare la fața locului urmează să activeze comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor.


echipa.md


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ O femeie de 52 de ani din Orhei vindea droguri în tot raionul. Comercianta este cercetată penal

Polițiștii din Orhei, sub conducerea procuraturii Orhei, au identificat o femeie cu vîrsta de 52 de ani, care comercializa marijuana, pe teritoriul raionului Orhei.

Publicat

În cadrul procesului de documentare, fiind infiltrat un investigator sub acoperire, au fost efectuate mai multe achiziții de control, în cadrul cărora femeia a distribuit prin realizare, mai multe pachețele din hârtie în interiorul cărora se afla masa vegetală uscată asemănătoare marijuanei, contra sumei de 30 lei fiecare pachețel.

Astfel, la 14 octombrie curent, în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul acesteia, au fost depistate și ridicate mijloace bănești obținute în urma achiziției, un pachețel care conținea niște semințe uscate, cu un miros specific al marijuanei, un caiet și o caserolă cu urme de masă vegetală asemănătoare marijuanei cît și un obiect fabricat artizanal predestinat consumului de droguri prin inhalare.
Substanțele ridicate urmează a fi transmise pentru efectuarea expertizei.

Femeia, care nu este la prima abatere de acest gen, dacă va fi găsită vinovată, riscă închisoare de la 3 la 7 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.


În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

Femeia este cercetată în stare de libertate.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Acte bulgăreşti falsificate, depistate în bagajul unui cetăţean al Turciei

Poliţiştii de frontieră au identificat două documente falsificate în bagajul unui călător, care a sosit în Republica Moldova din Istanbul, Turcia.

Publicat

Cazul a fost consemnat pe Aeroportul Internaţional Chişinău în seara zilei de ieri, 19 octombrie.

Printre pasagerii rutei Istanbul-Chişinău s-a prezentat cetățeanul Turciei de 27 de ani, fiind legitimat în baza pașaportului, eliberat recent. Întrebat despre scopul vizitei în Republica Moldova, tânărul nu a fost clar în declarații. Astfel, polițiștii de frontieră au decis extinderea verificărilor asupra persoanei, fiind remis în linia a doua de control.

Ca urmare, în bagajul de cală al bărbatului s-au depistat un pașaport și o carte de identitate, care ar fi emise de autoritățile bulgare pe numele cetățeanului turc, cu semne vădite de falsificare. Despre cele depistate, tânărul a comunicat că și-a perfectat actele în Turcia, prin intermediul unei cunoștințe.


În prezent, cetățeanul turc se află în arest preventiv pentru 72 de ore în izolatorul de detenţie provizorie al Direcției de Poliție mun.Chișinău. Pe numele acestuia a fost pornit dosar penal, conform art.361 Cod Penal al R.Moldova, cercetările sunt continuate de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Momentul în care o șoferiță își alăptează din mers bebelușul

O șoferiță a fost surprinsă pe străzile capitalei în timp ce conduce un automobil și își alăptează pruncul.

Publicat

Femeia nu a decis să tragă pe drepta pentru câteva minute ca să-și alăpteze micuțul, ci și-a continuat drumul punând în pericol viața acesteia, a micuțului, dar și a celorlalți participanți la trafic, transmite jurnal.md


Citește mai departe

topul săptămânii