Rețele de socializare

Moldova

Bani donați, furați în ziua inundației dintr-o mănăstire de maici, din Comrat

O mănăstire de maici aflată în construcţie a fost jefuită chiar în ziua când localitatea a fost inundată.

Publicat

În timp ce pompierii ajutau localnicii, hoţii au profitat şi au furat cutia de donaţii, transmite publika.md

„S-a întâmplat luni. Cineva a rupt lăcata de la cutia cu donaţii care se află la poarta mănăstirii. Au furat ceea ce alţi oameni au jertfit pentru lăcaş”, a menționat maica Efrosinia.

Mănăstirea a mai fost jefuită de de trei ori până acum. Localnicii sunt revoltaţi de cele întâmplate:


„E urât de tot. Oamenii merg acolo și se roagă, aprind lumânări, iar după asta fură. Pentru ce?”

„Nu trebuiau să fure, ci să mai pună nişte bani ca să termine lucrările la mănăstire”.

„Este foarte urât că au furat, este păcat. Cum să furi bani de la mănăstire? Este un mare păcat”.


Primarul din Comrat, Serghei Anastasov, spune că în cutia de donaţii nu erau mai mult de 500 de lei.

„E singura mănăstire din Comrat unde mergem şi ne rugăm, acum e în construcţie. Au mai fost furturi, dar poliţia i-a indentificat pe făptaşi, deoarece sunt instalate camere de supraveghere. Am discutat cu unii agenţi economici care vor ajuta mănăstirea”, a declarat Serghei Anastasov.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele furtului. Lucrările de construcţie la mănăstirea de călugărițe cu hramul „Icoana Maicii Domnului de la Iviron” au început în 2016.


 

Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ A intrat cu mașina în stație

Ghinion în lanț pentru o șoferiță din Chișinău. Aceasta s-a s-a tamponat mai întâi cu un camion, apoi a ajuns cu mașina într-o stație de așteptare.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 27 octombrie, în jurul orei 14.40, la intersecția străzilor Vadul lui Vodă cu Meșterul Manole. În imagini se vede că în urma coliziunii, unul dintre așa numiții pereți ai stației a fost distrus. La fața loculu s-a deplasat și o echipă de poliție.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că, din fericire, în momentul producerii coliziunii în stație nu se afla nicio persoană și nimeni nu a avut de suferit. Șoferul care va fi găsit vinovat va fi sancționat contravențional.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a răsturnat cu mașina pe șosea

Accident violent pe traseul Chișinău-Hâncești. Două mașini s-au tamponat, iar una dintre ele s-a inversat pe traseu. Totul a avut loc în după-amiaza de 27 octombrie, în raionul Ialoveni.

Publicat

În imaginile făcute publice pe o rețea de socializare se vede că automobilul răsturnat are toate geamurile distruse și numeroase boțituri. Cu o boțitură vizibilă s-a ales și cealaltă mașină implicată. La fața locului s-a deplasat și o echipă de poliție pentru a documenta cazul.

Ofițerul de presă de la IGP Silvia Vetcu a declarat că în urma coliziunii nicio persoană nu a avut de suferit. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil coliziunea s-ar fi produs după ce unul dintre șoferi nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. Tot în comentarii mai este specificat că anume pe acest traseu se produc deseori accidente rutiere.

Omenii legii urmează să stabilească cauza exactă de la care s-a produs impactul, dar și să constate care dintre șoferi se face vinovat. Conform legii, producerea accidentului rutier soldat numai cu pagube materiale se pedepsește cu amendă de 1500 de lei dar și cu șase puncte de penalizare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Comportamentul agitat a dat-o de gol

Comportamentul agitat a dat-o de gol. O femeie anterior anunțată în căutare pentru comiterea unui furt comis în municipiul Bălți, a fost reținută de carabinieri.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe data de 26 octombrie, în timp ce un echipaj al trupelor de carabinierii efectuau acțiuni de patrulare pe strada Independenței din oraș. Când i-a văzut pe oamenii legii, Femeia a început să manifeste un comportament suspicios ceea ce a dat de bănuit. Aceasta și-a schimbat direcția de deplasare imediat cum și-a dat seama că ofițerii vin spre ea. Prin urmare, aceasta a fost stopată din drum și luată la întrebări. În urma audierii individei, angajații IGC au stabilit că aceasta era căutată de poliție pentru comiterea unui furt.

Femeia a fost condusă la IP Bălți pentru identificare și documentare. Conform legii, furtul se pedepsește cu amendă de până la 67 500 de lei, sau chiar detenție de până la 4 ani. Alte circumstanțe ale cazului urmează a fi stabilite în continuare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii